František Bílý · Autor nejlepších komentářů
Romské děti mají velkou výhodu v tom, že jejich matky většinou nepracují, protože vnímají rodinu jako základ státu. Děti jsou pro ně vším a ony se jim mohou věnovat na plný úvazek, často i s otci, pokud ti náhodou také nepracují či nejsou ve výkonu trestu.
Díky tomu mají malí Romové mnoho znalostí a dovedností, které jim dávají náskok před dětmi etnických Čechů, jejichž rodiče je sobecky odkládají do mateřských škol. Díky péči svých rodičů umí lépe číst, znají základy matematiky i abecedu. Tyto nabyté zkušenosti jim usnadňují start ve školním systému a navíc se jim rodiče daleko více věnují nejen v pomoci s domácími úkoly, ale i s celkovou přípravou do školy.
Díky svým zkušenostem z kolektivu ostatních romských dětí jsou zvyklé spolupracovat a nezaskočí je potřeby týmové práce, umí respektovat autority a mají dobrou verbální komunikaci.
Přes všechna tato pozitiva jsou obětí šikany kvůli rasismu, navzdory své snaze jsou utlačovány spolužáky i pedagogy. Nakonec jim nezbude než skončit v praktické škole, kde však v porovnání s etnickými Čechy romské děti excelují a ukazují tak na špatný školský systém v ČR.
Odpovědět · 4 ·
· Přibližně před hodinou
Menšinový koutek
Re: Menšinový koutek
horký aspirant na hlášku tohoto měsíce
Niko nadžanel ko kerdža
- Franta Lopata
- Letec
Výborně, pan spisovatel nám dal přečíst ukázku z jeho sci-fi knížky. Pěkné!
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova.
Pick : to bez debat...
- Psycho vlk Wolf
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Pick: .... .... .... .... .... ....
Nevíš co bere za matroš?
Nevíš co bere za matroš?
Peugeot 301 1.6VTi 85kw/115hp
Peugeot 406 Break 2.0HDi 80kw/110hp
Škoda Octavia I 1.6MPi 74kw/100hp
toluen ?
- Franta Lopata
- Letec
Nic nebere, to je takový pohled na život, říká se tomu růžové brýle.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova.
- Psycho vlk Wolf
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
Jenom?Jose85 píše:toluen ?
Tak to jsou ovšem hodně růžové brýle.Franta Lopata píše:Nic nebere, to je takový pohled na život, říká se tomu růžové brýle.
- Psycho vlk Wolf
- Mistr volantu
- Kontaktovat uživatele:
http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/208128.aspx
To je rasistické a diskriminující.
Jak to? Vždyť říkají, že chtějí pracovat a my je diskriminujeme.I k tomu má Schwarz výhrady. „Podívejte se, spousta lidí tady také přišla o práci, jenže rozdíl je v tom, že bílá rodina, když ztratí práci, tak je z toho nešťastná a práci najít chce. To nelze ale říct o Cikánech. Já jsem dal šanci 26 Romům a musel jsem je hledat skoro rok. Nakonec mi zůstali čtyři, kteří jakž takž pracují, ostatní byli líní, vymýšleli si úrazy a výmluvy, proč nepracovat. Podle mě už stát v politice zaměstnanosti dělá dost a přijde mi zbytečné vyhazovat další peníze na ty lidi, kteří pracovat nechtějí,"
Schwarz souhlasí s požadavkem na zavedení Centrálního rejstříku přestupků. „Jeden Cikán ukradne něco v Mostě, pak zase jinde a dělá to tak, aby to byl jen přestupek. Kdyby se to ale sečetlo, bude to trestný čin a tak by to mělo být," uvádí pro ParlamentníListy.cz šéf mosteckých strážníků.
To je rasistické a diskriminující.
Co na to pan Bílý?„To máte těžké. Cikáni říkají: ´gádžové nám nedají práci´. A víte, že se těm gádžům, tedy nám, nedivím? Manželka je starostkou Lomu. Tam jsme dali práci Cikánům, aby posekali trávu, a oni nám hned ukradli sekačky. Já když jsem dal práci Cikánovi, tak ten zase dokonce přitom vařil drogy. Zásadním problémem je výchova v rodině. Mě naši vedli k tomu, abych se nepotuloval do noci, dělal úkoly do školy, myl se, byl slušný. Zatímco Cikáni se chlubí tím, že přepadnou starou babičku a předhání se v tom, kdo déle seděl v base. To je u nich příklad hrdinství," zlobí se Schwarz.
Slovo:Psycho vlk Wolf píše:http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... 2007_10753
....koncentračních táborech v Letech u Písku a v Hodoníně u Kunštátu....WIKI: ...Tábor Lety byl zřízen na okraji obce Lety v dnešním okrese Písek nařízením ministra vnitra protektorátní vlády Josefa Ježka ze dne 15. července 1940, které bylo vydáno na základě vládního nařízení č. 72 o kárných pracovních táborech ze dne 2. března 1939...Někde je něco špatněWIKI:....Poblíž obce se v období druhé světové války byl zřízen shromažďovací tábor Hodonín u Kunštátu určený pro romskou populaci...
koncentrace
Význam:
• hustota, zhušťování
• hromadění
• soustředění
jezdím pod své možnosti a jsem ovce
nejsi zrovna bystrý chlapecPsycho vlk Wolf píše:Pick: .... .... .... .... .... ....
Nevíš co bere za matroš?
jezdím pod své možnosti a jsem ovce