Nejlepsi silnice v Ceske republice ( + SK)

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
beaumont
Letec

Re: Nejlepsi silnice v Ceske republice

Příspěvek od beaumont »

brasci píše:Neviem kam to dať, tak sa opýtam tu... Tí čo jazdíte na Glossgrockner, tá zaujímava cesta o ktorú tam ide je táto trasa? http://maps.google.sk/maps?saddr=Rojach ... sz=16&z=10

alebo nejako inak? viac, menej?
Neřeknu ti to na metr přesně, ale v podstatě je to ono. Na místě to poznáš podle závor a budky na placení ;)
Viz:
http://www.grossglockner.at/de/hochalpenstrasse/
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Koby píše:Tak taky přispěju. Tohle je opravdu lahůdka, povrch jak Silvretta - jezdí se tam závody na kolečkovým lyžích. Směr Bílý Potom k nádrži je to do kopce. Pak se tam dá pokračovat směle dál třeba na železný brod, ale tam už je provoz. A pozor, je to otevřeno jen konec května až cca. listopad. http://mapy.cz/s/1k8C
Teď jsem to jel a je to lahůdka. Pokud pomineme věci, které lidi z autofóra příliš neřeší (40tka prakticky v celém úseku -jestli platí, těžko říct, protože z 90 není omezeno postupně na 70, 50, 40, ale hned na 40 a zákaz předjížění rovněž skoro po celém), tak nevýhodami jsou hlavně cyklisti, bruslaři, choci - často bohužel hodně zasahující do silnice. Další nevýhodou může být pro někoho uzká šířka silnice - pro mě výhodou. A proč tomu říkám lahůdka? Střídají se rychlé a pomalé pasáže, povrch jako balzám pro auto a krásné prostředí. Dá se to jet rychle, ale protože jsem nevystihl správnou dobu, radši jsem jel volněji - silnice je opravdu celkem úzká a aby se vešel protijedoucí, vy a bruslař nebo cyklista je celkem nepravděpodbný a tak jsem si radši nechal rychlostní rezervu.

Pro všechny co by to chtěli vyzkoušet - je zbytečné tam jet si pořádně zařádit bez omezení díky ostatním v nejprovařenejších hodinách, o víkendu a nejspíš nejlepší bude vyčkat na konec prázdnin.
Audi S4, 3.0TFSI quattro 245kW (333k)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
- jsem slušný řidič s čistým bodovým kontem ;-)
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Weeper píše: nevýhodami jsou hlavně cyklisti, bruslaři, choci
Tenhle problém jsem pociťoval i na Stelviu.
Řešením je jezdit navečer... to už tahle pakáž chlastá někde v hospodě a na silnicích je klid :-)
2.9T RWD
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

A v noci se vydávají na cestu na neosvětlených kolech :D
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

HM - to jsem chtěl taky napsat, ale nerad bych, aby se potvrdilo to, co napsal Smrťák. To bych radši vyrazil za východu slunce ;-)

"Zpřísňování trestů je jen marným pokusem omezených hlav, terorem si vynutit úctu k zákonům." (Rousseau)
Koby
Autoškolák

Příspěvek od Koby »

weeper: to mám radost, že se to líbilo a trochu lituju za ten provoz... Já tam zpravidla chytnu jedno auto za celou cestu do kopce... Bruslaře a cyklisty skoro žádný, občas, když je fakt pěkně a je víkend tak až na tý rovině u hráze.. JInak nic. :-/ Jinak jo, úzký to je, ale většinou jde všude vidět a kolem tý hráze už se spíše kochám přírodou :-) Piluju většinou akorát nahoru a pak až dolu, než se zhorší ten povrch :D
Weeper
Mistr volantu

Příspěvek od Weeper »

Já tam teda měl docela plno. Aut jsem předjel dost a proti taky jezdily. To by bylo samo o sobě bez problému, ale bruslaři přes půlku silnice a cyklisti na každém rohu byli podstatně horší. Jinak povrch byl na celé trasy dobrý, nepozoroval jsem zhoršení v půlce nebo tak.

jzk
Spolujezdec

Příspěvek od jzk »

Přidám něco trochu v centru země, ať se pořád nemusíme tahat až ke hranicím (ne že by tam nebylo hezky) :)
1) http://mapy.cz/s/1Fpp
Vyrazíme z Berouna za železničním přejezdem do kopce, kde se jezdí i závody MČR do vrchu, po vyjetí do kopce následuje taková "přejezdová pasáž" do Chýňavy (asi nejhorší asfalt z celé cesty). Z Chýňavy do Hýskova vede cesta s velmi kvalitním povrchem, taková spíš užší, plná zatáček, lemovaná stromama, takže nepočítejte se snadným únikem do pole :). Žádnej provoz, pěkná cesta.
Z Hýskova to vemte podel Berounky směrem na Nižbor, kde začíná druhý úsek :
2) http://mapy.cz/s/1FpS
Z Nižboru zase za železničním přejezdem po 116 na Lány, první polovina je víc zatáčkovitá, ve druhé půlce je více delších rovinek zakončených zatáčkama které dokážou nehezky překvapit, když se k nim přiřítíte vysoce nadlimitní rychlostí :p. V Lánech si můžete dát pauzu, mrknout do muzea sportovních aut nebo do zámeckého parku, a nebo rovnou pokračovat na Křivoklát.
Z Křivoklátu se buď můžete vrátit podel Berounky zpět do Berouna, nebo to vzít ještě dál na Zdice :
3) http://mapy.cz/s/1Fqh
Tohle už je taková jednodušší trasa
Všude je tam povrch v kvalitě slušná až velmi dobrá.

Ještě malá odbočka, tohle je spíš pro lidi co mají Imprezu nebo Evo a nevadí jim trochu hrbolatější silnice (s bavorákem jsem tam spíš trpěl než abych si to užíval) :
4) http://mapy.cz/s/1FrP
V Roztokách hned za mostech doprava. Pojedete místy velmi úzkou silničkou, tak pro jedno auto, pěknou přírodou, ale je to trochu horší povrch. Spousta zatáček, mohla by to být parádní projížďka.
Fasther
Řidič začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fasther »

hoši (je tu vlastně nějaká dívka?), už se těším až si to budu moct projet taky :-) Supr cesty! Chtělo by to hodit do jednotný mapy na Googlu - dyžtak pokud bude zájem pomůžu s vytvořením
Řidič je nejnebezpečnější částí vozu.
kidli
Řidič začátečník

Příspěvek od kidli »

jzk píše: Všude je tam povrch v kvalitě slušná až velmi dobrá.
.
No... takhle bych ten asfalt zrovna neohodnotil
God save me from my friends, I can protect myself from my enemies
Odpovědět