Řídíte pořád stejně?
Re: Řídíte pořád stejně?
R: Ty nejsi z tech, na ktere bych bral tento druh ohledu, tedy alespon ne v teto mire, clovek z brazne musi neco vydrzet Pokud si vzpominam, jednou to bylo kratce v ramci testovani, tak to je jasne a podruhe jsme spechali do ValMezu
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
ano do valmezu za "slunecneho pocasi" a podruhe to bylo z okruhu do prahy se sto tricou a pak nejake ty testovaci jizdy ;ú)
Jelikoz mam ridicak asi 3 roky, tak se porad jeste "rozjizdim" a ucim od tech kteri se naopak zklidnuji
Základní principy jsem nezměnil už 15-17let. Neohrožovat, neomezovat jet rychle a plynule. Mírné úpravy nastaly vždy s nějakým vnějším podnětem, jako byl třeba bodový systém. Jsem stále stejně soustředěný, stejně důsledný, stále stejný tah jít si za svojí průměrnou rychlostí. Narození dcery němělo vliv žádný. Možná vynechám 3 předjíždění ze 100, který by byli jen na 95%-ní jistotu. Řekl bych, že díky zkušenostem ubylo v průběhu let krizových situací.
Střídám roky kdy najedu 75tis. km/rok s roky kdy najedu méně než 10tis. km/rok. Teď jsem v tom druhém extrému, který má dva důsledky, jednak mě řízení zase strašně baví, druhak jsem nevyježděnej a to se holt negativně projevuje na schopnostech a dovednostech. Ale to se zase otočí a z řidičského hlediska bude zase líp.
Hodně jsem ubral na motorce. Řekl bych tak 50km/h.
Střídám roky kdy najedu 75tis. km/rok s roky kdy najedu méně než 10tis. km/rok. Teď jsem v tom druhém extrému, který má dva důsledky, jednak mě řízení zase strašně baví, druhak jsem nevyježděnej a to se holt negativně projevuje na schopnostech a dovednostech. Ale to se zase otočí a z řidičského hlediska bude zase líp.
Hodně jsem ubral na motorce. Řekl bych tak 50km/h.
RWD
Čím dřív si to přiznáte, tím lépe.pjanda píše:Co ovsem rozhodne odmitam - neco jako "novy pocit odpovednosti", rodina, jine zavazky, cokoli. Nebo "byl jsem mlady a hloupy". Tim bych musel priznat, ze jsem v mladi jezdil nezodpovedne a ze jsem snad casem nabral nejakeho noveho intelektu - clovek spise casem blbne To by proste nebyla pravda, jezdil vzdy s ohledem na jine okolnosti, kterym jsem se prizpusoboval, byl jsem vzdy odpovedny a snazil se byt i maximalne ohleduplny atp. Jen jsem to zvladal za jinych podminek, ktere uz dnes nejsou aktualni. A tak uz to tak proste nezvladam a ani nechci zkouset zvladat.
Když jsem byl mladý a single (nebo jen s přítelkyní), tak jsem jezdil jak hovado (sice bez nehod, ale jako hovado - rychle, zběsile, riskantně - a ono to vycházelo). Když ale jede v autě více než jen řidič, je třeba brát i ohled na toho druhého, kterému rychlý a dravý styl jízdy nemusí vyhovovat. A pokud začneš vozit v autě děti a máš v hlavě mozek, tak také změníš jízdní styl. A pak, ikdyž ty děti v autě nejsou, prostě jedeš tak, jak jezdíš když tam ty děti jsou.
Je to i o posouzení rizik a přehodnocení priorit. A nejvíce se ti priority změní v okamžiku, kdy se ti narodí první dítě.
Navíc nemohu tvrdit, že čím starší, tím pomalejší. Čím zkušenější, tím pomalejší. Znám případy lidí (nejsou to Češi), u kterých to bylo naopak. Čím starší, tím rychlejší. Čím zkušenější, tím rychlejší. Oba už ale bohužel nejsou na tomto světě, jeden z nich zemřel při dopravní nehodě, ale nebyl jejím viníkem.
Naposledy upravil(a) DoubleSix dne úte 01 lis 11:42, celkem upraveno 1 x.
- Psycho vlk Wolf
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Autem po městě tak +10km/h a mimo město jsem nejel už hodně dlouho. Ale tam má tak +10-20km/h. S motorkou město +10-20km/h a mimo město +10-50km/h (někdy se plahočím i 60-70km/h). Podle nálady, silnice a počasí. Od doby co jsem potkal v březnu odbočující auto, tak jezdím na pohodu. Žádný zbytečný riskování.
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
DoubleSix: tak nějak. Pokud člověk většinou jezdí s někým komu vadí rychlá jízda a nedělá mu to dobře, tak přehodnotí svůj styl ježdění natolik, že i když jede pak sám, tak jede napohodu a žádnej spěch.
Naposledy upravil(a) šmoula dne úte 01 lis 13:03, celkem upraveno 1 x.
2.0i 107kW
Jezdím čím dál tím pomaleji, a důvodů je několik:
- Nechci si zbytečně ničit auto cíleně rychlou jízdou ("erzety", okruh)
- Při jízdě z A do B v provozu se mi rychle jezdit nechce (zbytečný stres navíc a ušetřím pár minut)
- Řidičsky se zhoršuji (dělám chyby, občas něco přehlédnu), takže si radši nechám rezervu
... je to taková zrádná spirála.
- Nechci si zbytečně ničit auto cíleně rychlou jízdou ("erzety", okruh)
- Při jízdě z A do B v provozu se mi rychle jezdit nechce (zbytečný stres navíc a ušetřím pár minut)
- Řidičsky se zhoršuji (dělám chyby, občas něco přehlédnu), takže si radši nechám rezervu
... je to taková zrádná spirála.
Ja mam pocit ze pomalsie, ale ked pozeram na priemerne rychlosti tak mi to vychadza plus minus rovnako. Urcite je to ale kludnejsia jazda, uz nejdem to velkych rizik ale zase vyuzivam viac skusenosti.
Pravda je ze v meste a dedinach jazdim rozhodne pomalsie, je viac aut a viac zlych (neskusenych) soferov ak clovek jazdi na 100% nema tolko casu riesit chyby druhych.
P.S. Pre horsi zrak jazdim pomalsie hlavne v noci a uz nerad striedam auta...
Pravda je ze v meste a dedinach jazdim rozhodne pomalsie, je viac aut a viac zlych (neskusenych) soferov ak clovek jazdi na 100% nema tolko casu riesit chyby druhych.
P.S. Pre horsi zrak jazdim pomalsie hlavne v noci a uz nerad striedam auta...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Tak nějak stále stejně. Jen jsem více v klidu.
...enyky benyky na holý pupíky...