Politický koutek

Volné diskuse na libovolná témata...
Odpovědět
pavproch
Letec

Re: Politický koutek

Příspěvek od pavproch »

pořád nesouhlas: druhý jazyk je imho zbytečnost, jako dobrovolně (kdo chce, tak) klidně, ale )všichni povinně) z donucení eeeeee
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

neříkám všichni, říkám u maturity ;)
Back to basics.
Příčina -> následek
KoPP
Letec

Příspěvek od KoPP »

ale tak ano jo... ono by to nikoho nezabilo, kdyby uměl alespoň základy dvou jazyku a to říkám jako člověk, který je jazykově zcela nevzdělatelný :)
Slow and serious
Volivovej volej
Mistr volantu

Příspěvek od Volivovej volej »

Zbytečnost v pravém smyslu slova není nic. Ale dva jazyky skutečně moc reálné nejsou. A pokud by byly, ta děcka se je stejně nenaučí takovým způsobem, aby je pak dovedla oba skutečně živě používat. Viděl jsem to jenom na gymplu - a to je přece jenom vyšší level než základka.
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
(General Sir Charles James Napier)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@ex: u maturity na humanitním směru klidně, u maturity všeobecné neřkuli přímo technické nikoli
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Presne psani vsema deseti je fajne vec :) Ja to sice neumim, neb jsem tim neprosel, ale umim psat aspon rychle, skoro bez preklepu a tak cca 7-9 dle nalady :-D
S tim jazykem. Ted nad tim premyslim a je fakt pravda ze AJ bohate postaci - avsak na urovni - ne neco jako statni maturity (lehci verze totalni vysmech vsem, ale uplne vsem a tezsi verze se da zvladnout uz v 9. tride a to nemusi byt clovek extra nadany na aj :) ) . Proste jasne dany pravidla dle mezinarodnich a neco jako evropska norma Bnevimkolik.
Ja sam jsem maturoval ze dvou jazyku, pac ten druhy me bavil, bavi a jazyky mi asi i jdou.. :-D
Volivovej volej
Mistr volantu

Ono by to právě chtělo, aby gymply byly rozdělené na humanitní a přírodovědnou větev, jak tomu bývalo dřív. Humáni se budou rochnit klidně i v latině (a ta by z praktických důvodů povinná byla). :-)
""So perverse is mankind that every nationality prefers to be misgoverned by its own people than to be well ruled by another""
vojtadub
Pan Řidič

Příspěvek od vojtadub »

Presto, ale, my co tvrdime, ze jeden jazyk staci, jsme sami proti sobe - vic jazyku - vetsi moznost uplatneni se v zahranici = vetsi moznost pracovniho uspechu (a lepsich platebnich podminek).
Takze opetovne menim stanovisko :-D - Jsem pro dva, z toho jeden na urovni a druhy aspon solidni zaklady.
Naposledy upravil(a) vojtadub dne ned 13 lis 14:09, celkem upraveno 1 x.
Volivovej volej
Mistr volantu

vojtadub píše:Presne psani vsema deseti je fajne vec :) Ja to sice neumim, neb jsem tim neprosel, ale umim psat aspon rychle, skoro bez preklepu a tak cca 7-9 dle nalady :-D
Já to taky neumím, ale píšu rychle, překlepy mám minimální a při psaní koukám zásadně jen do monitoru. Už jen z tohoto hlediska to vidím jako tuze praktické. :-)
vojtadub píše:S tim jazykem. Ted nad tim premyslim a je fakt pravda ze AJ bohate postaci - avsak na urovni - ne neco jako statni maturity (lehci verze totalni vysmech vsem, ale uplne vsem a tezsi verze se da zvladnout uz v 9. tride a to nemusi byt clovek extra nadany na aj ) . Proste jasne dany pravidla dle mezinarodnich a neco jako evropska norma Bnevimkolik.
Jo, jeden jazyk, zato pořádně. Z praktického hlediska má takový přístup mnohem větší vejznam. :-)
Volivovej volej
Mistr volantu

vojtadub píše:Presto, ale, my co tvrdime, ze jeden jazyk staci, jsme sami proti sobe - vic jazyku - vetsi moznost uplatneni se v zahranici = vetsi moznost pracovniho uspechu (a lepsich platebnich podminek).
Nikdy dopředu nevíš, kam tě vítr zavane. Lidi od nás z firmy se například dostanou čas od času do Finska. Ale finština se, pokud vím, jako druhý jazyk na školách moc často nevyučuje. :-)
Odpovědět