Sportovnější auto pro studenta.

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
speedy.kh
Autoškolák

Sportovnější auto pro studenta.

Příspěvek od speedy.kh »

Zdravím,

Mám takový, problém, že už 2-3měsíce, se snažím si vyhlídkout to své auto, které bych chtěl, ale furt né a né najít. Na garáž autorevue, jsem to ani dávat nechtěl. Přijde mi to tam dost upadlý, a zvlast názory k ničemu..

Moje situace..

Klasika, chci více méně silné auto, které nebude žrát, bude spolehlivé :D Čísly, pro auto chci určitě jet do německa, finančně bych to viděl asi na 300 000,- Kč, tachometrově by se mi nelibilo kdyby auto mělo víc jak 200tkm, ikdyž vím že na tom více méně prd záleží..

Já, jako řidič.

Myslím,že na to že jsem dostal řidičák minulý rok v červenci, je moje skóre 42 000km nadprůměrné, dojíždím často do školy, a hlavně mám práci, ke které potřebuji mít auto. Jinak jsem ale student gymnazia, což doufám že tento školní rok zdárně ukončím.

Představy

Mé představy o autě, jsem tak nějak hodně rozporu plné, nyní jezdím Š. Octavii 4x4 TDI. Na kteréu jsem si hodně zvykl, více méně mi vyhovuje, čím nejvíce, je že se mi líbí interier, to je moje nejdůležitější priorita . Výkonově by to mohlo být samozřejmě výš. Též jsem si zvykl na spotřebu okolo 6l /100, která je jistě hezká, ale na druhou stranu, bez příkonu není výkon. Chtěl bych tedy nejlépe kupé či sedana/hatch. Spíše se dívam po benzínových motorech, protože u ojetin, co jsem načetl, je nafta více riziková, a umí být sakra drahá na servisu.

Na jednu stranu, si chci uživat s V6,benzín, zadokolka, ale na druhou, určitě by se mi libiilo kdyz bych tak jako doted, nemusel přemýšlet jestli pojedu do Plzně nebo ne, protože by mi scházeli finance na benzín.

Můj nástřel největších kandidátů a menší komentář k nim

BMW 330Ci
Ročník 02+, krásné auto, nejlšepší motor, výkon dostačující,zadokolka,šestiválec, sen všech.. Co spotřeba?Spolehlivost?Přece jenon 10let staré BMW?

Š. OII RS
Více méně to samé, jako mám ted. Dvojková okta, akorát oplastovaná a s lepším podvozkem. Jaké jsou motory TFSI? Nebo TDI? Vejdu se do 300tis?

Ford Focus ST
O tomhle autě nic nevím, vejdu se do limitu s nějakým hezkým kouskem?

Tímto bych to zatím ukončil, jestli se zde rozvine nějaká diskuze, dále se ještě rozepíšu.
šmoula
Mistr volantu

Re: Sportovnější auto pro studenta.

Příspěvek od šmoula »

A co VW MKV GTI DSG? A nechci být hnidopich, ale Octavia je liftback ;)
2.0i 107kW
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Máš v tom docela jasno, za mě 330Ci
Ain´t nobody got time for that
Trophy
Autoškolák

Příspěvek od Trophy »

Mondeo ST220
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Co třeba Alfa Romeo 159 2.4JTD?
Za spolehlivost bych sice ruku do ohně nedal, ale nebude to desetileté, ale jen pětileté.
Nebo pokud zadokolku, tak třeba C classe 320cdi
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -c/9459153
2.9T RWD
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

A jo, Mondeo je taky super volba, nějaké s šestikvaltem, určitě mnohem lepší než Octavia RS
Ain´t nobody got time for that
Jacík
Pan Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacík »

Já bych bral Focus ST. Samozřejmě to bude žrát trochu víc než Octa RS, ale na druhou stranu s hodně lehkou nohou s tím jde jezdit i za 6l/100km, tatík má ten samej motor v Mondeu a dokáže s tím jezdit i za 5,5, ale na takovýhle ježdění se to auto nekupuje, že ano :-) Já s tím jel delší trasu jednou a byl jsem kolem 9l/100km. Okresky 120, města 60-70, kousek dálnice 140-150, trasa cca 90km. Určitě to auto bude sportovnější než Octa a taky ho nepotkáš na každým rohu jako Octu.

Báwo je samozřejmě taky příjemná varianta, ale jestli koupit Báwo 2002/3 nebo Focus 2006/2007 si už musíš rozhodnout sám. Buď starší prémiovka nebo novější obyčejnější auto. Při případném větším servisu bude Fokál předpokládám o dost levnější a čím starší auto, tím větší pravděpodobnost většího servisu...

Mondeo ST by asi taky nebyla špatná volba, motor by měl být držák a nehrozí třeba turbo, apod.
speedy.kh
Autoškolák

Příspěvek od speedy.kh »

Zdravím, díky za prozatimní reakce.
Nyní mám na programu lehkou přípravu k maturitě. Zítra se rozepíšu.

Golf - Já nevím, přijde mi hodně přeGolfováno, libí se mi Scirocco, ale to je zatím dost drahé. Každopádně, ještě se na něj podívám..

Mondeo ST220 - Ten ne, vůbec se mi nelibí interier a hlavně volant je dle mého názoru hrozný..
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... eo/9329475

Alfu ne, díky za reakci.

MB na Mercedes mám také ještě čas.
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

Šak matura je až v květnu :D
2.0i 107kW
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Jacík píše:Já bych bral Focus ST. Samozřejmě to bude žrát trochu víc než Octa RS, ale na druhou stranu s hodně lehkou nohou s tím jde jezdit i za 6l/100km, tatík má ten samej motor v Mondeu a dokáže s tím jezdit i za 5,5, ale na takovýhle ježdění se to auto nekupuje, že ano :-) Já s tím jel delší trasu jednou a byl jsem kolem 9l/100km.
A ja mel za to, ze 2.5 focus st patri k tem zravejsim HH, neni to spis ten starsi st170?
Odpovědět