Alternativní paliva v praxi všedních dnů.

Které palivo je to pravé pro či ono auto?
Pawlik
Autoškolák

Re: Alternativní paliva v praxi všedních dnů.

Příspěvek od Pawlik »

Lada Niva 1,7i
Jezdí v pohodě na mix Benzin (CZ babišovsko zku.vený): Bioetanol 1:1, spíš malinko víc benálu.
Ideál je tankovat v Polsku benzín (bez bio sr...) a dolít na české straně ještě jednou tolik etanolu (Unicorn).
Pak to jede perfektně, ale jenom do 4 tis ot/min. Etanol hoří pomaleji a pokud to vytáčíte více, dohořívá ve výfuku (je to cítit na chování motoru - ztrácí tah) a pálí katalyzátor.
S lehkou nohou na plynu docela dobré řešení. Ale chce to tu lehkou nohu - jinak spláčete na nákladech za spálený katalyzátor.
Vysoká rychlost nezabíjí.
Zabíjí zbytečná rychlostní omezení.
Protože řidiči - vystresovaní možným postihem - začnou dělat chyby. Místo aby koukali kam jedou, hledají policajty v křoví.
Auto je zbraň jako každá jiná. Pistole taky nevystřelí sama od sebe.
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

niva má kat?

to ty píčoviny z bruselu došly už aji na širou rus? kam ten svět spěje.... víme, do bruselu, pardon do prdele
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Pawlik
Autoškolák

Příspěvek od Pawlik »

Ano, Niva 1,7i rok výroby 1999 už má kat a kupodivu i Euro něco (Bursíkovné jsem před 3 lety platil 3000 Kč). Bohužel, EU se podařilo i tenhle tančík docela zku.vit. A bude hůř. Nedokážu si to představit s povinným ABS a ASR.
Holt nás čeká období ne-aut. Až do revoluce. :ymdevil:
Protože řidiči - vystresovaní možným postihem - začnou dělat chyby. Místo aby koukali kam jedou, hledají policajty v křoví.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Neříkejte BIOETANOL nebo mi vyskočí kopřivka. 8-x 8-x 8-x U Nivy žádný katalyzátor neshoří. Rozhodně ne při tankování E 85 a Naturalu 96(E5) 1:1
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Pawlik
Autoškolák

Příspěvek od Pawlik »

Pardon, ono se to tak jmenuje...
Je to směs lihu s benzínem. A Niva (kupodivu) katalyzátor fakt má, a nedělá mu dobře, pokud něco dohořívá až daleko za pracovním prostorem (a výfukovým ventilům už vůbec ne. Bohužel, nejsou chlazeny sodíkem jako v RR Merlin).

Edit: Kat a elektronika se samozřejmě montuje jen na exportní verze. V RU to neřeší :D
Naposledy upravil(a) Pawlik dne pon 21 lis 11:00, celkem upraveno 1 x.
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Tvůj boj :D
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

Pawlik píše:...v Polsku benzín (bez bio sr...) ...
jsi si jistý, že v Polsku je benzín 100% bez bio sraček? Bydlím taky kousek od hranic, ale tankuju u nás.
Je pravda, že když jsem žil v Krakově, motor měl o něco hladší chod, než teď, ale to může být jen subjektivní pocit... Každopádně, odkud máš tu informaci? Zajímá mě to.
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
PeTr7650
Pan Řidič

Příspěvek od PeTr7650 »

bloody cardinal píše:
Pawlik píše:...v Polsku benzín (bez bio sr...) ...
jsi si jistý, že v Polsku je benzín 100% bez bio sraček? Bydlím taky kousek od hranic, ale tankuju u nás.
Je pravda, že když jsem žil v Krakově, motor měl o něco hladší chod, než teď, ale to může být jen subjektivní pocit... Každopádně, odkud máš tu informaci? Zajímá mě to.
psonci maj na shellu ve zgorzelci na stojanu napsano neco ve smyslu => Das ist standard Natural N95, keine E10!!!!! Takze na neobsah bio-picovin se primo odvolavaji. Zgorzelec je mesto na DE-PL hranici, hranice prochazi primo mestem
bloody cardinal
Mistr volantu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bloody cardinal »

j, ale E10 je pokud vím směs lihu a N95, kdežto u nás tankujeme směs řepkového oleje a N95, nebo se pletu?
K nekterym lidem je treba prijit, dat jim facku a odejit. Nic nevysvetlovat, vubec nic nerikat, proste jen plesknout. Argumentace s debilem totiz nema smysl. --- bloodycardinal.bloger.cz

WRX STi & Challenger SRT8 392 FTW
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

jezis, jeste to tak. repku do benzinu....

lihem to pancuji, repka je v nafte
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Odpovědět