BMW E60 530i nebo 530d?
Re: BMW E60 530i nebo 530d?
Protože jsme tady tak trochu puristi, tak jediná doporučení hodná kombinace je 530i, RWD, MT.
Tohle si musíš rozmyslet sám, je tu dost lidí, kteří používají zadokolku celoročně a nemají s tím problém, ale je pravda, že je mnohem více předokolkařů a čtyřkolkářů, kteří jim to nevěří.
Tohle si musíš rozmyslet sám, je tu dost lidí, kteří používají zadokolku celoročně a nemají s tím problém, ale je pravda, že je mnohem více předokolkařů a čtyřkolkářů, kteří jim to nevěří.
RWD
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
To d1.8t: tak je to spravne
Zalezi tak trochu od toho co clovek zazil v minulosti a ako moc je ochotny sa ucit a spoliehat sam na seba...
BMW verziu 4x4 som mal moznost zazit v E46-ke, v E60 by uz mal byt system iny, no mal som pocit, ze tomu nieco chyba, ze so sebou vozim x Kg zbytocne a ze to nie je to co som chcel a cakal(hlodala ma otazka o co lepsie by to bolo bez toho)...
Asi by som odporucal najst si oba modely a skusil co to robi, hlavne ak by sa dalo tak aj za horsich podmienok.
Zalezi tak trochu od toho co clovek zazil v minulosti a ako moc je ochotny sa ucit a spoliehat sam na seba...
BMW verziu 4x4 som mal moznost zazit v E46-ke, v E60 by uz mal byt system iny, no mal som pocit, ze tomu nieco chyba, ze so sebou vozim x Kg zbytocne a ze to nie je to co som chcel a cakal(hlodala ma otazka o co lepsie by to bolo bez toho)...
Asi by som odporucal najst si oba modely a skusil co to robi, hlavne ak by sa dalo tak aj za horsich podmienok.
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
No, očekával jsem podobnou odpověď. Pravý vyznavač BMW jede jen zadokolkou, s šestiválcem v atmosféře a manuálu. Já jsem tu dřívější BMW éru zase tolik nezažil nebo spíše jí nejsem tolik zasažen. Hledám tak auto, které mi bude v současnosti dobře sloužit a povozí mě spolehlivě v létě i v zimě. Co se týká té zadokolky, mám trochu strach, jelikož doma máme poslední Mercedes C-klasse a právě jen v zadokolce. V zimě s tím nemůžeme vyjet ani do garáže, která je do mírného kopce. Jinak na silnici se dá jet v klidu, má to přeci už dost stabilizačních systémů a krom parkování a výjezdů pár kopců s tím problém není. Jenže na hory jsem s tím ještě nejel. S tím bavorem ale určitě na hory jezdit v zimě budu, tak proto ta úvaha o čtyřkolce... A jinak slyšel jsem, že stačí dobré gumy a zadokolka v zimě v pohodě, ale z vlastní zkušenosti z garáže bych tomu nepřikládal takovou váhu... Nejspíš stejně asi vemu to, co zrovna bude k mání ve vysněné výbavě a jestli to bude zadek nebo xdrive asi řešit nebudu.
A co se týká automatu, celý život jezdím s manuálem. V Mercedesu máme automat a je to hrozně pohodlný, když v Praze stačí v koloně stát jen na brzdě a pouštět ji. Uznávám, že na sportovní jízdu jedině fofrklacek, ale moje priority jsou už trochu jinde než závodění a tak automat je pro mě určitě jediná volba.
A co se týká automatu, celý život jezdím s manuálem. V Mercedesu máme automat a je to hrozně pohodlný, když v Praze stačí v koloně stát jen na brzdě a pouštět ji. Uznávám, že na sportovní jízdu jedině fofrklacek, ale moje priority jsou už trochu jinde než závodění a tak automat je pro mě určitě jediná volba.
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
To trapenie Mercedesa sa tak trosku hned vysvetluje:
Myslim, ze sa neda vsetko v nom uplne vypnut, nulova sloboda...je tam automat, takze ziadna spojka, ziadny cit...MB ma ine rozlozenie hmotnosti - viac tazke na predok, menej na zadok a kazda vaha nad pohananou napravou je k rozbehu dobra...
A nevzdaval by som sa toho manualu tak lahko a dal mu este sancu v poriadnom aute, minimalne by som skusil ako funguje kombinacia E60+R6+MT+RWD Ano v meste je to pohodlnejsie, ale toto mestske auto predsa nebude...no je to kazdeho volba, nech sa rozhodne ten co to bude platit
Myslim, ze sa neda vsetko v nom uplne vypnut, nulova sloboda...je tam automat, takze ziadna spojka, ziadny cit...MB ma ine rozlozenie hmotnosti - viac tazke na predok, menej na zadok a kazda vaha nad pohananou napravou je k rozbehu dobra...
A nevzdaval by som sa toho manualu tak lahko a dal mu este sancu v poriadnom aute, minimalne by som skusil ako funguje kombinacia E60+R6+MT+RWD Ano v meste je to pohodlnejsie, ale toto mestske auto predsa nebude...no je to kazdeho volba, nech sa rozhodne ten co to bude platit
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
No, platit to budu já:-) A již jsem se rozhodl. V tomhle názoru stojím pevně na zemi a vím jistě, že chci automat. Ale ne klasický starý volič automatu, ale takový ten nový joystick, nevzpomenu si teď jak se tomu říká. Ale to je jedna z věcí, ze kterých neslevím. Stejně tak jako neslevím z kompletního M-paketu. Zbytek výbavy tak nějak nechávám náhodě, ale chci dovážet z Německa, takže tam lze předpokládat, že ty výbavy jsou na jiné úrovni než u nás. Jinak určitě tu zadokolku zkusím ještě v zimě než koupím, zas tak na to ještě nespěchám. Motor vybraný tedy je, převodovka taky, výbava taky, tak ještě ten pohon. Ale nemyslím si, že bych udělal chybu s jedním nebo s druhým...
Co se týká toho MB, tak jsem vždycky měl za to, že mají rozložení váhy podobné jako BMW a jediný kdo v tomto ohledu ztrácí je Audi (pro mě tak trochu neauto a navoněná bída)... tak díky za upřesnění:-)
Co se týká toho MB, tak jsem vždycky měl za to, že mají rozložení váhy podobné jako BMW a jediný kdo v tomto ohledu ztrácí je Audi (pro mě tak trochu neauto a navoněná bída)... tak díky za upřesnění:-)
Absolovoval jsem cestu ze Slovenska v 530xDA, jako ridic. Majitel, muj kamos je zo toho auta nadsenej. Jede, moc nezere,vsechno vyjede, jen automat ho trochu sere a porad radi rucne ikdyz automat by zvolil znovu. Je to komfortni atd. Ja bych to nechtel a proto jsem si to ani neporidil. A na te delsi ceste jsem si to opet potvrdil. Proste to je takove tezkopadne,nudne......zadna radost to ridit. Kdyz sednu do 130i je to vsechno mozne jen ne nudne. Rekl bych osvezujici, mas chut ridit a uzivat si to. Vsude te to dopravi, rychle alevne ale dle meho, je tam strasne v teto kombinaci auta naprosto potlacena radost ridit. Je to samozrejme velmi relativni a ja to citil takhle. Ta radost je u tohoto velmi potlacena, ikdyz ve srovnani s nejakou konkurenci je to porad lepsi. Pro radost a nadseni z rizeni bude lepsi 530i manual. Musis si vybrat. Hovgh.
Ps: vetsina lidi, ale zrejme ne tech tady na Autoforu voli 530xDA a je naprosto spokojena
A jeste jedna vec. Jelo s nama jeste jedno auto. Hyundai Sonata myslim, 2,0 crdi s chipem. Ridil jsem ho asi 100km po presednuti prave z 530xDA. Uvedomil jsem si, ze jsem se po celou dobu rizeni usmival a rikal jsem si, ze i pres objektivni horsi vlastnosti Sonaty je to vyrazne zajimavejsi ridit
Ps: vetsina lidi, ale zrejme ne tech tady na Autoforu voli 530xDA a je naprosto spokojena
A jeste jedna vec. Jelo s nama jeste jedno auto. Hyundai Sonata myslim, 2,0 crdi s chipem. Ridil jsem ho asi 100km po presednuti prave z 530xDA. Uvedomil jsem si, ze jsem se po celou dobu rizeni usmival a rikal jsem si, ze i pres objektivni horsi vlastnosti Sonaty je to vyrazne zajimavejsi ridit
Proc mi vyber noveho auta uz neprinasi radost?
- Snowman000
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Tak potom neni o com, ked je to takto pevne
MB C-klasse W204 ma uz vraj vylepsene rozlozenie a podla modelu je rozlozenie medzi predok a zadok:
od 52:48 pre 180komp. po 54:46 pre C63 AMG...
Doma sme mali staru W124 a ta to rozlozenie asi fakt nemala idealne, v zime sa tomu fakt moc nechcelo, iked je pravda ze zimaky pred 15timi rokmi a teraz je rozdiel
A nazor na AUDI? Zdielam presne ten isty
MB C-klasse W204 ma uz vraj vylepsene rozlozenie a podla modelu je rozlozenie medzi predok a zadok:
od 52:48 pre 180komp. po 54:46 pre C63 AMG...
Doma sme mali staru W124 a ta to rozlozenie asi fakt nemala idealne, v zime sa tomu fakt moc nechcelo, iked je pravda ze zimaky pred 15timi rokmi a teraz je rozdiel
A nazor na AUDI? Zdielam presne ten isty
Multak se vsim vsudy
...tbd...
Multak se vsim vsudy
...tbd...
O Audi může přemýšlet jen.... no nevim vlastně kdo. Strejda si chtěl koupit před asi dvěma lety A4 a když se v tom svezl, tak si radši vzal Octavii
Jinak je pravda, že na tom MB máme teda jen obyčejný Barumky, což asi taky možná hraje roli. Kdyby tam byly aspoň trochu lepší pneu, tak se s tím možná bude jezdit zase o něco lépe. Každopádně nový Céčko je asi jediná alternativa, kterou bych byl ochoten vzít namísto té 530i. Ale jsem bavorákovej, takže rozhodnuto je už stejně.
To Céčko co máme doma je s nejhorším motorem i nejhorší převodovkou navíc, možná to taky hraje roli. Je tam čtyřválec 220 CDI a pětistupňový automat. Ty nové 7G TRONIC, to je už jiná, ale ten starší co máme v autě my, není to uplně idální, ale zase průměrná spotřeba 5l/100km. Já tak nějak vyznávám zásadu u takových to prémiových aut vzít šestiválec. Kdo má na takové auto, tak má většinou i na to, trochu to přikrmit...
Jinak je pravda, že na tom MB máme teda jen obyčejný Barumky, což asi taky možná hraje roli. Kdyby tam byly aspoň trochu lepší pneu, tak se s tím možná bude jezdit zase o něco lépe. Každopádně nový Céčko je asi jediná alternativa, kterou bych byl ochoten vzít namísto té 530i. Ale jsem bavorákovej, takže rozhodnuto je už stejně.
To Céčko co máme doma je s nejhorším motorem i nejhorší převodovkou navíc, možná to taky hraje roli. Je tam čtyřválec 220 CDI a pětistupňový automat. Ty nové 7G TRONIC, to je už jiná, ale ten starší co máme v autě my, není to uplně idální, ale zase průměrná spotřeba 5l/100km. Já tak nějak vyznávám zásadu u takových to prémiových aut vzít šestiválec. Kdo má na takové auto, tak má většinou i na to, trochu to přikrmit...
drugster: To je zajímavý, že se Sonatou v dvoulitru sis užil více, kor na dálnici. Já jsem v tomhle ale už docela zatvrzenej. Takový kočár si s mauálem moc představit už neumím. Já vim, je to o pohodlí hlavně... A co se týká nudy, nemyslím si, že bych se nudil s autem, které má téměř 300 koní, přestože budu spoléhat na automat. Navíc ta možnost řadit tam je stále, když bude chuť:-)
Tohle sem napsal 26.ledence t.r. ještě na garáži:efrankie píše: Strejda si chtěl koupit před asi dvěma lety A4 a když se v tom svezl, tak si radši vzal Octavii
..
asitaknějak, no....@řB: přesně. právě jsem si pojezdil A4 Avant 1.8TSI předohrab - jízdně jen a pouze na (neli trošku pod) úrovní skautíka....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.