Auto pro radost (+ citová investice)

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
drugster
Pan Řidič

Re: Auto pro radost (+ citová investice)

Příspěvek od drugster »

Nikdy to neni jednoduchy :) Ale budme radi, ze to nemame jednoduchy.ze ;) .Kdyz Mx5 tak ja bych radeji Boxster jakykoliv, nebo Z4M roadster. Jako 3 auto do rodiny je blbost volit 4 mistny. To spis jedno z tech 2 vymen :)
Sice chces samosvor, tak boxster pada, ale jeste bych to rozmyslel :) . A 911 se cenove vejde?
Proc mi vyber noveho auta uz neprinasi radost?
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

za 600/700 tycek tu mas i C6tku vette, byt ne asi Z06, ale zase dovoz z USA by sel. pak tu mas treba prozatim opomenute Z350, ktere ma dobry zaklad a slo by poladit k lepsimu. ono za ty penize lze poridit i kraviny co umi vytahnout usmev typu Lotus Omega apod. vyber mas pomerne velky ;) Za ty love tu mas i nejsilnejsi Kaipan 850 kg az 190 koni ;) proste blbosti je dost, jen to vybrat neni jednoduche.
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Díky všem za vstupy :).

Nejspíš jsem to blbě formuloval v zadání - já nechci nic ladit nebo upravovat - rád bych naopak originální stav - právě z toho důvodu, že si auto chci nechat dlouho (typicky M5 za 20 let vidím úplně živě :D). Z dlouhodobého hlediska jsou mimo jen STI/EVO a MX5, ty bych třeba za 5 let pustil dál.

Porsche je out kvůli ceně servisu - kolega má kajmana a když mi popisoval účty za běžnou údržbu, tak jsem si to rychle rozmyslel (olej + inspekce 1800 EUR, 4 originál ráfky 7890 EUR, brzdy na předek za 3400 EUR apod.). Zase tak dobře na tom s penězma nejsem :D.

Vette je zajímavá možnost. A Z4MC/R mě napadlo už taky. Z350 nechci - nevím proč, to auto mě ale nebaví.

Mimochodem - co se kupříkladu hatchů týče, prošel jsem Clio RS, Megane RS i Clio V6, Alfu 147GTA a podobný blázniviny. Megane RS je příjemný auto, ale chybí mu IMHO charakter. Není extra dramatickej, jede slušně, podvozek taky dobrý, ale chybí jiskra. Clio bude pilka, ale v ČR není u dealera kus k vyzkoušení. Clio V6 je velmi vtipný, mám na něj pár vzpomínek a mám ho jako tajnej tip :).

Ještě jednou díky za tipy - je hrozný radit někomu, kdo vlastně ví/neví, co chce :).
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

drugster píše:Jako 3 auto do rodiny je blbost volit 4 mistny. To spis jedno z tech 2 vymen :)
Ze by žena jezdila s např. M5 na nákupy a vozila prcka k doktorovi? To by se mi asi úplně nelíbilo :).
"Speed hasn't killed anyone. Sudden stopping, that's what gets you." - Jeremy Clarkson
drugster
Pan Řidič

Příspěvek od drugster »

No to je jasny:-). M5 jezdis ty, proc si delat radost jen nekdy;-)?
Proc mi vyber noveho auta uz neprinasi radost?
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

KFL píše:1. BMW M5 E39
2. BMW M3 E46

4. Honda S2000
Já bych asi vybíral z těhle aut :) Mazdu bych vyřadil kvůli málo kw (majitelé prominou :) ), 2.0T bych si dobrovolně nekoupil, když máš na výběr atmo motor :)

M5 E39 je super auto, ale přece jen je to spíš cesťák, než klasické auto pro radost :) Takže ta M3 přece jen bude možná lepší volba, byť V8 je V8 :D S2000 je určitě zajímavý auto, sice jen čtyřválec, ale kw to má víc než Mazda koní, takže není o čem :D Ale jestli máš rád BMW, tak jdi do M3... ale předpokládám, že budeš možná muset přitlačit na penězích O:-)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

goes píše:za 600/700 tycek tu mas i C6tku vette, byt ne asi Z06, ale zase dovoz z USA by sel.
C6 je určitě zajímavá volba ;;)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Pickuper
Letec

Příspěvek od Pickuper »

KFL píše: Clio bude pilka, ale v ČR není u dealera kus k vyzkoušení.
;))Clio RS Gordini dennodenně před showroomem Renault France Car :ymsmug:
Niko nadžanel ko kerdža
KFL
Řidič začátečník

Příspěvek od KFL »

Pickuper píše:
KFL píše: Clio bude pilka, ale v ČR není u dealera kus k vyzkoušení.
;))Clio RS Gordini dennodenně před showroomem Renault France Car :ymsmug:
Hm, díky za info! Infolinka Renault tvrdila, že tu není ani jeden. Ted jde jen o to, jestli je to jen na kukačku anebo se člověk může i svézt.
jarka
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jarka »

U Clia bych viděl hlavní problém v tom, že nemá LSD - na fwd dost podstatný prvek co se zábavnosti týká.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017). :D
Odpovědět