Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Re: Politický koutek

Příspěvek od řidičBOB »

ExFun píše:RUS je nenasycený trh, s nerostným bohatstvím a jinými surovinami v množství nepředstavitelném.
A 100x raději bude RUS obchodovat s CZ než s jakýmkoliv imperialistou. Zazdít ruský trh v 90. letech byla nejhorší věc politiky Václava Havla...bohužel, nikoliv jediná.
Já osobně jsem i proto, aby JETE dostavěl RUS.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

ExFun píše:Jediné co mohu prozradit, je že ačkoliv to tam není napsané, šlo by to z kapsy převážně německa. Je to naprosté peklo.
Němec to nerozdýchá, protože již teď nechápe, proč si má sahat na životní úroveň kvůli někomu, kdo pro řešení svého problému nechce hnout ani prostem. I obyčejní lidé si tam dovedou spočítat, kdo z EU bude platit nejvíc a možná jedinej.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:A 100x raději bude RUS obchodovat s CZ než s jakýmkoliv imperialistou.

Toho je třeba využít.
Zazdít ruský trh v 90. letech byla nejhorší věc politiky Václava Havla...bohužel, nikoliv jediná.
souhlas
Pokud bude jejich nabídka výhodnější proč ne. Ale podbízet se jim [-x Je třeba si uvědomit, že pro RUS, D, FR, USA jsme jen maličká země. Takový malý hmyz, nevýznamný, kdykoliv obětovatelný, nahlížený s despektem. Nemáme v podstatě nic, co by velcí hráči chtěli (snad jen ČEZ). Proto se CZ nesmí zcela připojit k žádnému s velkých hráčů, pak by přestala být úplně zajímavá pro ostatní. I díky své geografické poloze je pro CZ nejvýhodnější, nejít s nikým, ale jednat se všemi. Pak můžeme být zajímaví jako neutrální prostředník mezi velkými hráči, takové fórum kde na neutrální půdě si budou velcí řešit vzájemné problémy.

Navíc CH momentálně ztrácí reputaci a AUT má €...
Back to basics.
Příčina -> následek
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

řidičBOB píše: BTW: nedávno jsem byl v D a tak, jak jsou místní nasraní, to se jen tak nevidí... A všichni víme, čeho je Němec shopnej, když je nasranej :D
zdá se mi to, nebo už slyším pochodový marše? :-? :D
Niko nadžanel ko kerdža
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Jsem zmatený. :-O Jak si teď mám říkat? Olivenöl, nebo Оливковое масло? @-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

já bych to zatím viděl spíš na زيت الزيتون :ymsmug:
Niko nadžanel ko kerdža
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

ExFun píše:
řidičBOB píše:A 100x raději bude RUS obchodovat s CZ než s jakýmkoliv imperialistou.

Toho je třeba využít.
Zazdít ruský trh v 90. letech byla nejhorší věc politiky Václava Havla...bohužel, nikoliv jediná.
souhlas
Pokud bude jejich nabídka výhodnější proč ne. Ale podbízet se jim [-x Je třeba si uvědomit, že pro RUS, D, FR, USA jsme jen maličká země. Takový malý hmyz, nevýznamný, kdykoliv obětovatelný, nahlížený s despektem. Nemáme v podstatě nic, co by velcí hráči chtěli (snad jen ČEZ). Proto se CZ nesmí zcela připojit k žádnému s velkých hráčů, pak by přestala být úplně zajímavá pro ostatní. I díky své geografické poloze je pro CZ nejvýhodnější, nejít s nikým, ale jednat se všemi. Pak můžeme být zajímaví jako neutrální prostředník mezi velkými hráči, takové fórum kde na neutrální půdě si budou velcí řešit vzájemné problémy.

Navíc CH momentálně ztrácí reputaci a AUT má €...
1. EU nám nezakazuje obchodovat s Ruskem
2. Z EU jsme mnohem víc peněz dostali než zaplatili.
3. Lavírovat můžeme, ale nikdy CH nebudeme. Nikdy nevstoupíš do stejné řeky. Navíc tuhle pozici už přece zamluvil Vlado Mečiar pro Slováky :D
4. I kdybychom se stali další spolkovou zemí a měli se podstatně líp, malý český člověk bude vždy nespokojen. Přesně jako Ossies, kteří se mají proti nám jako prasata v žitě a přesto nadávají na Wessies.
5. Když jsem se nastěhoval do Bavor, všichni sousedé byli od počátku příjemní a nabízeli pomoc. V Rusku jsem nebyl, ale ti co tam byli, potvrdili pořekadlo "Čím dál na východ, tím větší vši a menší okna" :D
6. Tuhle republiku nepřivedlo do srabu EU či Německo, ale rozkrádání dědka Tunela z Hradu a penzisty z Vysočiny. Teď se musí najít vnější nepřítel, aby se mu to hodilo na hlavu.
7. Kdyby tu od počátku vládli třeba ti nenávidění Němci, určitě by se rozkradl zlomek. Proto naši mocipáni chtějí svébytnost, aby jim to toho nikdo nekecal.
8. Zlaté české ručičky už dávno nejsou, jestli vůbec někdy byly. Proč asi plno lidí jezdí na servis do D?
9. Sami Němci říkají, že dobře už bylo. Ale jejich špatně by pro většinu našich lidí bylo sakra dobře. Vím o čem mluvím. Teprve po nastěhování tam, jsem zjistil, že rozdíl v kvalitě života je větší než jsem si i já myslel.
10. Na západ od nás se pořád můžeme víc přiučit. Přece není padání na zadek, když se poučím u souseda, který je násobně vyspělejší. Ale poučovat je jako dědek Tunel?
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
Honza42
Letec

Příspěvek od Honza42 »

Hezké řeči. Teď už jen přijít na to, proč EU zbankrotovala. Proč se technicky a ekonomicky ocitla v propadlišti dějin. Aha, už vím, může za to Klaus.
Společnou funkční Evropu by chtěl asi každý. Jenže to se nenabízí. EU se ocitla v rukách nikým nevolených hipíků, maoistů socanů a povalečů, které v době jejich mládí někdo zapomněl včas pověsit. I tu Merkelovou Němci museli najít na východě jako zasloužilou svazačku. A oni nám teď vládnou. A dotáhli to k bankrotu. A chtějí abychom to zacálovali a oni v klídku dál škodili.
Že Němci budou poslední na řadě, kdo bude rýt držkou v zemi je pro ně jistě skvělá útěcha.
jerry
Letec

Příspěvek od jerry »

EU přece nemůže za pokaženou privatizaci, tunelování, korupci, prorůstání kriminálního světa a politiky, kriminalitu a morální úpadek v našem státě. Tady jsou přece úplně jiní viníci. A jeden z nich by jim chtěl radit. To by si dali. Šli by z bláta do louže. Já osobně se za prezidenta, který krade tužky stydím :( Ale chlapci co s ním tunelovali v 90.letech mu jistě zatleskali :D

Jasné je, že svět se životem na dluh a nezodpovědností politiků dostal na pokraj propasti. Ale většina lidí na západě z toho zadlužení aspoň něco užila a teď utáhnou opasky. Kdyby u nás nebyla korupce a tunelování posledních 20 let, tak si rozhodně všichni žili podstatně líp. My to zkrátka neprožrali, za nás to prožralo pár chlápků , ať už od socanů či modrých ptáků.

Proto je moje důvěra v politiky EU pořád ještě větší než v české. Oni se možná aspoň snažili a nevyšlo to, kdežto u nás jim šlo jen a jen o vlastní kapsu bez ohledu na politickou orientaci. Dřív jsem to možná taky neviděl tak zřetelně, teď když žiju střídavě u nás a v Bavorsku, pochopil jsem to morální bahno, kam jsme spadli.
„Přidej výkon a budeš rychlý na rovinkách. Ale uber hmotnost a budeš rychlý všude.“ Colin Chapman.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

jerry píše: 2. Z EU jsme mnohem víc peněz dostali než zaplatili.
Tohle se celkem často říká, ale zrovna nedávno mě napadlo, co jsou to vlastně ty peníze co jsme z EU dostali? Vim o dotačních programech, ale také vím o úvěrech a půjčkách z EU. Aby se náhodou v EU kreativním výkaznictví nevykazovaly jako příjmy i půjčky, které ovšem budeme jednou muset splatit...

A nemyslím si, že na západě je tráva zelenější, a to jsem tam žil. Navíc německé korupční aféry jsou známy i v CZ. Sebemrskačství mě nebaví (s radostí přenechám Havlovi a jeho poskokům).

A jestli tady někdo něco pokazil, tak to byl hlavně Havel.
Back to basics.
Příčina -> následek
Odpovědět