Hudební koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Volivovej volej
Mistr volantu

Hudební koutek

Příspěvek od Volivovej volej »

Hudební koutek
...pro všechny aktivní hudební milce, tvořitele, hráče, zpěváky, bubeníky, producenty a majitele hudebních studií, taktéž pro členy kapel a zájemce o členství v kapelách...

je zde. Obrázek
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
vasco
Letec

Re: Hudební koutek

Příspěvek od vasco »

:x
Už se těším, až tady poskládáme kapelu a budeme muzicírovat na CzechRingu třeba a tak... :D
Volivovej volej
Mistr volantu

Tak máme ty nejlepší předpoklady. :))

Bylo by fajné začít představením svých nástrojů. Já ale zatím nemám moc co představovat. :-( Maximálně tu můžu udělat průřez svých doposud používaných nástrojů. :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
vasco
Letec

Příspěvek od vasco »

Tak já začnu:

Aktuálně hraju na elektroakustiku Dowina DCE 999 a sockoFender Squier Strat:
Obrázek
a
Obrázek

K elektroakustice mám Marshalla AS50D
Obrázek

Elektriku ženu přes M-Audio Fast Track MK2 do GarageBandu na Macu a do AKG sluchátek.

Z let minulých mám ještě altsax Amati, ale na ten už moc nehraju...
Obrázek
Volivovej volej
Mistr volantu

Já bych začal historií. Ještě když jsem byl malinký člověk, měl jsem buben a xylofon, ale pamatuju se, že jsem si tehdy jednou výslovně řekl o piánko. Moje úplně první mohlo být ještě nějakého sovětského původu, kdo ví... :-) Poháněla ho placatá 4,5V baterie, bylo hnědé a mělo pouze 8 bílých kláves, žádné černé. Asi mysleli, že mi bílé budou v mých cca 3-4 letech stačit. Che che, to určitě. ;-)

Na základce jsme byli hromadně donuceni hrát na zobcovou flétnu. Mám tu svou pořád doma. Mě osobně moc neuspokojovala, páč jsem polyfonik. Takže jsem se záhy ke klávesám vrátil. Začal jsem s těmito:

Obrázek

Tady začlo jít poprvé do tuhého. :-) Zapamatoval jsem si polohy jednotlivých tónů na klaviatuře, začal k hraní používat obě ruce, mačkat první akordy. Zároveň mě ten nástroj bavil díky celé stovce různých zvuků, které nabízel. Syntetika a elektronika mě bavila už tehdy, tyhle klávesy to jen umocnily o to, že jsem si některé jednoduché melodické linky mohl vyťukávat, i vymýšlet, sám.
Škoda, že nevím, kde prcek nakonec skončil. :-(

Na 2. stupni ZŠ jsem postoupil k nástroji o kousek většímu. :-)

Obrázek

Tenhle nástroj mám doma v Ježkách doteď a třískám do něj, kdykoli se tam mihnu. Použil jsem jej i ke své proslulé cover-verzi Včelích medvídků. :)) Přes tohle jsem se seznámil se standardem General MIDI. Vyhrál jsem si s ním však ze začátku docela jiným způsobem: Umožňoval jednak výrobu vlastních zvuků, včetně modulování jejich schránky (náběh, délku, sustain) stereofonní rozložení i rozladění jednotlivých vrstev zvuku a vibrato... no prostě príma. A navíc v tom šlo vyrábět vlastní skladby - buď živým hraním, nebo programováním. Ještě víc príma. :-) V tomto bodě tedy vedle Majkla-hráče začla nová éra Majkla-elektroproducenta. :D

Tuhleto piánko jsem potom ze začátku používal v kombinaci s programem Propellerhead Reason, když jsem s ním ještě neuměl. :-) Jeho zvuk tedy stojí za několika mými naprosto archaickými skladbami. To však brzy skončilo. To už je období střední školy, kde jsem se čím dál častěji setkával s klasickým klavírem. Od té doby jsem elektroniku a klasickou hru oddělil od sebe prakticky až doposud.

Teď jsem ale zjistil, že mi to chybí a chci se k tomu vrátit. A ten návrat by měl jít ke skutečným základům, k počátkům mého elektrojammování. To je právě důvod, proč jsem se znovu sháněl po Casiu ze série SA, jež má stejný zvuk jako někdejší nebohá SA-21. Nakonec jsem objednal klávesy nové se stejným CPU a budu jen doufat, že nakonec dorazí. :-w
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

Volivovej volej píše:bylo hnědé a mělo pouze 8 bílých kláves, žádné černé.
tak by měla vypadat každá správně didaktická hračka :x
Volivovej volej píše: má stejný zvuk jako někdejší nebohá SA-21.
ty si měl vážně doma toto? :-o
Obrázek
btw: já jsem z donucení chodil hrát na zobcovou flétnu, byl mi zakoupen tehdy špičkový model značky Hohner
Obrázek
.... bohužel ani na tomto hardware jsem nedosahoval žádného mistrovství, v LŠU mi posměšně říkali pastejř a záhy rodičům doporučili, že by pro mě bylo vhodné věnovat se čemukoliv jinému :D
Niko nadžanel ko kerdža
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

tak tohodle se teda neúčastním....si vzpomínám na hodiny hudební výchovy na základce, když došlo na zkoušení.... "a fčíl nám něco zazpívá pavproch"... "anebo rači ne, Ty nám něco namaluješ".... tož tak je to nějak s mým hudebním hluchem...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já se taky hlásím...
Přílohy
gretsch.jpg
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

pavproch píše:tak tohodle se teda neúčastním....si vzpomínám na hodiny hudební výchovy na základce, když došlo na zkoušení.... "a fčíl nám něco zazpívá pavproch"... "anebo rači ne, Ty nám něco namaluješ".... tož tak je to nějak s mým hudebním hluchem...
Šak nemosíš békat...dostaneš rumbagule a pudeš enom do rytmusu :D
No pain, no gain.
Vespa time \m/
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

k udržení rytmu mám zase zážitek z tanečních.... těsně před šluskolonou mi má spolutrpitelka pošeptala: "v tvém projevu jsou skryty dvě zbraně hromadného ničení - zpěv a tanec"
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Odpovědět