Cyklistické vlákno

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
goes
Elektro Expert

Re: Cyklistické vlákno

Příspěvek od goes »

diky moc
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

@vroom: částečně nesouhlasím.... na FS (závodní stroje model 2011 XC i DH, scott, cannondale) sem to zkoušel a vůbec se mi to nelíbilo.... ale znáš to: sto soudruhů, sto chutí .... a takovej konzervativní soudruh s divnou chutí, teho nepředěláš....
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

DH kolo zkouset kdekoliv jinde nez na DH trati je utrpeni :) xc zavodni kola taky nemam rad. Co jsem jel na kamaradove tak clovek je hrozne natazenej, vidlice skoro netlumi protoze se nesmi ztracet energie ... Jak jsem psal optimalne kategorie u fullu je podle me 120 mm. Rozhodne bych nevidel full jako nejakej high-tech vynalez, o staromilstvi bych mluvil spis nekde u volby carbon X hlinik ne u FS X HT
pavproch
Letec

Příspěvek od pavproch »

z kabroňu (jako materiálu pro stvbu rámu) mám krapet obavy resp. jeho "prasovzdornosti" (po více než 20 letech v sedle mtb vím o čem mluvím).... rád bych vyzkoušel titaň, ale to je zese jiná liga (v penězích)
Nejhezčí pohled na 100vježatou je ve zpětném zrcátku.
Brus
Letec

Příspěvek od Brus »

u karbonu je hlavně problém pokud s tím někde praštíš, jinak to drží. a když to nerozštípeš na trsátka, tak se to obvykle dá i opravit. A i pokud je to prasklé tak se na tom dá dojet.

jinými slovy: nedám na to dopustit :-)
Pravda vyděsí
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

podepisuju Vroooma.

Jedna věc je teorie, druhá praxe. Pokud člověk nejezdí opravdu vážně závody na čas (ty se taky nejezdí v nějakých těžkých terénech) má HT výhodu jen ve váze, snazší údržbě a na asfaltu. FS líp stoupá, líp klesá :) Bikeři díky tomu většinou začnou víc opouštět asfalt a jezdít více terénem a těžším terénem.

Je to ale individuální, existují i lidé, co z FS přešli zpět na HT. Vypíchl bych ale ještě zdravotní hledisko. Ono to drncání HT sedlem do páteře není zrovna balzám bez následků...

XC FS jsou celkem k ničemu. Chce to zkusit kvalitní trail nebo AM.

Karbon prasení nepřeje. Titan v praxi také neosvědčil nesmrtelnost (mikrotrhlinky). Hlína asi zůstává zatím nej. Vzhledem k ceně ji lze celkem dobře nahrazovat novým rámem jednou za x let.
Back to basics.
Příčina -> následek
nzg
Autoškolák

Příspěvek od nzg »

Tak Jarda Kulhavy take jezdi posledni sezonu vyhradne fulla a jak mu to jde!
Outback 3.6R / ex-Outback 3.0R / Forester 2.0X / ex-Legacy 2.0i
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Ja jsem pokrokovy B-) a carbon bych klidne bral. Treba ibis mojo HD :) kupovat si HT carbon tak skoncim u nejakyho chinskyho ramu z ebay, vsichni si je velice pochvaluji a cena podle znackovych lidova :)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

Co jsem viděl Kulhavého v reportáži z Pražských schodů, tak podle mého sedlal 29" carbon HT. XC fulla měl loni. Co měl teď na svěťáku nevím.
Back to basics.
Příčina -> následek
Franta Lopata
Letec

Příspěvek od Franta Lopata »

Nemáte někdo zkušenosti s tímto výrobkem, jelikož nemám žádný stojan a toto by mohla být dobrá varianta za rozumný peníz, jak si seřídit kolo. http://www.kola-jakr.cz/detail/stojan-n ... erizovaci/

goes: Není zač!
Eurolopata - náš vzor! .::. d1.8t: Lopata je magor, jen se nemůžu rozhodnout jestli v dobrém či špatném smyslu toho slova. =))
Odpovědět