Auto pro radost (+ citová investice)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
KFL
Řidič začátečník

Re: Auto pro radost (+ citová investice)

Příspěvek od KFL »

merlin píše:Ford Focus RS Mk1 som mal a s dobrym srdcom ho nemozem nikomu odporucat. To auto vydrzi jazdit bez aspon drobnej poruchy tak 2-3.tis, samosvorny diferencial vydrzi tak 20-30.tis, motor pri 60.tis straca kompresiu a treba ho minimalne prekruzkovat...
Ked ale funguje je to asi najuzasnejsie auto ktore som mal tu cest :x
No nevím, já ho měl dva roky, jezdil s ním denně, najel přes 40 tisíc a ani jediný problém. Navíc auto posledních 5 let jezdí okruhy a amatérskou rally a pokud vím, pořád bez úprav. Možná jsi jen neměl štěstí na kus.
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

pavproch píše:fčíl sem si jen tak ze cviku nakonfiguroval novou miatu 2.0 =728kZK.... imho citová investice pro radost nemusí oplývat přebytkem výkonu ani zrychlením v přímce....
Jojo, Revolution s Bilsteinama a špérou vychází kolem 700. Po slevě a bez DPH je těsně pod hranicí půl mega .. o tom žádná :).
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

jaxem tady před obědem psal o ty miatě, taxem po obědě vyrazil do hor, několik hodin šlapal po kopcích a čistil si hlavu... mj. sem i uvažoval nad tou citovou investící.... a.... vzhledem k euro-době, která tady kolem nás řádí a šroubům, co se furt utahujou bych (být na Tvém místě) asi pro tuto příležitost zapoměl na své předsevzetí ("kupuju už jenom nová auta") a porozhlídnul bych se po něčem ojetém ještě z doby, kdy euro-kraviny ještě neřádily (nebo jenom málo - Euro 2/3)....

.... a tak nějak se mi před očima virtualizovala Z3 2.8i roadster.... to by mohla být ta správná citová investice pro radost...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Z důvodů omezení a regulace mě právě baví třeba M5 - takový auta už za 15 let nebudou, klasickej osmiválec mezi hybridama a půllitrovejma S-classama bude jako prehistorickej exot. Společensky závadnej, uřvanej, žravej atd. Třeba je to chiméra, co já vim :).

Z3 mě nikdy moc nebavila, a to mě kamarád párkrát svezl v M3 Roadster, či jaký to mělo označení.

--

Jinak já včera taky usilovně přemýšlel a jak už to bývá, tahle myslící vlna mě odnesla ke kábrům, čili S2000 a Miata. Večer jsem se opájel myšlenkou na novou MX5, dneska ráno už je to zase S2000 a perou se ve mně racionální úvahy s tím klasickým autozápalem. Občas si říkám, že jsem magor, v čemž mě nezřídka utvrzujou nechápavý pohledy okolí, když jsem jim snažím vysvětlit celou tuhle záležitost a jmenuju jim pro/proti u každýho auta, který jsem zmínil v prvním postu :D.
DoubleSix
Pan Řidič

Příspěvek od DoubleSix »

Z toho výběru bych si já osobně vybral BMW M5.

BTW už tu padl návrh na BMW Mini v úpravě od John Cooper Works?
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Mini jsem taky řešil, ale tam mi chybí právě ta citová angažovanost. Nejspíš jsem divnej :D.

Díky všem za odpovědi, myslím, že pár vstupů mám a pokud mi např. pan Janda neřekne, ať si koupím třeba 320si (kterou jsem taky zvažoval, ale kvůli "malému výkonu" nakonec zavrhnul), tak se budu dál motat v tomhle kruhu a nakonec si třeba něco vyberu :).
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Na to, že ti PJ doporučí Bawo se čtyřválcem bych se moc nespoléhal. ;)

Btw. Když už jsme u těch čtyřválců co M3 e30. Ceny už rostou.
RWD
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Heheh :D.

Ceny M3 E30 narostly už před časem .. to abych si připravil spíš milion, a to se mi zase nechce. To bych si radši koupil nový 1M.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

hele a mozna cesta jinam, ale co takovy Mustang s V8? za ty love vklidu i Shelby apod...
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Když já ty ameriky moc nemusím. Napadla mě zhovadilost - koupit Vipera, ale pak si říkám, k čemu mi bude. Spíš se mi líbí Challanger, to je správně vypasený auto, ale zase nechci obětovat vzhledu a zvuku ovladatelnost a obecně vlastnosti EU/Jap aut, na který jsem zvyklej.

Jsem to ale nevděčnej :).
Odpovědět