tak jedině nějaký naftový čtyřválec když musí být nafta...andr228 píše:Samozřejmě za servis vyhazovat nehodlám, jinak bych tady nebyl. Ale jaky motor tedy???
Volba auta A6 - BMW5
Re: Volba auta A6 - BMW5
Nakopni mě prosím víc, to je nějaký dvoulitr nebo tak nějak? Co motor na váhu auta?
Tema jsem presunul do adekvani sekce.
Je-li na vyber z E60 a 4F, tak bych to shrnul asi takto:
- 5er ma vyrazne lepsi jizdni vlastnosti a ovladatelnost, lepsi benzinove motory
- A6 si lepe rozumi s ceskymi cestami, ma kvalitnejsi intereier a trochu vice prostoru
Pokud chcete ridit, je volba jasna, pokud chcete cokoli jineho, je to na slozitejsi zvazeni
Co rozhodne nedoporucim je diesel - pokud je prumerna zivotnost vstriku v CR aktualne u BMW 100 tkm a u Audi 150 tkm (ano, goes ma lepsi informace, ale toto jsou globalni statistiky od ceskeho zastoupeni), tak se to na palivu nikdy nevrati, pokud budete mit "prumerne stesti". Ano, muze Vam to vydrzet vice, ale take mene, je to zkratka loterie. Podobne problemy s benzinovymi motory nejsou.
Me zkusenosti: 3,0d 150 kW smrt vstriku za 60 tkm, oprava za 60t, 3,0 TDI 150 kW smrt vstriku a palivoveho cerpadla za 135 tkm, oprava za 120t. Do tohoto rizika uz znovu nepujdu
Kdyz tak ctu co pisete, vahal bych mezi 530i a A6 3,2 FSI. Mensi motory jsou nedustojne a vetsi pro Vas zrejme nevyuzitelne.
Je-li na vyber z E60 a 4F, tak bych to shrnul asi takto:
- 5er ma vyrazne lepsi jizdni vlastnosti a ovladatelnost, lepsi benzinove motory
- A6 si lepe rozumi s ceskymi cestami, ma kvalitnejsi intereier a trochu vice prostoru
Pokud chcete ridit, je volba jasna, pokud chcete cokoli jineho, je to na slozitejsi zvazeni
Co rozhodne nedoporucim je diesel - pokud je prumerna zivotnost vstriku v CR aktualne u BMW 100 tkm a u Audi 150 tkm (ano, goes ma lepsi informace, ale toto jsou globalni statistiky od ceskeho zastoupeni), tak se to na palivu nikdy nevrati, pokud budete mit "prumerne stesti". Ano, muze Vam to vydrzet vice, ale take mene, je to zkratka loterie. Podobne problemy s benzinovymi motory nejsou.
Me zkusenosti: 3,0d 150 kW smrt vstriku za 60 tkm, oprava za 60t, 3,0 TDI 150 kW smrt vstriku a palivoveho cerpadla za 135 tkm, oprava za 120t. Do tohoto rizika uz znovu nepujdu
Kdyz tak ctu co pisete, vahal bych mezi 530i a A6 3,2 FSI. Mensi motory jsou nedustojne a vetsi pro Vas zrejme nevyuzitelne.
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
To je právě ono, na normální ježdění je ten 3.0 TDI asi ok, ale pak se neco pokálí a člověk je v tom za kilčo, jen to hvízdne Taky myslím, že 3.2 FSI bude o moc lepší volba
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Jenže 3,2 je slabý motor i na A4 natož na A6..což je zásadní problém ale ...ten rozdíl ve spotřebě už je mizivý
Ani bych neřekl, že je malý výběr, výhodou i je, že s 4,2 si kupují většinou i lepší výbavu...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... RT&lang=en
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... RT&lang=en
3,2 FSI neni tak slaby. V posledni A4 se 195 kW je (spise byl) po mem soudu prijemny, v A6 ve starsim provedeni to uz je horsi, ale na to jezdeni o kterem se tu - tak jak to vnimam - bavime, podle me postaci az az.
Ja bych si samozrejme do teto tridy take koupil osmivalec, ale je treba brat ohled na preference tazatele
Ja bych si samozrejme do teto tridy take koupil osmivalec, ale je treba brat ohled na preference tazatele
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
tak já proti jeho požadavcích nic nemám, ale předpokládám, že vybírá hlavně kvůli spotřeby a ten rozdíl tam prostě téměř není..
Tak jasně, proč nevzít rovnou V10, ten rozdíl už neni taky tak zásadní, co? Nvm, proč by mu 3.2 neměl stačit, když zvažoval 3.0 TDI
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Děkuji za přemístění tématu
Už se u mě opravdu otevřela i cesta pro benzin. Mám kolegu, který má dobrou zkušenost s benzínovým motorem + plyn.
Ty FSI od jakého roku, stačí 2005?
Už se u mě opravdu otevřela i cesta pro benzin. Mám kolegu, který má dobrou zkušenost s benzínovým motorem + plyn.
Ty FSI od jakého roku, stačí 2005?