Mereni - recidiva za rychlost
Moderátor: řidičBOB
Re: Mereni - recidiva za rychlost
Jacík: proto chci profesionální policii a vetší kompetence ala usa/mexiko. Krypl zlodějskej kterému za vraždu hrozí 12+ let nebude řešit +- rok za neodovolené ozbrojování. takže tak (stejnej případ je nůž) nebo už jen ten podělanej taser. dovozci píšu každých 6 měsíců, pro civilní sektor nic, pro bezpečnostní službu nic. takže až potkám někoho s metrovou vodovodní trubkou budu muset rychle utíkat
tak snad mas nejaky postoj k tomu co ma PCR delat a jak se ma chovat. nebo je to tak jak pisu, ze nekde ma PCR dodrzovat zakon a jinde ne? Tobe vubec nejde o nejaky princip, tobe jde o vychcanost. Kde se ti to hodi, at PCR dodrzuje co ma a kde ne, tak at nedodrzuje. To je bezny postoj, neni duvod se za nej stydet.Jacík píše:Odpovím otázkou. Když se tohle stane a Policie, respektive soud nebudou schopni viníka potrestat, udělám s tím ze své pozice něco?goes píše: kdyz ti nekdo prepadne zenu a pusti ho, protoze PCR pri zajisteni dukazu porusila nejakou kravinku v zakone, budes s tim souhlasit a budes davat taky +1, nebo souhlas s timto pristupem k povinnosti dodrzovat u PCR zakony padne v okamziku, kdy by se te to tykalo v napr. takto neprijemne situaci? Udrzel by sis konzistenci v tomto nazoru? Nebo je to stanovisko jen pri pripady, kdy se ti to hodi a kdy uz ne, tak mas nazor jiny?
Mimochodem pomíjím fakt, že ty řešíš relativně závažný trestný čin, zatímco já přestupek. Když to postavíš do roviny dopravní přestupek/např. ukradení kabelky, telefonu, apod., tak se moje stanovisko nijak měnit nebude...
Ja to mam preci jenom jinak - pokud PCR pri odhaleni pachatele tr.cinu, nebo prestupku porusi zakon, tak mi to nevadi. Pokud tim usvedci realneho pachatele, je takove prekroceni opravnene.
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
A pokud si porušením povinností/zákona napomůže k tomu, aby byl někdo odhalen jako pachatel, ale nebude to ten skutečný??goes píše:Ja to mam preci jenom jinak - pokud PCR pri odhaleni pachatele tr.cinu, nebo prestupku porusi zakon, tak mi to nevadi. Pokud tim usvedci realneho pachatele, je takove prekroceni opravnene.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
pak prisne ztrestat PCRřidičBOB píše:A pokud si porušením povinností/zákona napomůže k tomu, aby byl někdo odhalen jako pachatel, ale nebude to ten skutečný??goes píše:Ja to mam preci jenom jinak - pokud PCR pri odhaleni pachatele tr.cinu, nebo prestupku porusi zakon, tak mi to nevadi. Pokud tim usvedci realneho pachatele, je takove prekroceni opravnene.
A můžeš říct, jak bys ty případy rozlišoval?
No, nevím jestli by bylo dobré mít tady druhý extrém v podobě prakticky všemocných zakomplexovaných magorů, kteří tě můžou odprásknout pomalu za to, že se na ně zle podíváš...mlaskac píše:Jacík: proto chci profesionální policii a vetší kompetence ala usa/mexiko. Krypl zlodějskej kterému za vraždu hrozí 12+ let nebude řešit +- rok za neodovolené ozbrojování. takže tak (stejnej případ je nůž) nebo už jen ten podělanej taser. dovozci píšu každých 6 měsíců, pro civilní sektor nic, pro bezpečnostní službu nic. takže až potkám někoho s metrovou vodovodní trubkou budu muset rychle utíkat
Rychlost zabíjí!
přestěhuj se do Lázní Bohdanečmlaskac píše: chci profesionální policii a vetší kompetence ala usa/mexiko.
Niko nadžanel ko kerdža
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Proč se na něco ptáš, když si sám odpovídáš. Jsem velmi rád, že přesně víš, co si myslím, asi nějaká telepatie či cogoes píše: tak snad mas nejaky postoj k tomu co ma PCR delat a jak se ma chovat. nebo je to tak jak pisu, ze nekde ma PCR dodrzovat zakon a jinde ne? Tobe vubec nejde o nejaky princip, tobe jde o vychcanost. Kde se ti to hodi, at PCR dodrzuje co ma a kde ne, tak at nedodrzuje. To je bezny postoj, neni duvod se za nej stydet.
Ja to mam preci jenom jinak - pokud PCR pri odhaleni pachatele tr.cinu, nebo prestupku porusi zakon, tak mi to nevadi. Pokud tim usvedci realneho pachatele, je takove prekroceni opravnene.
Ale musím tě zklamat, není to tak, jak jsi napsal... Ovšem nevím, jestli nějaká diskuze s Tebou má smysl
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
A kdo na to bude dohlížet a kdo trestat?goes píše:pak prisne ztrestat PCRřidičBOB píše:A pokud si porušením povinností/zákona napomůže k tomu, aby byl někdo odhalen jako pachatel, ale nebude to ten skutečný??goes píše:Ja to mam preci jenom jinak - pokud PCR pri odhaleni pachatele tr.cinu, nebo prestupku porusi zakon, tak mi to nevadi. Pokud tim usvedci realneho pachatele, je takove prekroceni opravnene.
Takže třeba když jedno auto přejede člověka a zabije ho, za ním pojede Tvoje žena, přejede ho znovu, ale v prvním autě pojede papaláš se známostmi u PČR a soudních znalců, kterej si zařídí posudek, že on člověka nezabil, ale pouze lehce zranil a PČR uzavře záležitost s tím, že člověka zabila Tvoje žena, i když s tím ve skutečnosti nemohla nic dělat, smekneš předpokládám před PČR, soudem a všeobecně před systémem a budeš ženu chodit 5 let navštěvovat do basy, zatímco skutečný viník dostane podmínku za způsobení lehkého zranění následkem nedbalosti?
Jdi do háje se svýma výplodama
- Jacík
- Pan Řidič
- Kontaktovat uživatele:
goes: mimochodem bych si přál, abys mi aplikoval moji vychcanost na situaci, že jsem byl v dosavadní řidičské kariéře podezřelý z cca 12 přestupků a pouze 4-5 z nich jsem uhrál tak, že jsem nedostal postih, zatímco zbytek jsem na místě uznal, zaplatil a přijal postih, i když jsem se mohl vykroutit mimimálně z 11 z nich a možná i ze všech 12. To samé se zaviněnými nehodami, které jsem měl 2 a obě jsem mohl uhrát tak, že bych se z nehody zcela vyvinil a pykali by ostatní účastníci...