BMW Divize

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
metaljohn
Mistr volantu

Re: BMW Divize

Příspěvek od metaljohn »

Z hlediska tradičního je to pro mě docela šok, tak této změně zkouším přiijít na kloub z jinýho úhlu pohledu - čím je V6 lepší oproti R6 třeba technicky? Celkem by mě zajímalo, jestli by se to dalo zdůvodnit takto, protože do motorů moc nevidím.
MX-5 NB 10th AE, ex BMW E46 323i
Arnie J
Mistr volantu

Příspěvek od Arnie J »

Prý se dá posunout těžiště dál za nápravu
V6 + R4 + R4 naturally aspirated ... a drncavá turbo krabice k tomu!
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

beaumont píše:
goes píše:kdybys nebyl v zasadove opozici, tak bys to v tom videl. Co dela BMW posledni dobou? ve segmentu fordu, opelu, volkswagenu apod. se tomu rika "pasatovatet" v segmentu bmw se tomu zacne rikat "audinovatet". BMW je nejvetsi prodejce 4kolek, nasazuje technologie do modelu ala audi a opousti sve tradicni technologie. K tomu profilovani se aut jako takovych apod. Proste cim dal vice je z BMW Audi. A pokud vazne nahradi R6 motory V6 tak uz to bude naprosto oficialne.
Já souhlasím, že BMW se přibližuje Audi (a místy i VW), o tom není spor. Já se bavil nad tím, že to Audi umí lépe.
ocividne ano, kdyz ostatni jdou tou cestou taky.
hyza
Autoškolák

Příspěvek od hyza »

goes píše:
beaumont píše:
goes píše:kdybys nebyl v zasadove opozici, tak bys to v tom videl. Co dela BMW posledni dobou? ve segmentu fordu, opelu, volkswagenu apod. se tomu rika "pasatovatet" v segmentu bmw se tomu zacne rikat "audinovatet". BMW je nejvetsi prodejce 4kolek, nasazuje technologie do modelu ala audi a opousti sve tradicni technologie. K tomu profilovani se aut jako takovych apod. Proste cim dal vice je z BMW Audi. A pokud vazne nahradi R6 motory V6 tak uz to bude naprosto oficialne.
Já souhlasím, že BMW se přibližuje Audi (a místy i VW), o tom není spor. Já se bavil nad tím, že to Audi umí lépe.
ocividne ano, kdyz ostatni jdou tou cestou taky.
svet blbne, od toho se odviji i to jake zbozi se prodava, tak se nesmis divit ze se vyrobci prizpusobuji :D
charger
Mistr volantu

Příspěvek od charger »

Však to stále říkám, že nová auta jdou do háje...to že začínají audinovaťet je toho jasným důkazem
Ain´t nobody got time for that
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Problém není, že je Audi jaké je. Není důvod, aby nebylo. Problémem je, že se auta unifikují. Smazávají se rozdíly. Úplně stejně špatné by bylo, kdyby auta bavorákovatěla, oplovatěla nebo peugeovatěla.
Back to basics.
Příčina -> následek
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

jenze je to dano tim, ze automobilky potrebuji hlavne prodavat a navysovat prodeje a vykazovat rust, coz se bez toho, aniz by zacali oslovovat nove zakazniky udealt neda. Takze aby mohli takove oslovit a nemuseli mit petkove bavo charakterove pro sve fanousky a pak pro nove zakazniky, jednoduse udelaji to, co vyhovi nejvetsi zakaznicke skupine.
Je to proste logicke, ze jdou timto smerem. Male skupiny ozeli, pripadne hresi na to, ze jim stejne nic jineho nezbude a oslovi tu velkou.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Taky me zajima rozdil mezi radovym a vidlicovym motorem, ze je kolem toho tolik narku, o co motory prijdou?
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Uvidíme. Buď zůstanou 3-4 automobilky + pár malosériovek nebo se to vrátí k diferenciaci.

Automobilka jako každý potřebuje vykazovat hlavně zisk. Orientace na objem je hra na "too big to fail"
Back to basics.
Příčina -> následek
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

Vrooom píše:Taky me zajima rozdil mezi radovym a vidlicovym motorem, ze je kolem toho tolik narku, o co motory prijdou?
svym zpusobem o nic, redovy ma par vyhod, ktere stejne nikdo nepozna, kdyz nevi co je pod kapotou. Ale je to jako kdyz porsche opustilo chlazeni vzduchem, taky velke halo a dnes to nikomu nevadi ;)
Odpovědět