Alfa romeo 147

Alfa Romeo, Ferrari, Fiat, Maserati ad.
Odpovědět
beaumont
Letec

Re: Alfa romeo 147

Příspěvek od beaumont »

pavproch: Jj, asi 23 milionů titanových hodinek najednou :D
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Franta Lopata
Letec

Příspěvek od Franta Lopata »

To čtení jsem zvolil záměrně, D-fense mám rád a chtěl jsem poukázat i na to trochu jiný pohled než obvyklý. Jinak zastávám názor, že pokud někdo chce, tak si najde o dané problematice vše potřebné, aby se poté mohl rozhodnout. Třeba zdroje typu autorecenze či fórum alfisti si tazatel třeba našel pomocí vyhledávačů.

Jinak je jasné, že tazatel s tím rozpočtem moc parády neudělá, spíše to vidím na misi nemožnou.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

PeTr7650 píše:alfa je opravdu o udrzbe. Sam jsem do svoji pred dovolenou narval hodne penez, i treba jen pro pocit, ze vse bude tip top a bude o duvod min zustat nekde stat. Brzdy, spojka, rozvody, chladic :-D, vodni pumpa, tesneni pod vika ventilu (kdyz uz byl motor venku) atd. Ostatne kazdemu autu dopreju, co jeho jest, nesnesu jezdit autem, u ktereho vim, ze je neco v neporadku nebo nefunkcni.
Ale ten pocit, kdyz jsem krouzil zatacky na proslule "transfagarasan highway - DN7C" mi navzdy zustane . .
Co na tom, ze po tech rumunskych tankodromech je ted na rade revize napravy . .
Koupit si ale za posledni penize Alfu a doufat, ze se mi na ni nic nevysere je cire blaznostvi . . Alfa potrebuje porad drobnou peci, to neni euro-krabice ala VW a spol. .
to bys tu alfinu nemohl ani nakopnout ;) jinak je zajimave, ze jine znacky umi nabidnout to same, ale pridaji k tomu i onu spolehlivost ;)
virginONE
Autoškolák

Příspěvek od virginONE »

Takže takhle, sem student, du do 4., že bych byl nákej rozmazlenej parchant a tatínek si vozil zadek v bavoráku za miliony taky neee, takže nebudu mít tisíce na opravy každej týden, ani čas se o auto nějak moc zázračně staat, takže spíš od auto tohodle typu dál ? :/ CO by jste mi kdyžtak poradili v této cenové relaci ? :) Koukal sem po nějakých těch škodovkách, ale nevim, nejezdí se mi v nich dobře, octavka, fabia. Pak sem našel celkem hezký Seaty (Ibiza, Cordoba), pak po nějakých těch golfách a tak, prostě ta Alfa spnuje tak nák všechno co bych chtěl a hlavně se mi hrozně líbí interier i exterier, pak sem našel pro mě krásnou Vectru (http://auto.bazos.cz/inzerat/11503083/P ... ctra-B.php) ale s timdle na tydle silnice nevim no :/ a hlavně taky už to neni žádný nováček :/ Fakt nevim, když sem měl rozpočet 30k nebyl problem, měl sem jasno a to megana, ale máma má nějakou dobrou náladu poslední dobou a já teď fakt nevim.

Kdybych měl napsat podmínky, tak asi aby to trochu jelo, ale zase to nežralo víc jak 8l/100, budu stim jezdit převážně do školy a z5, a pak takový ty odpolední výlety s kámoše, takže žádný štreky, aby to trochu vypadalo, nemusel sem to mít týdně v servisu. Nejlíp 5-ti dvěřák a max 2,0, je mi jedno jestli nafta nebo benzin /naftáky se mi líp řídí a tak celkově z nich mám lepší dojem/.
goes
Elektro Expert

Příspěvek od goes »

aha, takze chapu, auto by melo i vypadat, protoze jako super tip je ten Focus a je jedno zda 1,8 ci 2,0 jenom jeho problem je, ze vypada tuctove. Holt na tu vectru to nema no. Jinak auto co jedou je vice, ale jejich problem bude hlavne v tom, ze vypadaji vetsinou totalne tuctove.
virginONE
Autoškolák

Příspěvek od virginONE »

Po Focusech sem taky koukal, našel sem i hezký kousky co mají nalítáno lehce přes 100 000 a za pár korun :) takový problemy si něco koupim sem nikdy s ničim neměl :D
Franta Lopata
Letec

I kdyby byl tatík nalepený f medu, je to čistě vaše věc. Já osobně bych šel cestou nejmenšího odporu a to Škoda Felicia, jistě je to vůz málo bezpečný a velice tuctový. Jediné výhody jsou levný servis. Najít nějakou šikovnou Feldu se zaplaceným výpalným kolem cca 20 tisíc, něco spolknou poplatky, něco pojištění. Udělá se základní servis po koupi a do 30 tisíc se vejdeš.

Chtělo by to napsat jak dlouhá trasa se bude jezdit.
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
virginONE
Autoškolák

Příspěvek od virginONE »

Pár kilometrů :) jesti je to nákých 5 tak přeháním, tak jako těch 60 tis. dám, na pojistku a tak taky seženu, takže když už si něco koupim, tak aby to trochu vypadalo a vydrželo mi to alespon chvíli, na tý vysoký jestli se tam dostanu :)

Ale spíš budu mít hodně ježdění po městě odpoledne no, denně najezdim pár desítek km.
Franta Lopata
Letec

Pokud je cesta do školy těch 5 km, dieselový motor bych z výběru vynechal. V zimě se nestačí ani trochu ohřát, zlatý benzín. Hele jinak ta Vectra, to je tuzing jak vyšitý. Nebrat. Jako těch aut je mnoho za tu cenu, bude rozhodovat jakáž takáž spolehlivost a cena ND. Zase je třeba mít i nějakou finanční reservu na opravy.
virginONE
Autoškolák

Příspěvek od virginONE »

Koukal sem ještě hodně po Pežotech, 307 se mi líbí :)
Odpovědět