Shodou okolnosti jsem tam zrovna o vikendu byl, takze muzu potvrdit, ze pocasi bylo celkem dost divoke. V patek skoro celou cestu 38°. Prijeli jsme kolem 17 hod. Neodolal jsem a vyrazil si to vecer projet. Cesta sucha, kolem 19 hod. uz tam bylo minimum aut a jelo se naprosto paradne. Teplota nahore klesla kolem deviti vecer na 12 stupnu. V sobotu jsme vyjeli znova kolem 10 hod. dopoledne, celou cestu prselo a teplota jen kolem 6-10°. Asi 4 hodiny jsme stravili na Kaiser Franz Josef Hohe a vraceli jsme se prakticky ve stejnem pocasi zpet. Vecer kolem sedme jsem dostal chut zkusit to jeste jednou. Uz kdyz jsme prijizdeli k zavore tak se mi ty hory zdaly nejake moc bile, ale rikal jsem si, ze za ty 4 hodiny to neni mozne. Cesta byla otevrena (takze clanek na idnes neni uplne pravdivy, mozna v 16:30 byla zavrena, ale pak to zase otevreli). Kdyz jsme vystoupali nad 1500 metru tak se skutecne potvrdilo to, co jsem myslel, ze se mi zda - vsude bilo, s vyjimkou cesty. Doslova jsem cumel jak situaci zvladli silnicari. Po ceste k Edelweisspitze jsem potkal tri pluhy s nasazenymi retezy na kolech. Kazdopadne cesta byla okamzite vycistena. Jedinou vyjimkou byla prave odbocka k Edelweisspitze, ktera byl zavrena, ale vzhledem ke sklonu cesty a kostkam celkem pochopitelne. Nahore bylo kolem -1°.
Mimochodem jsem nevedomky prisel na to jak usetrit za vjezd
Jednodenni vjezd je za 29E, ale po 18 hod. jen za 19E. Protoze jsem tam prvni den prijel vecer, tak jsem platil jen 19. Kazdy dalsi den uz je pak jen za 6E (pokud se prokazete listkem, ze jste tam se stejnym autem uz jednou ve stejnem roce byli). Takze dohromady me dva dny staly 25E.
Pro dokumentaci zmen pocasi pridavam par fotek:
Patek vecer:
Sobota dopoledne:
Sobota vecer: