Ford Mondeo III
- misak-plysak
- Spolujezdec
Ford Mondeo III
Zdravím vás!
Mám takový dotaz.. Mám kamaráda a ty mají Forda Mondeo III (rv. 11/00 - 08/07) v kombíku 2.0 TDCi 96kW. A podle mě mi pořád o tom autě tvrdí samé nesmysly.. A to ty, že auto má nějakou super speciální výbavu na přání s původní hodnotou 1,5mil. OK, na to jsem si zvykl, házím za hlavu. Origo 16" ALU kola, mikroplyš, 6 man. a výhřev předního skla asi nebude ono. Ale tvrdí mi, že auto má speciálně vyztužený podvozek (žeprý komplet, tzn. i ramena, poloosy, tlumiče.....), dále že má dvě olejové vany (proboha na co?) a dál že to auto má dvě rezervní nádrže paliva (žeby počítal i kanystr v kufru?).
Další speciální věci si nepamatuju, ale rád bych v tom měl jasno.. Můj táta automechanik, já si udělám na autě kde co sám, kamarádům opravuju auta... A pak se se mnou začne někdo hádat do krve že má takovouhle výbavu v autě a já jsem z toho v p*deli protože se mi tomu nechce věřit a nevím co je nebo není pravda... Můžete mi k tomu prosím někdo něco napsat? Nerad bych byl za pitomce.. Předem díky moc
Mám takový dotaz.. Mám kamaráda a ty mají Forda Mondeo III (rv. 11/00 - 08/07) v kombíku 2.0 TDCi 96kW. A podle mě mi pořád o tom autě tvrdí samé nesmysly.. A to ty, že auto má nějakou super speciální výbavu na přání s původní hodnotou 1,5mil. OK, na to jsem si zvykl, házím za hlavu. Origo 16" ALU kola, mikroplyš, 6 man. a výhřev předního skla asi nebude ono. Ale tvrdí mi, že auto má speciálně vyztužený podvozek (žeprý komplet, tzn. i ramena, poloosy, tlumiče.....), dále že má dvě olejové vany (proboha na co?) a dál že to auto má dvě rezervní nádrže paliva (žeby počítal i kanystr v kufru?).
Další speciální věci si nepamatuju, ale rád bych v tom měl jasno.. Můj táta automechanik, já si udělám na autě kde co sám, kamarádům opravuju auta... A pak se se mnou začne někdo hádat do krve že má takovouhle výbavu v autě a já jsem z toho v p*deli protože se mi tomu nechce věřit a nevím co je nebo není pravda... Můžete mi k tomu prosím někdo něco napsat? Nerad bych byl za pitomce.. Předem díky moc
Citroën Xantia Break Exclusive 2.0HDi 100kW
Re: Ford Mondeo III
.... nemoc tvých kamarádů se odborně nazývá pseudologia phantastica, nebo též mýtománie či česky bájivá lhavost. Doporučuji provést cílené psychiatrické vyšetření a i když je tato diagnóza obtížně léčitelná, není třeba házet flintu do žitamisak-plysak píše:Můžete mi k tomu prosím někdo něco napsat?
Niko nadžanel ko kerdža
- misak-plysak
- Spolujezdec
On tomu ten kamarád moc nerozumí, ale prý mu tyhle věci tvrdí i máma.. Chtěl jsem zjistit i podle VIN jestli to tam fakt je nebo ne, ale zaprvé mi v servise odmítli cokoliv říkat na základě VIN a zadruhé už ani nevím kde to číslo mám..
Dobrá zpráva je to, že jsem se snad teda nezbláznil, podle toho co píšeš..
Dobrá zpráva je to, že jsem se snad teda nezbláznil, podle toho co píšeš..
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo by nejlepší ke kamarádovi zajet a auto omrknout, když s touto informací nedokážeš normálně žít?
Ale připomnělo mi to jednoho kamaráda z dětství, s kterým jsem chodil na základku a ten zarytě tvrdil, že ho sice táta vozí do školy Trabantem, ale na zahradě mají Porsche, s tím ale jezdí jen jednou za čas k babičce
Ale připomnělo mi to jednoho kamaráda z dětství, s kterým jsem chodil na základku a ten zarytě tvrdil, že ho sice táta vozí do školy Trabantem, ale na zahradě mají Porsche, s tím ale jezdí jen jednou za čas k babičce
hele, já někdy 1995 viděl na vlastní oči Oct. I hatch předface 1.9TDi 81kW (ještě s těma rovnýma očima), která (ač pouze předohrab) měla z výroby v Kvasinách zvýšený podvozek, kovaná ramena, vzadu multilink místo kliky a celoplechový kryt pod motorem a převodovkou.... takže by mondeo to nemusela třeba být úplná fikce...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
- misak-plysak
- Spolujezdec
Já jsem to auto viděl už několikrát a dokonce jsem ho i řídil, ale do nádrže nevidím a pod motorem je dekl (viz dvě vany) a na podvozku to moc nepoznám, když nemám možnost to srovnat s "normální" verzí.. Každopádně mi že začátku tvrdil i to že má 200 koní to auto a když jsem ho řídil, tak mi přišlo ještě slabší než moje HDi 100kW a pak jsem našel v technickém průkazu 96kW.. No každopádně kdyby měl ještě někdo nějaké zkušenosti, případně možnost zjistit výbavu podle VIN tak by mě to docela zajímalo
- bloody cardinal
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
pokud si poradíš s angličtinou, tak čti:
http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Id ... /VIN_Codes
https://www.fleet.ford.com/maintenance/ ... efault.asp
http://jalopnik.com/5165656/how-to-read-a-cars-vin
ale těžko soudit kvalitu takovýchto informací z internetových zdrojů
http://en.wikibooks.org/wiki/Vehicle_Id ... /VIN_Codes
https://www.fleet.ford.com/maintenance/ ... efault.asp
http://jalopnik.com/5165656/how-to-read-a-cars-vin
ale těžko soudit kvalitu takovýchto informací z internetových zdrojů
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz
WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
- misak-plysak
- Spolujezdec
Nebudu lhát, že je ta angličtina na mě trochu moc... Každopádně jsem pochopil, že když tam zadám VIN, tak by mi mělo něco vyjet... Ale i tak děkuji za snahu
- bloody cardinal
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
jj v tom fleet.ford.com by to tak mělo být. Kdyžtak pošli přes SZ odkaz na to, co ti to ukáže, a já se z toho pokusím něco vyčíst.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz
Žádné dvě vany, dvě nádrže, sportovní podvozek a podobné peachoviny k TDCI nebyly jako výbava dostupné (ze zmiňovaných byla verze ST k mání je pro motory benzín 3,0 V6 v legendárním ST 220 a k TDCI 2,2 114 kW v nelegendární verzi ST TDCI). Jsou to nesmysly. Látkové (aka mikroplyš) sedačky byly standard, doplňková výbava byla kůže + alcantara. Nejdražší mondeo TDCI mohlo stát okolo 1M, což byla tehdy pecka, na 1,5M to nemělo šanci vylézt.
Ken Kesey: "To Vic Lovell for telling me that dragons don't exist, and then leading me to their lair."