Tipy na ekonomické auto pro mladé...
Re: Tipy na ekonomické auto pro mladé...
Já teda ten pocit, že by to auto mělo něco vydržet, rozhodně nemám Aspoň poFL to na mě tak působí
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
Vymlouvat ti to nebudu, ale dnešní trh je deformován přetáčením tachometrů. Tzn. já si raději koupím auto s více najetými kilometry v lepším stavu a nebudu se jen dívat na ujeté kilometry. Hledal jsem asi tři měsíce, než jsem našel tohle auto, takže lovu zdar. Jasně, může se mi to vymstít, ale snažil jsem se toto riziko minimalizovat tím, že jsem auto zavezl do servisu ke kamarádovi, kde ho zkontrolovali. Samozřejmostí byla zkušební jízda, servisní knížka, ověření záznamů apod a hlavně vstřícné jednání, kde se prodávající nesnažil zatajit stav vozu.walys píše:Ono když už má auto najeto mnohem víc, než je předpokládaná životnost (dnes kolik? 10 let nebo 200 000km), tak už bude vyměněná spojka, tlumiče, ložiska v kolech atd..., ale tipuju že další věci budou např. vymačkaný veškerý silentbloky, slepý světla, popraskaný svary (takový to divný vrzání z různých míst karoserie...)...
Život je jedna velká jízda (autem:-).
Tak po hloubější úvaze mám víceméně jasno, buď to zmiňované Stilo 1.6 3dv , nebo Peugeot 307 1.6 3dv . Ale možná se vyskytne něco zajímavýho od jinýho typu... u auta za 60tis. asi nemá smysl o tom moc přemýšlet. 3 roky s tím jezdit a pak to za 30tis. prodat...
Příští rok by ceny ještě měly slézt dolů....při mírně vyšší ceně - do 90-100 tis. už by se dalo vybirat i mezi Focusem 2, Astrou H, Mazdou 3 nebo Citroenem C4... (vše auta od 2005)
Příští rok by ceny ještě měly slézt dolů....při mírně vyšší ceně - do 90-100 tis. už by se dalo vybirat i mezi Focusem 2, Astrou H, Mazdou 3 nebo Citroenem C4... (vše auta od 2005)
Good luckwalys píše:Stilo 1.6 3dv , nebo Peugeot 307 1.6 3dv
2.9T RWD
a jéje...walys píše:Tak po hloubější úvaze mám víceméně jasno, buď to zmiňované Stilo 1.6 3dv , nebo Peugeot 307 1.6 3dv . Ale možná se vyskytne něco zajímavýho od jinýho typu... u auta za 60tis. asi nemá smysl o tom moc přemýšlet. 3 roky s tím jezdit a pak to za 30tis. prodat...
Ain´t nobody got time for that
To Stilo by nemuselo být špatnou volbou, když by bylo z posledních let výroby. I když teda u té 1,6 nevím, kdy tam dávali tu horší.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
to musela být opravdu hluboká úvaha... Jeden za 20 a druhý bez dvou za 18
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
spíš hloupější... 10let starý auto stejně bude stát zahovno, ať je to jakákoliv značka...vybírat podle stavu a co se komu líbí... obě auta v okolí mám, uživatelé si nestěžujou a to servis ani neviděli...
Nezapomínejte prosím, o jakých částkách se tady bavíme - 70tis., a na jakou dobu (4roky) a kolik km (30 000) to má vydžet...
Děkuji za názory, klíčový pro mě je vybírat podle stavu z častých typů aut.
Nezapomínejte prosím, o jakých částkách se tady bavíme - 70tis., a na jakou dobu (4roky) a kolik km (30 000) to má vydžet...
Děkuji za názory, klíčový pro mě je vybírat podle stavu z častých typů aut.
řidičBOB píše:Jeden za 20 a druhý bez dvou za 18
Asi mu bylo proti mysli psát to s faktickou chybou
2.9T RWD