Alfa romeo 147

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Odpovědět
Deli
Letec

Re: Alfa romeo 147

Příspěvek od Deli »

Né, že by se to nedalo čekat... Všechny automobilky šetří, ošulí co můžou a když je někdo ve ztrátě (tak jako byl Fiat), tak musí šetřit+šulit o to víc :) Takže udělají ještě většího šmejda, než dělají teď všechni ostatní... Tak to vidím já /:)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

Chlapi, ve věci kvalita vs. fiat si dovolím ZÁSADNĚ nesouhlasit.

Z vlastní zkušenosti sem si jist, že v úrovni kvality došlo za posledních 12-15let u fiata ještě k daleko výraznějšímu nárustu než u schade.
(srovnávám-li favorita r.v. 92 s Oct. II MR2006 vs. tipo 1995 a pandici MR2006 - všechny tahle auta sem měl/mám)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Deli
Letec

Příspěvek od Deli »

Tak jasně, to tu můžeme flejmovat na 50ti stránkách :) Já jen říkam, jak to je :)) ;)
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III :)
Fordem tam, vlakem zpátky! ;;)
Franta Lopata
Letec

Příspěvek od Franta Lopata »

Především, to záleží i na tzv "štěstí na kus". Prostě někdo má auto s minimem závad a někomu se to sype až k nevíře.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

já bych to spíš viděl podle místa výroby.... kupodivu pšonci jsou na tom s kvalitou mnohem líp než taloši
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

a jště dodatek: a proto pro mně (opravuju: pro mou 1/2) Panda III nepřipadá úvahu...
merlin
Porsche Expert

Příspěvek od merlin »

pavproch píše:kupodivu pšonci jsou na tom s kvalitou mnohem líp než taloši
To mas ako Peugeoty 207 zo Slovenska su kvalitnejsie ako ich vzor z Francuzska...
Spaste svet od ľudí ktorý ho chcú spasiť
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

Franta Lopata píše:Je to jeho boj, jinak jsem koukal na Fiátky a dají se koupit za rozumnou cenu. Jak jsou na tom se spolehlivostí?
Mam Mareu s 200tkm a celkem dost věcí je původních. Třeba na podvozek sem šahal až já někdy kolem 197 tisíc, kupoval sem se 193. Zadní brzdy původní. Přední část vejfuku a katalyzátor sou asi původní, ale první část zralá na výměnu, ale to začalo až mě a ani tam neni díra, jenom odešla taková ta pružící blbost tam. Taky na motoru je skoro všechno původní. Vim jenom o tom, že se měnila spojka a někdy kolem 170tkm odešel alternátor. Pak je tam samozřejmě elektrika - mě trošku blbnou kontrolky abs a ruční brzdy. Stačí přeject hrbol a rosvítěji se a trošku(trošku dost) chrastí zadní část auta. O zdrojích těch zvuků vim, ale zatim všechny moje pokusy o nápravu selhaly a přitom jde o prkotiny... Ale asi je to dost o štěstí, známej má 1.4 Bravu a ta měla problém s chlazenim a najeto o hodně míň...

Teda ještě je možný, že nějaký z těch věcí, o kterejch píšu, že sou původní už někdo měnil, ale muselo by to bejt v prvních dvou letech života, pak to měl už jenom jeden majitel a ten mi řikal o všem co dělal.
Naposledy upravil(a) Pajjoun dne ned 04 zář 16:35, celkem upraveno 1 x.
TSs
Pajjoun
Mistr volantu

Příspěvek od Pajjoun »

pavproch píše:já bych to spíš viděl podle místa výroby.... kupodivu pšonci jsou na tom s kvalitou mnohem líp než taloši
To až tak překvapivý neni. Poláci sice nejsou žádná výhra, ale italové sou kapitola sama o sobě. :D
TSs
Franta Lopata
Letec

Příspěvek od Franta Lopata »

Tak to vypadá, že největší slabinou starších Fiátků je elektroinstalace. Hlavní je, že to pořád jezdí a to je nejdůležitější. Jasný, že nemůžeš znát kompletní historii vozu, pokud si předchozí majitel nevedl přesné záznamy. Je to prostě kus od kusu a záleží kdo a jak s tím jezdí a jak často je vůz v provozu.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
Odpovědět