ExFun píše:řidičBOB píše:A 100x raději bude RUS obchodovat s CZ než s jakýmkoliv imperialistou.
Toho je třeba využít.
Zazdít ruský trh v 90. letech byla nejhorší věc politiky Václava Havla...bohužel, nikoliv jediná.
souhlas
Já osobně jsem i proto, aby JETE dostavěl RUS.
Pokud bude jejich nabídka výhodnější proč ne. Ale podbízet se jim
Je třeba si uvědomit, že pro RUS, D, FR, USA jsme jen maličká země. Takový malý hmyz, nevýznamný, kdykoliv obětovatelný, nahlížený s despektem. Nemáme v podstatě nic, co by velcí hráči chtěli (snad jen ČEZ). Proto se CZ nesmí zcela připojit k žádnému s velkých hráčů, pak by přestala být úplně zajímavá pro ostatní. I díky své geografické poloze je pro CZ nejvýhodnější, nejít s nikým, ale jednat se všemi. Pak můžeme být zajímaví jako neutrální prostředník mezi velkými hráči, takové fórum kde na neutrální půdě si budou velcí řešit vzájemné problémy.
Navíc CH momentálně ztrácí reputaci a AUT má €...
1. EU nám nezakazuje obchodovat s Ruskem
2. Z EU jsme mnohem víc peněz dostali než zaplatili.
3. Lavírovat můžeme, ale nikdy CH nebudeme. Nikdy nevstoupíš do stejné řeky. Navíc tuhle pozici už přece zamluvil Vlado Mečiar pro Slováky
4. I kdybychom se stali další spolkovou zemí a měli se podstatně líp, malý český člověk bude vždy nespokojen. Přesně jako Ossies, kteří se mají proti nám jako prasata v žitě a přesto nadávají na Wessies.
5. Když jsem se nastěhoval do Bavor, všichni sousedé byli od počátku příjemní a nabízeli pomoc. V Rusku jsem nebyl, ale ti co tam byli, potvrdili pořekadlo "Čím dál na východ, tím větší vši a menší okna"
6. Tuhle republiku nepřivedlo do srabu EU či Německo, ale rozkrádání dědka Tunela z Hradu a penzisty z Vysočiny. Teď se musí najít vnější nepřítel, aby se mu to hodilo na hlavu.
7. Kdyby tu od počátku vládli třeba ti nenávidění Němci, určitě by se rozkradl zlomek. Proto naši mocipáni chtějí svébytnost, aby jim to toho nikdo nekecal.
8. Zlaté české ručičky už dávno nejsou, jestli vůbec někdy byly. Proč asi plno lidí jezdí na servis do D?
9. Sami Němci říkají, že dobře už bylo. Ale jejich špatně by pro většinu našich lidí bylo sakra dobře. Vím o čem mluvím. Teprve po nastěhování tam, jsem zjistil, že rozdíl v kvalitě života je větší než jsem si i já myslel.
10. Na západ od nás se pořád můžeme víc přiučit. Přece není padání na zadek, když se poučím u souseda, který je násobně vyspělejší. Ale poučovat je jako dědek Tunel?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.