Jezdil jsem se CB, ale zjistil jsem, že díky tomu, že jde víceméně o prehistorickou záležitost, jsem se toho nakonec zbavil, navíc když s 1,5-metrovou anténou byl voser kamkoli vjíždět.
Ale byla to celkem zábava, hlavně na dálnici hláška na moje přibližovadlo "Ty hele, Fando, ten Touran vedle tebe vypadá jak jednohubka, ty vole." mi zůstane nadosmrti vypálená do hlavy
.
Ale zase můžu potvrdit, že magnetka u Siria drží i ve 190 km/h
.
edit: V Praze cca 3-4 roky zpátky fungovala parta jeřábníků na kanálu 38 (myslim) a ti fungovali jako výborná dopravní navigace. Když se dodělával byznys park na Chodově, měl jsem pravidelný info o výjezdu z Prahy od jednoho z nich
.
edit2: A ještě vtipná historka - když jsem si CB pořídil do Focusu RS, byla to moje první zkušenost. Nikdy jsem nevysílal, takže výzvy na kanál, brejky a všechny podobný věci pro mě byly absolutní novinkou. No a pak přišla velká chvíle - stál jsem na Budějovický a řešil, jestli mám jet na Barranďák přes spojku nebo přes Podolí, a tak jsem nervózně namáčk a dal výzvu na desítku. Přítelka se mohla zbláznit smíchy, hlavně proto, že po výzvě následovalo 10-vteřinový ticho. Až pak se někdo ozval s hláškou: "Máš to zamr*aný až k OMV."
Sakra, že bych si to zase koupil?
A mimo téma - doma jsme měli 4 roky Forestera a nenechám na něj dopustit.
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson