JJ, tohle všechno je mi jasné, proto jsem psal, že by ta změna měla být "natolik zřejmá". Tj. v podstatě souhlas.mmira píše:ano, je to relativni zmena. jadrem pudla je presnost takoveho mereni, ktera se pak nasobi pri prepoctu na rychlost. ta presnost bude velmi odvisla od velikosti auta na displeji. bude hodne velky rozdil, pokud bude auto pres celou obrazovku nebo bude mit 20 pixelu (prehanim).
dalsi vec je rozlisovaci schopnost pouziteho meridla. pokud je to bezne kancelarske pravitko, vzdalenost lze odecitat maximalne s presnosti 0.5 mm. pochybuju, ze pouzivaji supleru, protoze to by Beran asi nezpochybnil.
posledni veci je optika. obrys auta, ktery se pri nativnim rozliseni muze zdat ostry, se pri zvetseni rozplizne v dusledku minimalne chromatickych aberaci.
imho by se tohle vse dalo statisticky zpracovat a stanovit radnou odchylku mereni v zavislosti nejen na rychlosti, ale take na vzdalenost mezi vozidly -> velikosti mereneho auta na displeji. jsem si jist, ze by z toho vyslo, ze v mnoha pripadech je mereni neprukazne s ohledem na realnou odchylku.
z hlediska metrologie a spravne laboratorni praxe je tohle mereni dost problematicke. osobne jsem rad, ze do toho Beran zastoural a jsem zvedav, kam se to vyvine dal. obavam se ale, ze se to promlci a rozreseni se nedockame.
Hon na piráty
Moderátor: řidičBOB
Re: Hon na piráty
http://static.autoweb.cz/ke-stazeni/beran.pdf
Tak takhle už jsem se dlouho nezasmál. To odůvodnění orgánu s pravítkem a tak podobně je fakt silnej matroš
Tak takhle už jsem se dlouho nezasmál. To odůvodnění orgánu s pravítkem a tak podobně je fakt silnej matroš
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem
"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
Proc, dali do toho alespon trochu srdce , ti na magistratu to nezkoumali vubecWeeper píše:http://static.autoweb.cz/ke-stazeni/beran.pdf
Na tomhle měření je vůbec hromada věcí, který se daj spochybnit... Jen je otázkou, zda se tim chtěj orgány potažmo soudy zabejvat a nebo jestli to změřej pravítkem a řeknou, že je to nadevší pochybnost
Soud se s tim parat nebude ... viz rozsudek NSS o neco vyse. Ten se jen zepta, zda je to schvalene meridlo a zda mereni probehlo v souladu s navodem/pokyny. A hotovo ...
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Samozrejme, story s pravitkem je velmi vtipna...nicmene si mysim, ze rozporovat zpusob mereni je nesmysl a cele by to skoncilo stejne, jak v pripade pana zmereneho Gesigem.
Jina je ovsem situace, pokud je mereny objekt na konci videa (resp. posledni snimek) vetsi nez na zacatku (resp. nez prvni snimek). Jedine mozne reseni je propocet pres pixely. Pokud posledni snikem bude vetsi, tak ma vyhrano...
Opravdu ale nechapu ty pitomce u spravnich organu, ze vymysleji takoveto "dukazy" a pak jsou vsem jenom k smichu... Ale to bude tim, ze jejich vzdelani vubec neodpovida tomu, cim se zivi a o cem rozhoduji.
Jina je ovsem situace, pokud je mereny objekt na konci videa (resp. posledni snimek) vetsi nez na zacatku (resp. nez prvni snimek). Jedine mozne reseni je propocet pres pixely. Pokud posledni snikem bude vetsi, tak ma vyhrano...
Opravdu ale nechapu ty pitomce u spravnich organu, ze vymysleji takoveto "dukazy" a pak jsou vsem jenom k smichu... Ale to bude tim, ze jejich vzdelani vubec neodpovida tomu, cim se zivi a o cem rozhoduji.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
Jak to chceš měřit na pixely, když na screenu A máš úhel zadku alfa a na screenu B máš úhel zadku beta? I když si určíš dva body stejný a měříš to prostě s odlišnym úhlem, tak pixel je kostička a už to bude nepřesný při přechodu o jeden nahoru nebo dolu.
Řekl bych, že situací, kdy je úhel zadku každému... u zadku, jelikož to prakticky na to měření nemá vliv, je drtivá většina
Rychlost zabíjí!
Bohužel..
To je věc momentálního názoru, jednou to člověku vadí, jednou za to je rád, že celé dokazování nepadne na rozdílu pár stupňových minut
Rychlost zabíjí!