IBM ThinkPad pro Voleja
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Re: IBM ThinkPad pro Voleja
80 GB je na random access memory extrémně hodně. Mělo by důvod cpát tam něco takového, kdyby na tom ve skutečnosti nebyl celý systém?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
když sem pořizoval stávající tošibu (bez HDD, má to pouze SSD - myslím 128GB), tak jsme byl varován, že systém na SSD = mohou po cca 5-6 letech nastat problémy (čti bude nutná výměna SSD), pač narozdíl od HDD má SSD omezený popčet přepisovacích cyklů (snad něco okolo deset na pátou) a protože Wokna cosyk furt přepisujou, tak tady to riziko je.... uvidíme, počítadlo ešče nemá ani dva rocky....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Nevím, jak jsou na tom W7, ale nejnovější OSX už je na ssd připraveno, takže nezapisuje po tom disku tam a zpátky jako vzteklé...
5 - 6 rokov mi este ziaden disk nevydrzal, tolko nevydrzi ani notebook.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Merlin :Na jednom starom PC mi funguje disk z roku 2000.. No problem.
- Volivovej volej
- Mistr volantu
Měním to za Compaqa, který zrovna teď pět roků má. Já myslím, že i kdybych byl nucen kupovat nový laptop co pět let, dalo by se to ustát.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
Taky mám notebook pátým rokem a zatím funguje. Kdyby se nepolámalo šásko (při rekonstrukci bytu dostal pár ran), tak by mě nic nenutilo k výměně. Takhle musím řešit podobný problém jako Volej.
2.9T RWD
- Volivovej volej
- Mistr volantu
U mě, abych to upřesnil, je aktuální problém s Compaqem jen ve dvou věcech:
1) Na obrazovce mi už nějakou dobu přebývají vertikální pruhy. Zřejmě něco související s mechanickou závadou, protože jejich množství vždy ovlivňoval pohyb víkem. Oprava možná, jednodušší opravou je popřipojování externího monitoru (ergo i klávesnice) a pokračovat dá, kdy laptop samotný bude prostě jen "desktopovou bednou".
2) Morální zastaralost celého zařízení. Ono nešlo o technologickou špičku už v době koupě, spíš se hlavně tento model tvářil mnohem solidněji než tou dobou se rozmáhající Asusy, podezřele nabízející hodně muziky za málo peněz. Mně to víceméně postačovalo, ale na WinXP se nedá žít věčně - tyto jsou navíc zabordelené a do další ze série kompletních reinstalací systému už se mi dnes opravdu nechce. Novější Windows bych v tom těžko rozbíhal, s Linuxem sotvakdy budu kamarád. Vlastně ani nevím, co s tímhle přístrojem potom bude; na vyhození nebo jednoduše zbavení se je na tom pořád ještě až příliš dobře...
1) Na obrazovce mi už nějakou dobu přebývají vertikální pruhy. Zřejmě něco související s mechanickou závadou, protože jejich množství vždy ovlivňoval pohyb víkem. Oprava možná, jednodušší opravou je popřipojování externího monitoru (ergo i klávesnice) a pokračovat dá, kdy laptop samotný bude prostě jen "desktopovou bednou".
2) Morální zastaralost celého zařízení. Ono nešlo o technologickou špičku už v době koupě, spíš se hlavně tento model tvářil mnohem solidněji než tou dobou se rozmáhající Asusy, podezřele nabízející hodně muziky za málo peněz. Mně to víceméně postačovalo, ale na WinXP se nedá žít věčně - tyto jsou navíc zabordelené a do další ze série kompletních reinstalací systému už se mi dnes opravdu nechce. Novější Windows bych v tom těžko rozbíhal, s Linuxem sotvakdy budu kamarád. Vlastně ani nevím, co s tímhle přístrojem potom bude; na vyhození nebo jednoduše zbavení se je na tom pořád ještě až příliš dobře...
Ja kupujem novy notebook kazde 3.roky a to z dovodu ze konci zaruka (Toshiba Tectra). Slusny notebook sa da kupit za cca 700EUR a taka investicia kazdy 3.roky nie je podla mna az taky problem a za istotu zaruky to stoji.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
mně u Toshiby vadí ta jejich klávesnice ..