BMW E60 530i nebo 530d?

Poraďte a nechte si poradit s výběrem nového vozu.
Odpovědět
efrankie
Autoškolák

BMW E60 530i nebo 530d?

Příspěvek od efrankie »

Zdravím, delší dobu rozvažuji nad koupí auta. Výběr se mi prakticky zúžil jen na BMW 5 řady E60. O jiném voze ani neuvažuji, jediné o čem přemýšlím, je motor.
Určitě chci šestiválec, automat a vůz v M paketu, rok 2007 a novější, tudíž poslední facelift s nejnovějšími motory této generace, xDrive může být i nemusí.
A co se týká motoru zvažuji pouze dva 530i (200kW) nebo 530d (173kW). Co jsem tak slyšel a vyčetl z různých zahraničních fór, tak spotřeba by měla být téměř stejná. BMW jsem ale nikdy neměl, tak bych se rád zeptal zdejších na jejich zkušenosti, nějaké rady či tipy a hlavně porovnání těch motorů.. nějaké jejich pro a proti.

Já osobně jsem spíše pro benzín, klasická atmosféra... Měl jsem několik aut benzínových i dieselových s turbem a benzíny byly naprosto spolehlivé, oproti naftě, se kterou jsem měl docela problémy... Tak se prosím podělte o nějaké ty zkušenosti. Díky moc
Obrázek
mmira
Moderátor

Re: BMW E60 530i nebo 530d?

Příspěvek od mmira »

efrankie píše:....benzíny byly naprosto spolehlivé, oproti naftě, se kterou jsem měl docela problémy...
sis odpovedel sam, neni treba to dal rozebirat ;). R6 od BMW jsou na vymreni, takze pokud ho chces zazit, neni nad cim uvazovat. dieselove R6 tu s nami jeste nejaky ten cas budou, ten si vyzkousis i v pozdejsi generaci.
Autoforum.cz
V12 + H6 + V6d + R6t + R4t + R4t + R4 + R4 na dvou
efrankie
Autoškolák

Příspěvek od efrankie »

Já jsem tak nějak rozhodnutý pro ten benzín, ale chtěl jsem slyšet spíše názory lidí, kteří jej jezdí a můžou poreferovat zkušenosti. Na co si dát pozor apod. Na jiných fórech mě zase od tohoto modelu dost odrazovali, že není povedený, ale je to srdcovka prostě.
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

Myslim, ze jediny argument, ktorom by som hlasoval za diesel je velky rocny najazd a plan vozidlo mat tak 2-3 roky kym sa nepos... nieco velke. A clovek nikdy nevie, kto to mal predtym a ako sa k tomu spraval, no dieselu by som sa z druhej ruky by som sa ja osobne fakt bal...
A benzin je benzin, hlavne R6 od BMW ;)
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

ef: docela by me zajimalo, co na nem ma byt nepovedene. ano, ve srovnani se 190 kW verzi ma ten motor mirne tvrdsi chod a ve vetsine modelu ho zabiji dlouhe prevody a ED prvky. toho ale E60 zustala usetrena. jinak me vazne nenapada, co by melo byt spatne.

snehulak: i s velkym rocnim najezdem bych vzal 530i. uz kvuli klidu na dusi.
Autoforum.cz
Snowman000
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowman000 »

mmira píše:snehulak: i s velkym rocnim najezdem bych vzal 530i. uz kvuli klidu na dusi.
Suhlas :) tymi 2-3 rokmi som sa snazil poukazat, na to, ze by to auto bolo ako spotrebak...pokazi sa, zahodi sa, nik nic neriesi...
Konzerva od sardiniek s LSD
Multak se vsim vsudy
...tbd...
efrankie
Autoškolák

Příspěvek od efrankie »

Roční nájezd mám tak do 30 tisíc maximálně. A co se týká té spolehlivosti či nepovedenosti, padají argumenty, že toto BMW je z nejhoršího období BMW, ale myslím si, že zrovna tato E60 se povedla a pokud člověk veme ten poslední facelift, tak tam by měly být už všechny mouchy vychytané. Jinak chci to pořídit z Německa a určitě se budu poohlížet v BMW Premium Selection, pro klid na duši. Určitě bych s ním ale rád jezdil déle než jen 3 roky...
mmira
Moderátor

Příspěvek od mmira »

nejhorsi obdobi BMW? to nas teprve ceka. E60 je pozustatek jeste dobre doby. podvozkove je to vyborne auto, ma to napravy z 7er, takze vyborne funguje na ceskych silnicich a ma i slusnou trvanlivost. motor, prevodovka, o tom neni potreba diskutovat.

dle meho nazoru je e60 530i vyborna volba nejen jako auta, ale jeste je to i dobre BMW.
Autoforum.cz
d1.8t
Letec

Příspěvek od d1.8t »

Taky si myslím, že neni o čem se bavit. 530i.
RWD
efrankie
Autoškolák

Příspěvek od efrankie »

Tak to jsem chtěl slyšet:-) Takže v 530i jste mě jen utvrdili.
Jinak kdyby se tu objevil někdo, kdo s ním má dlouhodobější zkušenosti, tak bych byl rád. Zajímalo by mě jak to je s provozníma nákladama, nějaké ty mouchy, na které je třeba dávat pozor při výběru vozidla, na co se zaměřit atd... Díky

Jo a ještě jeden dotaz, sice jsem psal na začátku že je mi jedno jestli tam je xDrive nebo není, ale přece jen bych se zeptal na Váš názor na to. Kdyby auto totiž bylo v xDrive, tak bych se určitě nezlobil. Chci s tím jezdit celoročně, používat to jako jediné auto. Očekávám, že spotřeba trochu stoupne, ale zase jistota na cestě, o tu mi jde především... taková motokára dobrý:-)
Odpovědět