ano je to jenom fama, to ze to potkalo par motoru z prvnich let neznamena, ze je to neco bezneho. nicmene pokud mas z toho v kalhotech je tu jedno uzasne reseni - nekupovat to.Jenyk píše:Prošel jsem ty odkazy. Je to zřejmě docela veliká aféra. Problémem se jeví dlouhé servisní intervaly, používání olejů s nízkou viskozitou a krátké trasy. Tahle kombinace působí degradaci oleje a to zase rychlé opotřebení napínáku rozvodového řetězu. Týká se zejména benzínových motorů VR6 a V6 Audi ale nejen těch, zmiňují i menší TFSI. Existuje diagnostika která určí odchylky natočení vačkových hřídelů, načaté řetězy se dají také poznat sluchem zejména podle kovových pazvuků slyšitelných mezi vzduchovým filtrem a sáním. Motor musí běžet sametově, žádné divné zvuky, žádná kolísání otáček a to při jakýchkoliv teplotách a otáčkách. Ochranou jsou jen krátké intervaly výměny oleje 10 - 15 000 km. Nenašel jsem zmínku o tom, že by to už bylo vyřešené.
Ke stažení je rozsáhlá zpráva, ta má ale přes 150 stran a překladač ji nesežral. Tohle mi ale zatím stačí.
Někdo tu snad psal že je to jen fáma.....?
Audi klub - pro ty, co chteji Auto
Re: Rozvody Audi 3,2
Re: Audi klub - pro ty, co chteji Auto
nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
2.0 TFSI 132 KW.Teda pokud byla stejná,jak tahle: http://www.auto-plus.cz/Car/373211/a5-s ... k-2-0-tfsi
Bez bodů
zadní světla to už mělo takový ty červený diodky po obvodu, ne prosvícená plocha
Nevím o tom, že bys měl 316i, ale pokud by se to srovnávalo s 330i, tak na 90% tipuju, že to byla 3.0TDI, nedávno jsem toto srovnání učinil...pavproch píše:nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....
detailisto...
To má snad každá, ne? Jen předokolka má tuším jednu dvojitou vlevo Takže podle laufů poznáš prdpavproch píše:nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!
a co je rychlejsie?vasco píše:Nevím o tom, že bys měl 316i, ale pokud by se to srovnávalo s 330i, tak na 90% tipuju, že to byla 3.0TDI, nedávno jsem toto srovnání učinil...pavproch píše:nesce se mi to hledat: A5 vzadu dva laufy (jeden vlevo, jen vpravo) - co ftym bylo za engine? pružné zrychlení 60-120 to mělo lepší než moje 316i, nad 120 sem ho (skoro) lehce dal....