Zdravim.
Ako je to s kupou auta v cudzine a DPH? Pokial som platcom DPH, nemusim DPH platit v state kde kupujem auto, ale zaplatim DPH vo svojom state, kde auto prihlasim. Je to tak?
Ako to prebieha? Ten kto mi to preda, ten odo mna bude chciet nejake papiere ze som platcom DPH?
Inak mi to nepreda?
A ak by mi to auto preda bez DPH, tak kde potom zaplatim dodatocne DPH? A komu? A ako na to pride vobec?
Ozrejmite mi to prosim?
Dan z pridanej hodnoty
Re: Dan z pridanej hodnoty
no já když něco prodávám do zahraničí, tak to tam jde bez DPH. na faktuře je uvedeno, že odběratel je plátcem DPH v krajině kam zboží jede. Následně on DPH u nich neplatí a ani mu není vráceno... Výhoda je ta, že se státu na půl roku nepůjčují bezúročně peníze. Dodavatel musi podat souhrnné hlášení na svůj FÚ.
Slow and serious
Tomuto som nepochopil
Mozes este raz a pre antitalenta? Aj obycajny clovek co je zamestnanec je platcem DPH?
Mozes este raz a pre antitalenta? Aj obycajny clovek co je zamestnanec je platcem DPH?
ne, zaměstnanec není plátcem DPH
Ja to skusim inak:
Predajna v CR predava ojazdene auta. Ja ako obycajna fyzicka osoba na slovensku, obycajny radovy zamestnanec chcem to auto kupit pre svoje sukromne ucely, pre seba. Nech mam nejake auto.. Predajna v CR predava to auto ojazdene za 200 000 kc bez DPH. Dajme to s DPH za 220 000 KC.
JA budem platit predajni 200 000 alebo 220 000 KC? Mozem 200 000 KC? Na slovensku potom zaplatim slovensku DPH 20 procent, ci nemusim? Alebo mi to ta predajna v CR nepreda bez DPH?
A co ak nezaplatim na SK potom tych 20 percent DPH? Pridu na to nejak?
Predajna v CR predava ojazdene auta. Ja ako obycajna fyzicka osoba na slovensku, obycajny radovy zamestnanec chcem to auto kupit pre svoje sukromne ucely, pre seba. Nech mam nejake auto.. Predajna v CR predava to auto ojazdene za 200 000 kc bez DPH. Dajme to s DPH za 220 000 KC.
JA budem platit predajni 200 000 alebo 220 000 KC? Mozem 200 000 KC? Na slovensku potom zaplatim slovensku DPH 20 procent, ci nemusim? Alebo mi to ta predajna v CR nepreda bez DPH?
A co ak nezaplatim na SK potom tych 20 percent DPH? Pridu na to nejak?
Moc se tím nezabývám ale jako neplátci DPH ti to myslím bez daně ani neprodají.
A kdyby ano, měl bys stejně povinnost DPH zaplatit při dovozu. Vypořádání DPH musíš prokázat při přihlašování. Pokud bys nepřihlašoval, teoreicky na tebe přijdou taky protože prodejci jsou povinni tyhle transakce hlásit fin.úřadům
A kdyby ano, měl bys stejně povinnost DPH zaplatit při dovozu. Vypořádání DPH musíš prokázat při přihlašování. Pokud bys nepřihlašoval, teoreicky na tebe přijdou taky protože prodejci jsou povinni tyhle transakce hlásit fin.úřadům
Ja som pri kupe auta v CR ako fyzicka osoba platil v CR bez DPH a DPH som potom doplatil v SR.
Ale myslim ze ak by to clovek chcel, nie je problem zaplatit DPH v zahranici.
Ked ide o platcu DPH, je to ako pise KoPP.
Ale myslim ze ak by to clovek chcel, nie je problem zaplatit DPH v zahranici.
Ked ide o platcu DPH, je to ako pise KoPP.
A preco si platil DPH na SK? Nie je na SK 20 percent a v CZ je 19%. Nebolo by vyhodnejsie v CZ?
Vtedy bolo aj u nas este 19%. A mozno aj teraz by som aj tak radsej prispel do domaceho rozpoctu