njn, voni ty vostnatý dráty nebyly jen tak nějakou marnotratností.....ti chytří věděliFranta Lopata píše: s pompou lifrovali rumunské neviditelné, avšak ti už jsou tam zase zpět. Vždyť máme přeci volný pohyb osob.
Menšinový koutek
Re: Menšinový koutek
Niko nadžanel ko kerdža
- Franta Lopata
- Letec
Celá chyba je v tom, že se vyplácí dávky za nic. Pokud jejich jedinou starostí je jednou za měsíc přijít ke krmítku, tak z toho vyplývá, že mají mnoho volného času. A jak využívá volného času znuděný a nevytížený jedinec? Alkohol, herny, krádeže, atd.
Prostě chybí jim návyky a to veškeré. Pracující člověk nemá čas po večerech chodit krást, vyvolávat rvačky, atd. A říkám škoda peněz, které se vynaložili za celou dobu do jejich začleňování, ta to by bylo mnoho užitečnějších věcí.
Prostě chybí jim návyky a to veškeré. Pracující člověk nemá čas po večerech chodit krást, vyvolávat rvačky, atd. A říkám škoda peněz, které se vynaložili za celou dobu do jejich začleňování, ta to by bylo mnoho užitečnějších věcí.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova.
http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... 2007_10733Výzva vládě: Začněte řešit situaci Romů systémově
v tom vidím problém...
Naposledy upravil(a) Pickuper dne úte 24 led 08:47, celkem upraveno 1 x.
Niko nadžanel ko kerdža
- Franta Lopata
- Letec
Je zajímavé, že se to nepovedlo ani těm, kteří je nutili do práce. Nejvíc je mi smutno, co se děje s majetkem, dostanou přiděleny byty k užívání a první co je, že vyrvou parkety (podlahy), radiátory, futra a rámy oken. Odpad neodnášeli do popelnic, ale házeli do sklepa (sklepních kójí). Několik domů zde u nás na venkově by mohlo vyprávět.
Osobně se mi líbí koncept čunkodomků, technologie výroby obydlí z kontejnerů je mi velice sympatická. Jistě jsi měl možnost vidět fotografie z místa a opravdu povedené. Škoda, že takové bydlení nedostávají třeba pracující mladí jako startovací byty. Jenže na pracující rodiny se dneska kašle, tak čunkodomky dostávají ti, co nepřispějí ani halíř.
Osobně se mi líbí koncept čunkodomků, technologie výroby obydlí z kontejnerů je mi velice sympatická. Jistě jsi měl možnost vidět fotografie z místa a opravdu povedené. Škoda, že takové bydlení nedostávají třeba pracující mladí jako startovací byty. Jenže na pracující rodiny se dneska kašle, tak čunkodomky dostávají ti, co nepřispějí ani halíř.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova.
Všetky body sú pri súčasnom mainstream názore politiky EÚ a následne politiky vazalských štátov brané ako rasizmus.A riadená natalita ako genocída... A položme si otázku, prečo vláda nič nerobí ? Veď majú dosť ľudí, čo by mohli pripraviť racionálny plán integrácie cigánov a nič sa nedeje. Deje sa len to, že kto poukazuje na problémy s týmto etnikom je obvinený, zastrašovaný a diskriminovaný.Pickuper píše:http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... 2007_10733Výzva vládě: Začněte řešit situaci Romů systémově
v tom nevidím problém...
1) selekce
2)převýchovná zařízení
3)pracovní zařízení
4) detenční zařízení
5) řízená natalita
... a tak zhruba za 2-3 generace by tu byli jen správně socializovaní cikáni
Podla mńa je takáto politika realizovaná zámerne, podobne ako multikulti imigrácia a hoci je aj u nás nezamestnanosť, predsa sa už pripravujú kvóty na prijatie cudzincov, a to nasilu.A všetci, čo len trocha čítajú a cestujú po Európe vedia, aké je to multikulti obohatenie v praxi. Žiadne referendum sa na to neuskutoční.Ryba smrdí od hlavy..
Pretože dobrovolne si cigáni nedajú tu námahu, aby sa viacej snažili, aby ich deti viac študovali mali lepšie výsledky, aby si aktívnejšie hľadali prácu.Po stáročia totiž využívali situáciu a šli cestou najmenšiej námahy. Výsledkom je to, že pri dobrých podmienkach = dávky je pre nich lepšie existovať takýmto štýlom a "bokom" si prilepšiť. A každý vie, načo im slúži vysoká natalita....Nevidím žiadne riešenie pri súčasnej nastavenej politike EÚ, ktorá ich opatruje ako chránený druh, čo im poskytuje len lepšie podmienky pre život na úkor ostatných, čo na nich pracujú. Je to smutné ,ale také sú fakta.A nejaké súčasné vládne plány integrácie sú neefektívne a o ničom.Franta Lopata píše:Je zajímavé, že se to nepovedlo ani těm, kteří je nutili do práce.
....tomu už nějak nehovím...........asi jsem divnej, ale mě prostě přijde zcela normální člověka kterej je blbej vzdělávat, u člověka kterej neumí makat mu ten návyk vypěstovat, a u člověka, kterej zkrátka nechápe, že nemůže mít víc faganů než uživí se postarat o to, aby tomu tak nebylo. A když to někdo nechce pochopit dobrovolně, tak k tomu holt bude muset bej donucenej. Já navíc neřikám, že by ten můj program byl jen pro cikány, to vůbec ne. I mezi našincema se najde dost odpadu. Proto ta selekce. Zkrátka výběr. Viděl bych to v kostce asi takhle:julius7 píše:Všetky body sú pri súčasnom mainstream názore politiky EÚ a následne politiky vazalských štátov brané ako rasizmus.A riadená natalita ako genocída...
Každý obyvatel bez vyjímky se dostaví na příslušný úřad, který by za tímto účelem vzniknul, kde během řízeného pohovoru s komisařem prokáže dostatečnou znalost jazyka a kultury, ukáže doklady o získaném vzdělání atd. a pude zas dom. Ostatní informace týkající se pobírání různých dávek, odpracovaný roky, průběh pracovního života, kriminální minulost atd. již dávno evidují jiné instituce. Následně komisař vyhodnotí aktuální situaci a perspektivu každého jedince a dle potřeby zařadí a odešle do programu příslušného zacházení. Samozřejmě, že příslušné programy by nebyly dobrovolné nýbrž povinné a se zvláštními režimy. Předpokldám, že po několika letech v s výjimkou programu detenčního by se v případě dobrých výsledků tito lidé vraceli zpět do společnosti, klidně i s nějakým motivačním bonusem a nějakou formou ochrany pro jejich restart.
Niko nadžanel ko kerdža
ty onlajny z romea.cz fakt nemaj chybu
14.00
Při průchodu Masarykovou ulicí vyprovokovali dav neonacistů dva postarší etničtí Češi, kteří měli transparenty s přeškrtnutým hákovým křížem a nápisy : "STOP neonacismu" a "Zrušte herny v Novém Boru". Účastníci pochodu DSSS na ně volali: Vy zmrdi... vy nejste Češi, ale Židi... běžte do prdele
Niko nadžanel ko kerdža
moje nejoblíběnější cikánské melodrama z romea.cz.... už jen ten název:
Osudný chleba se salámem
http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_5579
Osudný chleba se salámem
http://www.romea.cz/index.php?id=detail ... =2007_5579
Niko nadžanel ko kerdža
Smutný to příběh, nicméně, kdyby byl vychovaný, tak by věděl, že paní učitelka se neliská, ani když by mu jednu přišila... a nebyl by tam kde byl.
Slow and serious