Vyšší rodinné auto do 350k Kč s DPH

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
MiN
Autoškolák

Re: Vyšší rodinné auto do 350k Kč s DPH

Příspěvek od MiN »

Takže Fiat dle očekávání neprošel. Stejně ale tátu dotáhnu do bazaru nějaký omrknout, protože za ty peníze se mi to zdá jako velice zajímavá volba.

Altea XL je zbytečně velká. Přemýšleli jsme nad klasickou, ale tam je zase prd výběr, když tam chceme mít slušný motor. Všude buď základní benzín, nebo 1.9TDI s kultivovaností dvacetiletého traktoru.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Co Peugeoty 3008 nebo 5008? Už jako nové jsou za hodně zajímavé peníze, takže by se měly dát sehnat v daném rozmezí. Obojí jezdí dobře, zejména s motorem 1.6 THP, ale i nafty jsou naprosto OK.

Jinak potvrzuji velmi dobrou zkušenost s Cromou (v rodině 1.9 Multijet 150 koní, už jsem tu o ní občas psal).
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

5008 už je zbytečně velký kus auta a 3008 je prostě ošklivá. Nemůžu si pomoct, ale tomu autu neprospěje snad nic. Vypadá jak oteklá 308, což čistě technicky i je. :)

S 1.6THP jsem jel v 308SW když to byla novinka a motor je to fakt dobrý. Když nad tím tak přemýšlím, i tohle auto by nemuselo být úplně mimo. Pořád se tam sedí o dost výš, než v naší Astře...
Naposledy upravil(a) MiN dne ned 08 led 13:55, celkem upraveno 1 x.
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Nikdo nic dalšího nemá? Třeba k tomu Foresteru, nebo k 308SW? O MPV tu taky nepadlo ani slovo, mimo těch zavrhnutých velkých.

Dnes došla řeč na 3008 a možná to nějakou naději má. Je tam ale hrozně malý výběr, takže uvidíme.

Jednu Cromu máme na prodej kousek od baráku, takže příští týden se na ni snad pojedeme podívat. Jsem na to auto zvědavý a děkuju za tip na něj. ;)

Předem děkuju za každý příspěvek, protože tak trochu bloudíme v nabídce a i když nějaký přehled snad máme, tak si nedokážeme vybrat. Kdyby měl někdo nějakou konkrétnější zkušenost se jmenovanými auty, sem s ní. ;)
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

MiN píše:Nikdo nic dalšího nemá? Třeba k tomu Foresteru, nebo k 308SW? O MPV tu taky nepadlo ani slovo, mimo těch zavrhnutých velkých.
Já měl Ford C-Max, v benzínu. Slušný auto, na to že to bylo MPV, tak jízdní vlastnosti docela slušné. Z benzínových motorů bych doporučil buď 1,6 85kW (pro spořílka) nebo 2.0 107kW (pro řidiče, co má rád svižnou jízdu).

S ohledem na to, že bydlíte na Vysočině, bych se asi raději přikláněl k nějakému malému SUV.
Nestačilo by Suzuki SX4 1.6?
Pokud ne, tak co třeba VW Tiguan? Spíš 2.0TSI než 2.0TDI.
Já bych se asi rozhodoval mezi Toyotou RAV a Hondou CR-V.
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

Forester minulé generace byla +- Impreza s vyšším podvozkem, tj. velmi dobré jízdní vlastnosti a s foukaným dvouapůllitrem to auto lítalo nebezpečně blízko WRX. Forester současné generace je už SUV, nikoliv zvendutý kombík. Každopádně se musí počítat s vyšší spotřebou.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
MiN
Autoškolák

Příspěvek od MiN »

Díky za další reakce.

DoubleSix - SX-4 je moc malé auto, to ne. Co se týká Tiguana, potažmo i Yetiho, tak to by se nám líbilo asi nejvíc, ale je tu problém - cena. Sehnat do 350k Kč slušně vybavené auto s použitelným motorem, čtyřkolkou a odpočtem DPH, to se skoro nedá. Za zkušenosti s C-Maxem díky. Ještě projedu Fordí clubové fórum, třeba se tam něco zajímavého najde. :)

Bloody - Forester byl myšlený v současné generaci před fl. Starý by byl asi podvozkově lepší, ale tátovi se to už zdá jako moc staré auto a kupuje si to hlavně on, takže do toho moc nekecám. Je fakt, že nový působí dospěleji a asi bude i pohodlnější, ale to nemůžu porovnat - se starým jsem nejel a s novým jenom předváděčku u dealera.
Odpovědět