Gastronomické okénko
Re: Gastronomické okénko
Tuhle jsem si dělal panenku s medovo-chilli omáčkou a k tomu šťouchané brambory s červenou cibulí.
Jednoduché, dobré, rychlé a ani ne moc drahé
Jednoduché, dobré, rychlé a ani ne moc drahé
2.9T RWD
Re: Gastronomické okénko
Dík.pavproch píše:na tom druhým pokecu, kde se vyskytuju, je přímo sborník inspirativních obrázků..... doporučuju projet všech pětadvacet stránek nebo kolik jich tam je.... mňam....
Dík, ale tohle je až moc jednoduchý.Slawall píše:Co rizoto? To je lehké uvařit a taky levné.
Odkaz na recept by si neměl? Zní to dost dobře.HondaMan píše:Tuhle jsem si dělal panenku s medovo-chilli omáčkou a k tomu šťouchané brambory s červenou cibulí.
Jednoduché, dobré, rychlé a ani ne moc drahé
TSs
Re: Gastronomické okénko
HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
TSs
Re: Gastronomické okénko
čeče pokud mluvíme o stejné věci, tedy o Risottu, tak bych si dovolil částečně nesouhlasit. Relativně jednoduché to možná je, ale rozhodně nikoliv levné už jen proto, že je nutně potřeba spešl rejže, minimálně Arborio či Carnaroli, kvalitní bílý víno, Parmigiano Reggiano čiliže Parmezán a taktéž zbývající ingredience nejsou úplně za pakatel např. hříbky, krevety atd. Pokud ovšem myslíš Rizoto, tedy suchou nahnědlou hmotu tvořenou směsí rýže, nějakého masa, hrášku, mrkve a případně dalších ingrediencí s hrstí strouhaného ajdamu navrch tak to potom jo.Slawall píše:Co rizoto? To je lehké uvařit a taky levné.
Niko nadžanel ko kerdža
Re: Gastronomické okénko
..... klidně, a když nebudeš mít citrón, tak tam dáš cibuli a když nebudeš mít cibuli tak tam nedáš nic . Jirka Babica hadrPajjoun píše:HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
Niko nadžanel ko kerdža
- Volivovej volej
- Mistr volantu
- Příspěvky: 937
- Registrován: stř 21 zář 18:58
Re: Gastronomické okénko
Nedávno jsem se naučil uvařit těstoviny v solené vodě a zalít vomáčkou od Panzaniho. Oběd za 8 minut cca. Jsem na sebe tak hrdý...Pajjoun píše:O víkend mě čeká vaření, hoďte mi nějakej tip na něco dobrýho. Žádnou extra exotiku, nic kde by bylo moc zeleniny a nemusí to bejt nijak extra složitý, tak středně. A cena taky tak rozumně. Potřebuju nějakou inspiraci.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
(General Sir Charles James Napier)
Re: Gastronomické okénko
Hustýý, Pick se nezdá, on by jim snad ještě v Březince vyvařoval...Pickuper píše:čeče pokud mluvíme o stejné věci, tedy o Risottu, tak bych si dovolil částečně nesouhlasit. Relativně jednoduché to možná je, ale rozhodně nikoliv levné už jen proto, že je nutně potřeba spešl rejže, minimálně Arborio či Carnaroli, kvalitní bílý víno, Parmigiano Reggiano čiliže Parmezán a taktéž zbývající ingredience nejsou úplně za pakatel např. hříbky, krevety atd. Pokud ovšem myslíš Rizoto, tedy suchou nahnědlou hmotu tvořenou směsí rýže, nějakého masa, hrášku, mrkve a případně dalších ingrediencí s hrstí strouhaného ajdamu navrch tak to potom jo.Slawall píše:Co rizoto? To je lehké uvařit a taky levné.
Jinak má samozřejmě pravdu, české rizoto spočívá v uvaření sáčkové rýže a smíchání s kuřecíma nudličkama a zavařenou zeleninou a to žádné velké kulinářské umění není.
Ale pravé rizoto není v podstatě ani moc jednoduché udělat, resp. tipuju, že sváteční kuchař by to napoprvé nedal, ona se ta rýže nevaří v hrnci vody, ale jde se na to trošku jinak, takže tímto směrem bych se nevydal.
To co píše HM vypadá dobře, ale udělat panenku není taky zrovna lehký úkol, pokud se to člověk teda nerozhodne nařezat a naklepat a udělat jako medailonky.
Re: Gastronomické okénko
Ta druhá část je správně.Pickuper píše:čeče pokud mluvíme o stejné věci, tedy o Risottu, tak bych si dovolil částečně nesouhlasit. Relativně jednoduché to možná je, ale rozhodně nikoliv levné už jen proto, že je nutně potřeba spešl rejže, minimálně Arborio či Carnaroli, kvalitní bílý víno, Parmigiano Reggiano čiliže Parmezán a taktéž zbývající ingredience nejsou úplně za pakatel např. hříbky, krevety atd. Pokud ovšem myslíš Rizoto, tedy suchou nahnědlou hmotu tvořenou směsí rýže, nějakého masa, hrášku, mrkve a případně dalších ingrediencí s hrstí strouhaného ajdamu navrch tak to potom jo.Slawall píše:Co rizoto? To je lehké uvařit a taky levné.
2.016V 99kW
Re: Gastronomické okénko
Takhle rozhodně ne.Pajjoun píše:HM: Nějak takhle, akorát místo kuřete dam panenku? http://recepty.vareni.cz/kure-v-chilli- ... zeleninou/
Já si to dával jednou U Fausta na Karláku a pak jsem se to pokusil napodobit doma.
Panenku jsem si rozkrájel na porce, naložil do oleje, medu, chilli, myslím že jsem tam dal i trochu balzamikového octa a nechal chvíli v lednici. Pak ji trochu osušíš a hodíš na rozpálenou grilovací pánev/gril, tak nějak rozumně opečeš ze všech stran a do výpeku přidáš to v čem jsi to měl naložené. Zamícháš a panenku tím pak můžeš přelít.
Brambory rozkrájíš na kousky, uvaříš, červenou cibuli rozkrájíš na osminky (šestnáctinky - prostě abys měl po rozplátkování stále dost velké kousky), hodíš to na pánev, chvíli opékáš a pak přidáš k uvařeným bramborám. Přidáš trochu másla a celé to rozšťoucháš. Na talíři vytvoříš nějakou úhlednou hroudu ze šťouchaných brambor, o to opřeš panenku (moc pěkně vypadá špička), přeliješ omáčkou s výpeku a marinády a panenku osolíš hrubozrnou solí a opepříš.
2.9T RWD