diky mocFranta Lopata píše:goes: http://mtbs.cz/clanek/kroska-aneb-co-ne ... /tech-news
Cyklistické vlákno
Moderátor: řidičBOB
Re: Cyklistické vlákno
@vroom: částečně nesouhlasím.... na FS (závodní stroje model 2011 XC i DH, scott, cannondale) sem to zkoušel a vůbec se mi to nelíbilo.... ale znáš to: sto soudruhů, sto chutí .... a takovej konzervativní soudruh s divnou chutí, teho nepředěláš....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
DH kolo zkouset kdekoliv jinde nez na DH trati je utrpeni xc zavodni kola taky nemam rad. Co jsem jel na kamaradove tak clovek je hrozne natazenej, vidlice skoro netlumi protoze se nesmi ztracet energie ... Jak jsem psal optimalne kategorie u fullu je podle me 120 mm. Rozhodne bych nevidel full jako nejakej high-tech vynalez, o staromilstvi bych mluvil spis nekde u volby carbon X hlinik ne u FS X HT
z kabroňu (jako materiálu pro stvbu rámu) mám krapet obavy resp. jeho "prasovzdornosti" (po více než 20 letech v sedle mtb vím o čem mluvím).... rád bych vyzkoušel titaň, ale to je zese jiná liga (v penězích)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
u karbonu je hlavně problém pokud s tím někde praštíš, jinak to drží. a když to nerozštípeš na trsátka, tak se to obvykle dá i opravit. A i pokud je to prasklé tak se na tom dá dojet.
jinými slovy: nedám na to dopustit
jinými slovy: nedám na to dopustit
Pravda vyděsí
podepisuju Vroooma.
Jedna věc je teorie, druhá praxe. Pokud člověk nejezdí opravdu vážně závody na čas (ty se taky nejezdí v nějakých těžkých terénech) má HT výhodu jen ve váze, snazší údržbě a na asfaltu. FS líp stoupá, líp klesá Bikeři díky tomu většinou začnou víc opouštět asfalt a jezdít více terénem a těžším terénem.
Je to ale individuální, existují i lidé, co z FS přešli zpět na HT. Vypíchl bych ale ještě zdravotní hledisko. Ono to drncání HT sedlem do páteře není zrovna balzám bez následků...
XC FS jsou celkem k ničemu. Chce to zkusit kvalitní trail nebo AM.
Karbon prasení nepřeje. Titan v praxi také neosvědčil nesmrtelnost (mikrotrhlinky). Hlína asi zůstává zatím nej. Vzhledem k ceně ji lze celkem dobře nahrazovat novým rámem jednou za x let.
Jedna věc je teorie, druhá praxe. Pokud člověk nejezdí opravdu vážně závody na čas (ty se taky nejezdí v nějakých těžkých terénech) má HT výhodu jen ve váze, snazší údržbě a na asfaltu. FS líp stoupá, líp klesá Bikeři díky tomu většinou začnou víc opouštět asfalt a jezdít více terénem a těžším terénem.
Je to ale individuální, existují i lidé, co z FS přešli zpět na HT. Vypíchl bych ale ještě zdravotní hledisko. Ono to drncání HT sedlem do páteře není zrovna balzám bez následků...
XC FS jsou celkem k ničemu. Chce to zkusit kvalitní trail nebo AM.
Karbon prasení nepřeje. Titan v praxi také neosvědčil nesmrtelnost (mikrotrhlinky). Hlína asi zůstává zatím nej. Vzhledem k ceně ji lze celkem dobře nahrazovat novým rámem jednou za x let.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
Tak Jarda Kulhavy take jezdi posledni sezonu vyhradne fulla a jak mu to jde!
Outback 3.6R / ex-Outback 3.0R / Forester 2.0X / ex-Legacy 2.0i
Ja jsem pokrokovy a carbon bych klidne bral. Treba ibis mojo HD kupovat si HT carbon tak skoncim u nejakyho chinskyho ramu z ebay, vsichni si je velice pochvaluji a cena podle znackovych lidova
Co jsem viděl Kulhavého v reportáži z Pražských schodů, tak podle mého sedlal 29" carbon HT. XC fulla měl loni. Co měl teď na svěťáku nevím.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
- Franta Lopata
- Letec
Nemáte někdo zkušenosti s tímto výrobkem, jelikož nemám žádný stojan a toto by mohla být dobrá varianta za rozumný peníz, jak si seřídit kolo. http://www.kola-jakr.cz/detail/stojan-n ... erizovaci/
goes: Není zač!
goes: Není zač!
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova.