Jo risotto je sranda. To neumějí ani ve spoustě echt italiano ristorantevasco píše:Jinak má samozřejmě pravdu, české rizoto spočívá v uvaření sáčkové rýže a smíchání s kuřecíma nudličkama a zavařenou zeleninou a to žádné velké kulinářské umění není.
Ale pravé rizoto není v podstatě ani moc jednoduché udělat, resp. tipuju, že sváteční kuchař by to napoprvé nedal, ona se ta rýže nevaří v hrnci vody, ale jde se na to trošku jinak, takže tímto směrem bych se nevydal.
Gastronomické okénko
Re: Gastronomické okénko
2.9T RWD
-
- Pan Řidič
- Příspěvky: 343
- Registrován: pát 06 led 22:04
Re: Gastronomické okénko
Supr, díky.HondaMan píše:Takhle rozhodně ne.Pajjoun píše:HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
Já si to dával jednou U Fausta na Karláku a pak jsem se to pokusil napodobit doma.
Panenku jsem si rozkrájel na porce, naložil do oleje, medu, chilli, myslím že jsem tam dal i trochu balzamikového octa a nechal chvíli v lednici. Pak ji trochu osušíš a hodíš na rozpálenou grilovací pánev/gril, tak nějak rozumně opečeš ze všech stran a do výpeku přidáš to v čem jsi to měl naložené. Zamícháš a panenku tím pak můžeš přelít.
Brambory rozkrájíš na kousky, uvaříš, červenou cibuli rozkrájíš na osminky (šestnáctinky - prostě abys měl po rozplátkování stále dost velké kousky), hodíš to na pánev, chvíli opékáš a pak přidáš k uvařeným bramborám. Přidáš trochu másla a celé to rozšťoucháš. Na talíři vytvoříš nějakou úhlednou hroudu ze šťouchaných brambor, o to opřeš panenku (moc pěkně vypadá špička), přeliješ omáčkou s výpeku a marinády a panenku osolíš hrubozrnou solí a opepříš.
TSs
Re: Gastronomické okénko
my moc nadšení z jídla nebyli..řidičBOB píše:i tahle od "ambi" je super!
http://www.ambi.cz/ambi_pizzanuova_kontakt.php jídlo + výborná italská vína;-)
to už raději tuto..v Dejvicích je lepší - http://www.mirellie.cz/?page_id=4
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Příspěvky: 27934
- Registrován: stř 16 úno 20:26
- Bydliště: furt rovně a pak druhý barák vpravo
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gastronomické okénko
já tam měl degustační menu - ale nejím nic z moře... A to, co jsem jedl, mi chutnalo. Pravda - od této společnosti mám nejraději Čestr.
Lepší pizzu/těstoviny umí na kterémkoliv rohu v IT než v CZ v té NEJ echt italské reštice - to je prostě obecná pravda.
Lepší pizzu/těstoviny umí na kterémkoliv rohu v IT než v CZ v té NEJ echt italské reštice - to je prostě obecná pravda.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Re: Gastronomické okénko
aha, ale to děláš chybu..z moře je vše nejlepšířidičBOB píše:já tam měl degustační menu - ale nejím nic z moře... A to, co jsem jedl, mi chutnalo. Pravda - od této společnosti mám nejraději Čestr.
Lepší pizzu/těstoviny umí na kterémkoliv rohu v IT než v CZ v té NEJ echt italské reštice - to je prostě obecná pravda.
Re: Gastronomické okénko
dělá to risotto ten pošuk správně?
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Ri ... on-funghi/ - že bych si to někdy zkusil
btw panenka se zadařila až tak na pátej pokus - z toho jsem byl pěkně nakrklej, v reštyce to byla dobrota a mě se to pořád nedařlo a vždycky mi z toho vypadlo něco tak na úrovni řízku
http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Ri ... on-funghi/ - že bych si to někdy zkusil
btw panenka se zadařila až tak na pátej pokus - z toho jsem byl pěkně nakrklej, v reštyce to byla dobrota a mě se to pořád nedařlo a vždycky mi z toho vypadlo něco tak na úrovni řízku
Slow and serious
Re: Gastronomické okénko
tak v sobotek se do toho pustím a dám vědět jak jsem dopadl
Slow and serious