IBM ThinkPad pro Voleja

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
ExFun
Letec

Re: IBM ThinkPad pro Voleja

Příspěvek od ExFun »

vasco píše:Nevím, jak jsou na tom W7, ale nejnovější OSX už je na ssd připraveno, takže nezapisuje po tom disku tam a zpátky jako vzteklé...
:)) =)) jestli chceš tomu věř. Ale myslím, že to bude další z Mac OS fabulací. Většina SSD HDD pod W7 má svoje řadiče, které upravují zápisy na disku tak, aby se maximálně rozprostřely po celé kapacitě... Pod Masoxem to bude to samé, jen PR oddělení Applu zase zapracovalo. Macy nemají kontrolku činnosti disku a jsou oproti W naprostými přeborníky v tutlání své činnosti a služeb před uživatelem, takže se tomu i snadno nechá uvěřit. Technické omezení SSD tady je a není závislé na platformě. Pokud vezmu v úvahu nevýměnné baterky u Applu, je zřejmé, že Apple chce donutit vyměnit booky po 3 letech, takže co se stane za 5 let zjistí málokdo...

Můžeš brát, že jsem zaujatý, ale dobře ti radím - nevěř applu, nevěř applu a nevěř applu. A to samé platí i pro MS, Google etc.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Alex.. píše:mně u Toshiby vadí ta jejich klávesnice .. :-B
+1 a ještě pár věcí. několikrát jsem je měl ve výběru, ale nějak to Toshibáci neumí dotáhnout.
Back to basics.
Příčina -> následek
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

ExFun píše:
+1 a ještě pár věcí. několikrát jsem je měl ve výběru, ale nějak to Toshibáci neumí dotáhnout.
no ještě ten jejich malware je tristní..jinak to nejsou špatné booky, ale abych nemohl psát a ještě tak 3 hodiny něco odinstalovával a ladil, to se mi vážně nechce :-B
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

ExFun píše:
vasco píše:Nevím, jak jsou na tom W7, ale nejnovější OSX už je na ssd připraveno, takže nezapisuje po tom disku tam a zpátky jako vzteklé...

Můžeš brát, že jsem zaujatý, ale dobře ti radím - nevěř applu, nevěř applu a nevěř applu. A to samé platí i pro MS, Google etc.
nech ho..možná z toho vyroste :-B :D
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Alex.. píše:
ExFun píše:
no ještě ten jejich malware je tristní..jinak to nejsou špatné booky, ale abych nemohl psát a ještě tak 3 hodiny něco odinstalovával a ladil, to se mi vážně nechce :-B
Tak toto minimalne neplati pre radu Tectra, tada v zaklade tam ten odpad mas ale ked urobis recovery z disku tak dostanes cisty system. Vsetok ten balast je na jednom DVD a uz je na tebe ci ho tam znovu nainstalujes.
Naposledy upravil(a) merlin dne ned 08 led 12:10, celkem upraveno 1 x.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

ExFun píše:
:)) =)) jestli chceš tomu věř. Ale myslím, že to bude další z Mac OS fabulací. Většina SSD HDD pod W7 má svoje řadiče, které upravují zápisy na disku tak, aby se maximálně rozprostřely po celé kapacitě... Pod Masoxem to bude to samé, jen PR oddělení Applu zase zapracovalo. Macy nemají kontrolku činnosti disku a jsou oproti W naprostými přeborníky v tutlání své činnosti a služeb před uživatelem, takže se tomu i snadno nechá uvěřit. Technické omezení SSD tady je a není závislé na platformě. Pokud vezmu v úvahu nevýměnné baterky u Applu, je zřejmé, že Apple chce donutit vyměnit booky po 3 letech, takže co se stane za 5 let zjistí málokdo...

Hele, uz mi to ani neprijde vtipne. Pripadas mi jako nejaka zhrzena milenka, ktera musi vyuzit kazde prilezitosti, aby si kopla do bejvalyho.

Jedine, o co mi slo, tak byla podpora TRIMu, jen jsem nevedel, jak se to nazyva, tak jsem to napsal, jak jsem to napsal. A sam jsem napsal, ze nevim jak to ma W7 (ktere to ma samozrejme taky jak jsem si vygooglil, a po tom co zjisti trim, tak vypne defrag atd.), protoze treba SnowLeo to mel az od unora 2011 a ja mel SSD uz v late2010 Airu.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

A jestli sis vsiml, tak ja nikomu neverim, sam vis, jake mam s OSX problemy, taky jsem jej na minulych strankach shodil pred Thinkpadem atd., tak tady ze me nedelej nejakeho zaslepeneho fanatika.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

A do tretice - jediny mac, kteremu nejde menit baterie, ci upgradovat RAM, je Air, proto jsem ho taky ted dal Kaji a ja mam 15" PRO, ktery si muzes sam doma otevrit a povymenovat bez ztraty zaruky baterii, disk i RAM a stejne tak se muze misto mechaniky dat OptiBay s druhym diskem. Tak to zas neprehanej.

Edit: tak koukam, ze jde doma vymenit i baterie v Airu, jen RAM nejde, protoze ta je na desce.
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Kucí, se nehádejte. :x

Radši mi ještě něco řekněte k tomu mojemu ThinkPadu. :D
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

Volivovej volej píše:Kucí, se nehádejte. :x

Radši mi ještě něco řekněte k tomu mojemu ThinkPadu. :D
kup a napíšeš recenzi :-B :D
Odpovědět