BMW Divize
Re: BMW Divize
Na 99% stará. Teda ale divný, většinou se snaží ti dát auto stejné kategorie, nám dali 320dT, nevím co tím chtěli říct...
já chtěl manuál a vrkoč na to "ste nějakej divnej, ne?"
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Koukam pri prilezitosti predstaveni nove 3er na prodejni cisla starsich generaci a co nevidim...
BMW 3 E46: 3,27 milionu prodanych kusu
BMW 3 E90: 1,90 milionu prodanych kusu
Pravda, E90 se jeste bude chvili vyrabet, ale to uz situaci vyznamne nezmeni. Jen ze az zase nekdo bude tvrdit "vzdyt toho prodavaji vice, tak ty zmeny jsou v poradku...". Zjevne nejsou. Rikal jsem vzdy, ze na prodeje nelze hledet jen skrze celkova cisla - neni tezke toho prodavat vice, kdyz se portfolio modelu rozsirilo behem poslednich 10-15 let asi tak o 200 procent. Tradicnich zakazniku ale nutne musi ubyvat. A to, jak vidno, ubyva jich pomerne drasticky. Tolik jsem ani necekal, kdyz vezmu, na kolika novych trzich se BMW behem te doby objevilo...
BMW 3 E46: 3,27 milionu prodanych kusu
BMW 3 E90: 1,90 milionu prodanych kusu
Pravda, E90 se jeste bude chvili vyrabet, ale to uz situaci vyznamne nezmeni. Jen ze az zase nekdo bude tvrdit "vzdyt toho prodavaji vice, tak ty zmeny jsou v poradku...". Zjevne nejsou. Rikal jsem vzdy, ze na prodeje nelze hledet jen skrze celkova cisla - neni tezke toho prodavat vice, kdyz se portfolio modelu rozsirilo behem poslednich 10-15 let asi tak o 200 procent. Tradicnich zakazniku ale nutne musi ubyvat. A to, jak vidno, ubyva jich pomerne drasticky. Tolik jsem ani necekal, kdyz vezmu, na kolika novych trzich se BMW behem te doby objevilo...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
jestli ty čísla opravdu sedí, tak to je nářez ... pravda, E46 se dělala o kousek déle, ale rozdíl v prodejích to ani zdaleka nevyváží
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
Cisla jsou primo od BMW. Jen prvni E21 se v minulosti prodalo mene (ale E30 i E36 byly na trhu hodne dlouho).
Skanz3n
Skanz3n
Ale proc resit upadek novych modelu, kdyz tu mame ty stare Co takhle Z3 V10?
Lehce upravena zavodni Z3
Lehce upravena zavodni Z3
Skanz3n
Skanz3n
hele nesvítí mu tam toho na tý palubce nějak moc?
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
PJ: Bylo by fér říct, že e90 se dělala jen jako sedan, zatímco e46 byla celá modelová řada (salon, touring, coupe, cabrio, compact), což u e9x jsou 4 modelové řady + 1er.
Prodeje celé e9x od roku 2005 do 2010 jsou 2.546.256ks, což už nezní tak strašně, když uvážíme že se e9x prodává kratší dobu a o kolik vzrostla konkurence ve vlastní stáji.
e46 se ani nezdálo o konkurentech typu 1er (malé sporotvní BMW) a X3 (3er SUV). Jen těchto 2 modelů se v letech 2005 - 2010 prodalo cca 1,5 mio.
Prodeje celé e9x od roku 2005 do 2010 jsou 2.546.256ks, což už nezní tak strašně, když uvážíme že se e9x prodává kratší dobu a o kolik vzrostla konkurence ve vlastní stáji.
e46 se ani nezdálo o konkurentech typu 1er (malé sporotvní BMW) a X3 (3er SUV). Jen těchto 2 modelů se v letech 2005 - 2010 prodalo cca 1,5 mio.
2.9T RWD
HM: Nevim, co je fer, citoval jsem jen informaci, kterou prezentovalo samo BMW, tak jestli si do ni nedali srovnatelne udaje... 1er bych neargumentoval, prekryv s kompaktem je jen dilci, je to predevsim nova trida, X3 uz vubec ne, to je uplne jine auto.
Navic mohu opacit tim, ze BMW od te doby prodava velke mnozstvi aut na trzich, o kterych se mu drive ani nezdalo, at pouziji Vase slova. Zminim jediny, Cina, kde se v casech E46 neprodavalo skoro nic, dnes je to pro automobilku jeden z nejvetsich trhu vubec.
I srovnani 3,2 vs. 2,5 (ani tato cisla neoveruji) by tedy bylo tristni. A delsi doba na trhu je spise papirova - realne se E46 prodavala 1998 az 2004, cili stejne jako E9x (2005 az 2011). V 05 a 06 se u E46 prodalo par kupe, kombi, M3..., coz stejne jako nyni u E9x cisla dramaticky nezmeni.
Navic mohu opacit tim, ze BMW od te doby prodava velke mnozstvi aut na trzich, o kterych se mu drive ani nezdalo, at pouziji Vase slova. Zminim jediny, Cina, kde se v casech E46 neprodavalo skoro nic, dnes je to pro automobilku jeden z nejvetsich trhu vubec.
I srovnani 3,2 vs. 2,5 (ani tato cisla neoveruji) by tedy bylo tristni. A delsi doba na trhu je spise papirova - realne se E46 prodavala 1998 az 2004, cili stejne jako E9x (2005 az 2011). V 05 a 06 se u E46 prodalo par kupe, kombi, M3..., coz stejne jako nyni u E9x cisla dramaticky nezmeni.
Skanz3n
Skanz3n