Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
goes
Elektro Expert

Re: Hon na piráty

Příspěvek od goes »

Franta Lopata píše:20.09.2011: PaCH: Zvyšujeme bezpečnost na silnicích zabukařením, aby nás nikdo neviděl a jel tak, abychom vydělali. (ZZR)
Zdroj: http://www.dfens-cz.com/

Obrázek
dostal pokutu nekdo, kdo dodrzoval predpisy, nebo jen ti, kteri je nedodrzovali?
Franta Lopata
Letec

Příspěvek od Franta Lopata »

Je větší význam pro bezpečnost, když je řidič informován cedulí, že v obci se měří rychlost a dle toho tomu přizpůsobí svou jízdu a nebo tyto partyzánské akce? Co na to matky s kočárky, důchodci, pumpičkáři a příslušníci menšin?
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

a proc ma byt upozornovan na mereni? jsou nejaka pravidla a fatk, ze se pohybuje po silnici rika jasne, ze muze byt sledovan v dany okamzik a nejde jen o rychlost, ale o jakekoli dalsi prestupky, ktere pacha. S tim prece sedas za volant, ze mas nejak jet a pokud ne, muzes dostat flastra, ams tedy jet jak se ma furt, nejen mezi dvema znackami.
Franta Lopata
Letec

Co třeba vzít v potaz hledisko preventivně-výchovné. Protože člověk je tvor chybující, rád se pozapomene a myslí si, že je nepostižitelný, dokud mu nepřijde obálka. Mně osobně by zvláště v obci nevadilo, kdyby se různými preventivními opatřeními a jejich působením na výchovu řidičů, podařilo přinést efekt toho, že by se řidiči naučili respektovat maximální povolenou rychlost na území obce.

Rychlost není ten nejhorší přestupek, ale složky se na ní zaměřují a pak chybí v případech jiných dopravních přestupků. Policista (strážník) s radarem je zainteresován je na jednu činnost. Když by se tato činnost přenechala stacionárním radarům, složky by se mohly věnovat jiným přestupkům a působili by tím více na řidiče.

A tím se dostáváme k tomu, že by řidiči měli větší povědomí o tom, že mohou být kdykoliv sankcionováni a dbali by více čistotu jízdy.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

pokud nekdo pochybi, dostane trest, je vyhovny a neni likvidacni. pokud nekdo chybuje tak casto, ze se vyboduje, nebo na pokutach postupne zaplati tolik, jako za hypoteku, pak dle meho takovy clovek nema na silnici co delat. chybovat se muze, ale ne soustavne a stabilne.
Franta Lopata
Letec

Já spíše přikládám váhu preventivně-výchovným akcím než represi. Určitě by to pozvedlo respekt k policii, ale to se musí změnit i myšlení nadřízených těchto policistů. Represe má nastoupit, až v případě neúčinnosti výchovně-preventivních opatření.

Tohle mi přijde jako výchovně-preventivní v dobrém smyslu.
http://www.novinky.cz/krimi/245148-nepr ... f=stalo-se
Caddy
Letec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caddy »

jojo, tohle me zaujalo zrovna pred chvili, tomu rikam spravny pristup...
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

goes píše:pokud nekdo pochybi, dostane trest, je vyhovny a neni likvidacni. pokud nekdo chybuje tak casto, ze se vyboduje, nebo na pokutach postupne zaplati tolik, jako za hypoteku, pak dle meho takovy clovek nema na silnici co delat. chybovat se muze, ale ne soustavne a stabilne.
Problém je v tom, že tohle není pochybení. Ani de facto ani de iure. (s tím, že když se někdo vyboduje, tak je to vůl, souhlasím, ale to nesouvisí s předchozím, co jsem napsal)

Mimochodem, já chápu, že tě baví trollovat, ale někdy už to trochu přeháníš a je to dost otravné...
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

EL_XEL píše:
goes píše:pokud nekdo pochybi, dostane trest, je vyhovny a neni likvidacni. pokud nekdo chybuje tak casto, ze se vyboduje, nebo na pokutach postupne zaplati tolik, jako za hypoteku, pak dle meho takovy clovek nema na silnici co delat. chybovat se muze, ale ne soustavne a stabilne.
Problém je v tom, že tohle není pochybení. Ani de facto ani de iure. (s tím, že když se někdo vyboduje, tak je to vůl, souhlasím, ale to nesouvisí s předchozím, co jsem napsal)

Mimochodem, já chápu, že tě baví trollovat, ale někdy už to trochu přeháníš a je to dost otravné...
pokud te to otravuje, jdi jinam, pokud tu zustanes smir se s tim. nebudu skakat, jak jini piskaji. A navic o tobe taky nepisu, ze to prehanis a otravujes mne, kdyz mas jiny nazor.

Jinak mi je uplne jedno to tvoje de facto a de iure. Jsou pravidla? Jsou. Tak je dodrzuj. Kdyz to nedelas, nediv se trestu.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Caddy píše:jojo, tohle me zaujalo zrovna pred chvili, tomu rikam spravny pristup...
co je na tom spravne? pripoutani se neni jen z duvodu toho, aby se dotycnemu nic nestalo, ale i proto, aby spolecnost v pripade nehody neplatila vice nez je nutne napr. za zdravotni osetreni proto, ze dotycny neni pripoutany a nasledky jsou horsi. Stejne tak pokud zpusobim nehodu a dotycnemu se stane horsi zraneni, opet je trest horsi apod. tudiz poutani se je dulezite a nechapu, ze to netrestaji tak, jak zakon narizuje.
Odpovědět