IBM ThinkPad pro Voleja

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
Volivovej volej
Mistr volantu

Re: IBM ThinkPad pro Voleja

Příspěvek od Volivovej volej »

80 GB je na random access memory extrémně hodně. Mělo by důvod cpát tam něco takového, kdyby na tom ve skutečnosti nebyl celý systém? :-?
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

když sem pořizoval stávající tošibu (bez HDD, má to pouze SSD - myslím 128GB), tak jsme byl varován, že systém na SSD = mohou po cca 5-6 letech nastat problémy (čti bude nutná výměna SSD), pač narozdíl od HDD má SSD omezený popčet přepisovacích cyklů (snad něco okolo deset na pátou) a protože Wokna cosyk furt přepisujou, tak tady to riziko je.... uvidíme, počítadlo ešče nemá ani dva rocky....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Nevím, jak jsou na tom W7, ale nejnovější OSX už je na ssd připraveno, takže nezapisuje po tom disku tam a zpátky jako vzteklé...
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

5 - 6 rokov mi este ziaden disk nevydrzal, tolko nevydrzi ani notebook.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
julius7
Řidič začátečník

Příspěvek od julius7 »

Merlin :Na jednom starom PC mi funguje disk z roku 2000.. :) No problem.
Volivovej volej
Mistr volantu

Měním to za Compaqa, který zrovna teď pět roků má. Já myslím, že i kdybych byl nucen kupovat nový laptop co pět let, dalo by se to ustát.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Taky mám notebook pátým rokem a zatím funguje. Kdyby se nepolámalo šásko (při rekonstrukci bytu dostal pár ran), tak by mě nic nenutilo k výměně. Takhle musím řešit podobný problém jako Volej.
2.9T RWD
Volivovej volej
Mistr volantu

U mě, abych to upřesnil, je aktuální problém s Compaqem jen ve dvou věcech:

1) Na obrazovce mi už nějakou dobu přebývají vertikální pruhy. Zřejmě něco související s mechanickou závadou, protože jejich množství vždy ovlivňoval pohyb víkem. Oprava možná, jednodušší opravou je popřipojování externího monitoru (ergo i klávesnice) a pokračovat dá, kdy laptop samotný bude prostě jen "desktopovou bednou".

2) Morální zastaralost celého zařízení. Ono nešlo o technologickou špičku už v době koupě, spíš se hlavně tento model tvářil mnohem solidněji než tou dobou se rozmáhající Asusy, podezřele nabízející hodně muziky za málo peněz. Mně to víceméně postačovalo, ale na WinXP se nedá žít věčně - tyto jsou navíc zabordelené a do další ze série kompletních reinstalací systému už se mi dnes opravdu nechce. Novější Windows bych v tom těžko rozbíhal, s Linuxem sotvakdy budu kamarád. Vlastně ani nevím, co s tímhle přístrojem potom bude; na vyhození nebo jednoduše zbavení se je na tom pořád ještě až příliš dobře... :-(
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

Ja kupujem novy notebook kazde 3.roky a to z dovodu ze konci zaruka (Toshiba Tectra). Slusny notebook sa da kupit za cca 700EUR a taka investicia kazdy 3.roky nie je podla mna az taky problem a za istotu zaruky to stoji.
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Alex..
Pan Řidič

Příspěvek od Alex.. »

mně u Toshiby vadí ta jejich klávesnice .. :-B
Odpovědět