Tipy na ekonomické auto pro mladé...

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Honza42
Letec

Re: Tipy na ekonomické auto pro mladé...

Příspěvek od Honza42 »

Exotika se jaksi s ekonomickým provozem moc nesnoubí. Vyjímkou může být, když si na majitele sedne štěstí a nebo když je fanda a je ochoten v případě poruch hledat, shánět......
Za mne Astra G 1,4. Nechá se sehnat slušný kousek, dokáže jezdit za málo a pořád hezky nadčasově vypadá. Bezpečnost vyhovující. Akorát je třeba skousnout ten interiér.

Jedna podezřele zachovaná 1,6
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ra/9104461

a průměrná 1,4
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... ra/8932008
dollface
Autoškolák

Příspěvek od dollface »

Já bych ti doporučil Focuse 1,6. Sám jsem vybíral podobné auto a volba padla právě na něj - konkrétně rok 2005, 1,8 TDCi a cenovka 64k. Požadavky jsem měl podobné až na větší nájezd okolo cca 20.000 km ročně.

Jezdí se s ním výborně, dobře odhlučněný od vnějších vlivů, obrovský kufr - verze turnier. Na ten tvůj nájezd bude ideální motor 1,6 - jede svižně s nízkou spotřebou.
Život je jedna velká jízda (autem:-).
šmoula
Mistr volantu

Příspěvek od šmoula »

dollface píše:Já bych ti doporučil Focuse 1,6. Sám jsem vybíral podobné auto a volba padla právě na něj - konkrétně rok 2005, 1,8 TDCi a cenovka 64k. Požadavky jsem měl podobné až na větší nájezd okolo cca 20.000 km ročně.

Jezdí se s ním výborně, dobře odhlučněný od vnějších vlivů, obrovský kufr - verze turnier. Na ten tvůj nájezd bude ideální motor 1,6 - jede svižně s nízkou spotřebou.
Tak to ani za zlaté prase, s FOFO 05 1.8 TDCI mam určitou zkušenost a to auto bych bral jedině s benzínovým motorem. S naftovým ani náhodou, pokud nechceš aby tě to auto sežralo :)
2.0i 107kW
M@C
Autoškolák

Příspěvek od M@C »

walys píše:To jsem myslel samozřejmě obrazně, ale na BMW budou vyšší náklady na podvozek a celkově, jsou to promyšlený a složitý auta, tipuju, že i se spoustou banalit musíš do autorizáku....
To vubec neni pravda. Ja daval e39 do neznackoveho servisu a nebo rovnou garaznikovi, pripadne si nejake jednoduche veci delal i sam, kdyz jsem mel chut a cas.
Myslim, ze v autorizaku by ti na tom vice pokazili nez opravili. To jsou vetsinou patlalove kteri umi napojit auto na diagnostiku a pripadne vymenit cely dil kus za kus, ale aby nasli podstatu problemu a opravili to, to vetsinou ne ;)
dollface
Autoškolák

Příspěvek od dollface »

šmoula: Záleží hlavně na stavu kupovaného vozidla. Příklad: moje má najeto 300.000 km, ale polovina vysíracích věcí je vyměněná (turbo, vstřiky, čerpadlo...) a jede perfektně, teda zatím. :-)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

tak jestli má 300, tak co nevidět přijde na řadu druhý kolo vysírání, vycházíme-li z předpokladu že první kolo nastalo v intervalu 150-200 ....... aspoň u drtivý většiny mejch známejch s motory TDCi tomu tak bylo :D
Niko nadžanel ko kerdža
dollface
Autoškolák

Příspěvek od dollface »

To mi ani neříkej, musí přežít. Jinak turbo bylo měněno nedávno to ostatní ve 200k.
walys
Adept autoškoly

Příspěvek od walys »

Ono když už má auto najeto mnohem víc, než je předpokládaná životnost (dnes kolik? 10 let nebo 200 000km), tak už bude vyměněná spojka, tlumiče, ložiska v kolech atd..., ale tipuju že další věci budou např. vymačkaný veškerý silentbloky, slepý světla, popraskaný svary (takový to divný vrzání z různých míst karoserie...)...
walys
Adept autoškoly

Příspěvek od walys »

šmoula píše:
dollface píše:Já bych ti doporučil Focuse 1,6. Sám jsem vybíral podobné auto a volba padla právě na něj - konkrétně rok 2005, 1,8 TDCi a cenovka 64k. Požadavky jsem měl podobné až na větší nájezd okolo cca 20.000 km ročně.

Tak to ani za zlaté prase, s FOFO 05 1.8 TDCI mam určitou zkušenost a to auto bych bral jedině s benzínovým motorem. S naftovým ani náhodou, pokud nechceš aby tě to auto sežralo :)
Auto z roku 2005 za 64 tisic?

http://auta.yauto.cz/ford-focus-1-6-tdci-1038186.html Co je podezřelý třeba na tomhle?

Focus 2 se mi líbí, pokud by byla výhodná nabídka...jsou to auta co by mohly vydržet ještě dost dlouho, je to moderni vuz...
Odpovědět