Ford Mondeo III
- misak-plysak
- Spolujezdec
Re: Ford Mondeo III
Taky mi to přišlo jako kravina.. Je možné aspoň že by si třeba spletl onu druhou olejovou vanu s chladičem oleje? Bohužel tenhle motor vůbec neznám, tak se ptám... Mimochodem, ty máš Mondeo? Nebo jsi měl?
Citroën Xantia Break Exclusive 2.0HDi 100kW
Myslím že nemá vůbec smysl to s ním diskutovat. Prostě bych přitakával, ať má radost když máme Vánoce
Jo mám ho, dobré auto i když nemá dvě vany, nádrž jen jednu, TDCi stačí i když má k 200 koním daleko a nemá sportovní podvozek (což by na našich silnicích byl stejně důvod k tomu leda se ho rychle zbavit). Uzemni ho tím že mu řekneš že ty jako člověk který autům rozumí oceňuješ komunikativní řízení, v dané třídě skvělé jízdní vlastnosti, hodně prostoru uvnitř a odolný podvozek (to všechno to naopak skutečně má).
Jo mám ho, dobré auto i když nemá dvě vany, nádrž jen jednu, TDCi stačí i když má k 200 koním daleko a nemá sportovní podvozek (což by na našich silnicích byl stejně důvod k tomu leda se ho rychle zbavit). Uzemni ho tím že mu řekneš že ty jako člověk který autům rozumí oceňuješ komunikativní řízení, v dané třídě skvělé jízdní vlastnosti, hodně prostoru uvnitř a odolný podvozek (to všechno to naopak skutečně má).
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
- misak-plysak
- Spolujezdec
OKej, díky za rady Já bych se jen tak vykolejit nenechal, ale on mi to pořád popisuje takovým způsobem, že by mu to člověk uvěřil Ale vypadá to, že ho pomalu uzemňuji
Tady info o té nádrži: "No fajn tak má dvě rezervní hladiny v nádrži, prostě když ti to klesne na 10 km dojezd tak ti naskočí dalších 70 km na dojezd"
Podle mě ten palubák nejdřív počítá dojezd do rezervy a ve chvíli když dojde na hranici rezervy, přepočítá dojezd na samotnou rezervu. Pokud to tak je, tak si to logicky oddůvodňuji tím, že podávací čerpadla v nádrži nemají rádi málo nafty. A tohle bych chápal něco jako aby to donutilo člověka natankovat dřív, než se začne vysávat rezerva a přestane se to líbit čerpadlu.. Toť můj dojem..
Tady info o té nádrži: "No fajn tak má dvě rezervní hladiny v nádrži, prostě když ti to klesne na 10 km dojezd tak ti naskočí dalších 70 km na dojezd"
Podle mě ten palubák nejdřív počítá dojezd do rezervy a ve chvíli když dojde na hranici rezervy, přepočítá dojezd na samotnou rezervu. Pokud to tak je, tak si to logicky oddůvodňuji tím, že podávací čerpadla v nádrži nemají rádi málo nafty. A tohle bych chápal něco jako aby to donutilo člověka natankovat dřív, než se začne vysávat rezerva a přestane se to líbit čerpadlu.. Toť můj dojem..
To auto bych nepřeceňoval, je to masovka a o takhle sofistikovaném chování u jakéhokoliv auta slyším poprvé (v návodu se nic takového neříká). Kontrolka se tuším rozsvítí když to spočítá dojezd na 80 km a basta fidli. Možná to mají rozbité Mimochodem dojíždět nádrž v autě s s Common Railem na doraz je docela o hubu, koledují si o nové vstřikovače (mažou se naftou, prázná nádrž + snaha nahodit to > riziko nákladné opravy). Chování při indikaci dojezdu 10 km jsem proto nikdy nezkoušel. O tvém kamarádovi to dost říká.
Neřeš to s ním, nic to nepřinese. Má skvělé auto, je spokojený tak je všechno v pořádku. Bláznům se neodporuje.
Neřeš to s ním, nic to nepřinese. Má skvělé auto, je spokojený tak je všechno v pořádku. Bláznům se neodporuje.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."
já to říkal hned v prvním postuJenyk píše:Bláznům se neodporuje.
Niko nadžanel ko kerdža
- misak-plysak
- Spolujezdec
No jo no, to je všeobecně známá věc Ale viz jak jsem psal, slova byla natolik přesvědčující, že mi to nedalo a prostě jsem se zeptal
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No, já tím teď skoro 3 týdny jezdil (2002/3 TDCi 130k kombi) a v porovnání s mým Focusem 2.0 TDCi: přeposilovaný řízení a místy až nepříjemně houpavej podvozek (ale zase je to auto samozřejmě pohodlnější), takže o jízdních vlastnostech by se dalo dosti polemizovat třeba v porovnání s E46, ale co mě hodně nepříjemně překvapilo, jsou brzdy. Katastrofa v porovnání s Fokálem. Samozřejmě je auto o cca 150-200kg těžší, ale několikrát jsem musel ostřeji brzdit a ty chvilky hrůzy nechci už nikdy zažít. IMHO hodně poddimenzovaný. A citelně mi chyběl šestej kvalt. Větší turbokopanec, pocitově to jede dokonce o trochu líp než Fokál, i když poměr výkon/váha těch aut je úplně někde jinde.Jenyk píše: Jo mám ho, dobré auto i když nemá dvě vany, nádrž jen jednu, TDCi stačí i když má k 200 koním daleko a nemá sportovní podvozek (což by na našich silnicích byl stejně důvod k tomu leda se ho rychle zbavit). Uzemni ho tím že mu řekneš že ty jako člověk který autům rozumí oceňuješ komunikativní řízení, v dané třídě skvělé jízdní vlastnosti, hodně prostoru uvnitř a odolný podvozek (to všechno to naopak skutečně má).
Jako celek relativně fajn auto, ideální potah třeba pro 4 člennou rodinku pro pohodový cestování bez potřeby rychlé jízdy, ale já bych si to asi nekoupil. Když už starší Mondeo, tak jedině ST220 , případně 2.2 TDCi, pokud to má lepší podvozek a řízení než 2.0 TDCi, což ale nevím, nejel jsem v tom...
Zrovna podvozek mi u Mondea špatný nepřišel.
Nenajel jsem s ním moc, ale nebyl problém v konkrétním kuse?
Mě naopak dost zklamal FoFo2. Jednička byla super, ale dvojka mi přišla dost bezpohlavní. Mondeo mi ve své kategorii přišlo mnohem akčnější.
Nenajel jsem s ním moc, ale nebyl problém v konkrétním kuse?
Mě naopak dost zklamal FoFo2. Jednička byla super, ale dvojka mi přišla dost bezpohlavní. Mondeo mi ve své kategorii přišlo mnohem akčnější.
2.9T RWD
Taky bych to viděl na konkrétní kus. Před pár lety jsem s tim byl v Madonně a jako celek to fungovalo velmi dobře.
RWD
Brzdy Mondea MKIII byly do posledního faceliftu trochu gumové, potom je konečně zlepšili (byl to tuším rok 2005). Ani předtím to ale nebyla žádná tragédie. Vzhledem k tomu že i Mondeo i FoFo II trochu střídám tak takové rozdíly nevnímám, podle mne jde pokud jde o řízení a podvozek o srovnatelná, pro řídiče docela dobrá auta.