jaky kompakt? guillieta, bmw1,A3,scirocco,...?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
pavproch
Letec

Re: jaky kompakt? guillieta, bmw1,A3,scirocco,...?

Příspěvek od pavproch »

pavproch píše:neska sem prvně v životě viděl Julču live v akci (4proudovka mezi FM a Frýdlantem) a vůbec, ale vůbec se mi to zvenku nelíbilo, a to i přesto, že to byla by v klasické alfa-červeni...
odvolám, co sem odvola a slibuju co sem slíbil.... neska sem zahlíd (staticky, na parkovišti) tu samou Julču v černé a.... zdaleko to nebylo tak (vzhledově) strašné, jak v té červené, ba dokonce bych i řekl, že se mi to odzadu a zboku líbilo, jen ten čumák (světla), to je hnus velebnosti...
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
vasek2
Autoškolák

Příspěvek od vasek2 »

zezadu dobry, ze strany boubelatejsi, zepredu je to otazka vkusu, proste alfa....ale vevnitr se mi to fakt nelibilo.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

a to prijde jeste bublina v podobne DS5 ;)
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

vasek2 píše:
Takze jsem si objednal zkusebni jizdu, sice jen s tim pomalejsim benzinem...
Jedna technická. Nemá slabší benzín a nafťák v RCZ jinej podvozek? Kulový si pamatuju, ale něco mi říká, že jsem četl něco o docela velikých rozdílech.
RWD
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@vasek: ještě se vrátím k původnímu zadání - nikde tam nezmiňuješ Civic Type R....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

d1.8t píše:
vasek2 píše:Takze jsem si objednal zkusebni jizdu, sice jen s tim pomalejsim benzinem...
Jedna technická. Nemá slabší benzín a nafťák v RCZ jinej podvozek? Kulový si pamatuju, ale něco mi říká, že jsem četl něco o docela velikých rozdílech.
Má, u THP 200 je jinak naladěný, o něco tužší. Ale základ (nápravy) jsou stejné.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
vasek2
Autoškolák

Příspěvek od vasek2 »

@pavproch...civic type R....nelibi se mi. na me je to prilis "ufonske" auto. Jel jsem v sedanu, taky Rko (v Brazilii, nevim, jestli se tu dovazi) a pripadal si jako v kosmickym korabu. Motor paradni, ale ani vnejsi a uz vubec vnitrni design me nezaujali.
Kazdopadne, diky za tip.

@beaumont - tuzsi naladeni naprav? na lepsi silnice to bude lepsi, bude vic sedet, jen je otazka, jestli to neni prilis na ukor komfortu, nerad bych "poskakoval"
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

Tužší jsou pružiny + tlumiče, naopak nápravy jsou stejné (narozdíl např. od Peugeotu 508, kde má nejsilnější model jinou přední nebo Toyoty Auris a VW New new Beetle, kde se naopak podle motorizace liší zadní, ale to jen tak na okraj).
Jinak to chce vyzkoušet, každý má jiný vkus. Já jsem třeba zvyklý na dost tvrdá auta a RCZ mi v nejsilnější verzi THP 200 přišlo naprosto v pohodě. Na dobrých silnicích je tužší naladění lepší, na rozbitých horší...
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

RCZ 200HP rozhodne neni nejake extra natrasadlo. tedy s ohledem na naladeni a pouzita kola a pneu.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
mpm
Dítě v autě

Příspěvek od mpm »

doporučuji z vlastní zkušenosti Mini Clubman 1,6 D

Po letech mně manželka přinutila koupit a nelituji. Dlouho jsem tvrdil že je to drahý vůz, malý, nenažraný a nepraktický. Pak jsem změnil názor. Namísto Octavie jsem koupil rok a půl starého Mini Clubman (kombi). Stylovka že jí zná na první pohled celé okolí (bílá s černou střechou a pruhy na kapotě). Vyladěný motor 81 kW původně od PSA s takhle malým autem sice nejezdí na deklarovaných 4,1 ale manželka je stálým obyvatelem levého dálničního pruhu o stále rychlosti 150 km/hod. Průměrných 5,1 je proto skvělých. Clubman má další poloviční dveře na pravé straně a proto ani nástup našich dětí není problém. Kufr má dvojité dno a jezdím s nim i na lyže. Servis u BMW OK. Za výměnu oleje vč. filtru jsem platil přijatelných 5400 Kč. Od teď jezdím do Citroenu kde s motorem mají větší zkušenosti jak u BMW a hodinové sazby jsou poloviční. Pokles hodnoty určitě pomalejší jak u Oktávky a styl je styl. Vřele doporučuji. Rozhodni se sám, já už svého favorita mám. Milan
Odpovědět