Sraz Autoforum.cz na CzechRingu

O všem co se týká našeho webu.
Odpovědět
mmira
Moderátor

Re: Sraz Autoforum.cz na CzechRingu

Příspěvek od mmira »

Pallas: to jsem se chtel zeptat, jestli mate na aute nejake upravy. nezda se mi, ze by RX-8 bezne plivaly ohen a ze by byly takto hlasite.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

to je ten prosakující olej :)
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
Pallas
Adept autoškoly

Příspěvek od Pallas »

mmira píše:Pallas: to jsem se chtel zeptat, jestli mate na aute nejake upravy. nezda se mi, ze by RX-8 bezne plivaly ohen a ze by byly takto hlasite.
V podstate je to seriove :-) Az na jine palivove mapy (chudsi nez serie), zapalovaci civky z GMC Yukon a otevreny vyfuk od Pettit Racing UK/Milltek v konfiguraci bez catu (ten mam doma). Pak jeste jine brzdove kotouce a desky, ale to uz s plivanim ohne nesouvisi :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

otevreny vyfuk a decat jsem tipoval, prekvapuji me ty chudsi palivove mapy. muzu poprosit o par podrobnosti?
Autoforum.cz
breadvan
Řidič začátečník

Příspěvek od breadvan »

Vavris: paradne udelane video! :ymapplause:
"[...]when you are lighter you don´t need the horses. You don´t need anything. You are fast out of the corners." (Count Volpi, Scuderia SSS)
metaljohn
Mistr volantu

Příspěvek od metaljohn »

Souhlas, je dost dobrý, už to tahám :)
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
merkur
Autoškolák

Příspěvek od merkur »

koncernova_simonka píše:takovy skromny dotazek bych mela... Nezavadil o me nekdo sekundou videa,kdyz uz jste neco porizovali? Taky bych se podivala treba :) :ymblushing:
Beztak tě někde ve svých onboardech určo mám,jelikož jsem chvílu jel za tebou.Musel bych to ale někde pohledat.
Alfa Romeo GTA
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

vida, carabinieri. pry jsem zdrzoval, toz se tedy omlouvam. na svoji obranu uvadim, ze jsem mel na palube zenu, dokonce vlastni, a te bylo spatne uz pri prijezdu na okruh :D.
Autoforum.cz
Pallas
Adept autoškoly

Příspěvek od Pallas »

mmira píše:otevreny vyfuk a decat jsem tipoval, prekvapuji me ty chudsi palivove mapy. muzu poprosit o par podrobnosti?
Me taky :-) Nicmene k tem plamenum podle me prispiva pouze decat + vyfuk + 100oktan benzin, kterej na takovehle akce radeji tankuji prave proto, ze mi prislo, ze ty mapy jsou chudsi a nerad bych zazil nejakou detonaci, protoze bych byl zraly na rebuild. Je pravda, ze ten 100oktan ma mensi vyhrevnost, takze vykonu je z nej potencialne mene, ale beru to jako bezpecnostni opatreni.

Ale jinak je to tak, ze mam Mazdu naladenou od MazdaManiaca z USA. V praxi to funguje tak, ze si od nej koupis COBB AccessPort a on to pak podle logu naladi. OEM mapy jsou relativne bohate (vzhledem k tomu, ze RX-8 je NA) - asi se Mazda snazila chranit cat, ale me se ten muj po par navstevach okruhu vysypal (kdyz si vezmu, jak to s timhle vyfukem i na stock mape pri lift-off blafalo, tak se ani nedivim).

Zmenou map lze dosahnout mirne zvyseni vykonu, nic zavratneho, a hlavne vyhlazeni prechodu kdy se otviraji dodatecne porty -- tam je v serii znat drobne zavahani, ktere se da temer odstranit. Plus se jeste daji upravit bezne veci jako mazani motoru, predstih zapalovani, objemy vstrikovacu atd.

Na tomhle malem okruhu to ochuzeni bylo dost znat, teploty motoru mi splhaly mirne nad 100, coz uz nevidim rad, v Brne a Moste to je v pohode. Tady jsem jel ale pul okruhu na dvojku, coz je neco, s cim se bezne nepocita - kdyz jsem se MM ptal, jestli ty mapy na 2 nejsou moc chude, tak rikal, ze to je v pohode, ze na 1 a 2 stejne clovek dlouho nejede :-)

Pro ilustraci obrazek z logu na 2, nejprve stock mapa:
20110512-pallas-stock-wot2.rpm.png
A soucasna mapa (muze byt mirny rozdil v teplotach nasavaneho vzduchu, takze to nemusi byt uplne 1:1):
20111023-pallas-4.0.8-newexh-wot2.rpm.png
Naposledy upravil(a) Pallas dne úte 08 lis 18:11, celkem upraveno 1 x.
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Pallas
Adept autoškoly

Příspěvek od Pallas »

Libor píše:
Pallas píše:Zaregistroval jsem se az ted, tak reaguji se zpozdenim...
Vavris píše:Zkoumali jste někdo z onboardů, za kolik cca máte jedno kolo?
Koukal jsem do logu z GPS a nejrychlejsi kolo jsem mel 1:04, maximalka na rovince 142.
Vykon motoru tak 230ps, celkova vaha s ridicem a spolujezdcem tak 1600kg.
O neco rychleji by to asi slo, ale na to byl pro me ten okruh moc uzky :-)
Ty šlehající plameny z výfuků tvýho auta byla skvělá podívaná :ymapplause:
Hehe, to rad slysim :-)
Beru to tak, ze kdyz uz neni RX-8 trhac asfaltu (coz jsem od ni nastesti nikdy necekal), tak musi bejt aspon zabavna.
A aspon se mi nikdo nelepi na zadek - bud me predjede, nebo ho pri razeni nahoru oliznu letlampou :-)
'06 Mazda '餓小猫' RX-8 SE
Odpovědět