dobrý automat
dobrý automat
Zdar mistři,
zadání je poměrně jednoduché. Známý chce koupit ojetinu v automatu. Automat vzhledem ke zdravotnímu stavu potřebuje, takže prosím bez OT na téma jestli je automat good nebo ne.
Velikost auta je celkem jedno, ale tak spíš od nižší střední a výš.
Stáří auta tak 2005+ ale není podmínkou.
Motor je teď celkem jedno, to by se řešilo až podle konkrétního modelu.
Provoz auta bude tak 30% město, 30% okresky pak dálnice.
Rozpočet je tak 200 000 +- 50 000
Otázka zní - po jakých autech (a tedy i automatech) se podívat a koumu se vyhnout.
Vím, že z hlediska spolehlivosti, hladkosti přeřazení, dlouhověkosti atd. je ideální starý 5st. automat od mercedesu. Po čem se podívat dál?
CVT se předpokládám vyhnout rovnou.
Co DSG a spolehlivost?
za rady předem díky
P.S. pokud se to tady už řešilo tak sorry, ale nenašel jsem to ...
zadání je poměrně jednoduché. Známý chce koupit ojetinu v automatu. Automat vzhledem ke zdravotnímu stavu potřebuje, takže prosím bez OT na téma jestli je automat good nebo ne.
Velikost auta je celkem jedno, ale tak spíš od nižší střední a výš.
Stáří auta tak 2005+ ale není podmínkou.
Motor je teď celkem jedno, to by se řešilo až podle konkrétního modelu.
Provoz auta bude tak 30% město, 30% okresky pak dálnice.
Rozpočet je tak 200 000 +- 50 000
Otázka zní - po jakých autech (a tedy i automatech) se podívat a koumu se vyhnout.
Vím, že z hlediska spolehlivosti, hladkosti přeřazení, dlouhověkosti atd. je ideální starý 5st. automat od mercedesu. Po čem se podívat dál?
CVT se předpokládám vyhnout rovnou.
Co DSG a spolehlivost?
za rady předem díky
P.S. pokud se to tady už řešilo tak sorry, ale nenašel jsem to ...
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is gift, that's why we call it the present
Re: dobrý automat
Klasické HDM.Ten 5.st automat MB jsem řídil v roce 2002 v E320 benzín a řadí krásně.Pak ještě byl dobrej Asin v P 508.S DSG jsem nejel,zatím.
Bez bodů
nechápu, kde se pověra o suprovosti 5G-troniku... možná byl dobrý, ale dnes je už zastaralý - pomalý a cuká. Z hlediska spolehlivosti nevím až tak ostatní, ale u 5G troniku se měl co 60.000km měnit olej (doporučeno, ne předepsáno), pokud to nebylo, jsou už kolem 160.000km KO.
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
ExFun: to je mi jasné, že už je zastaralý, ale pokud by byl spolehlivý, tak raději starší, pomalejší automat s méně rychlostmi, než něco co se za pár km vy**re ... já jsem s tím 5G jezdil v ML 400 CDI a ta převodovka byla tak jediná dobrá část toho auta a neřekl bych, že je tak špatný ... tu spolehlivost nevím, proto se ptám, ale u tohohle jsem měl vždy zafixované, že je v pohodě ...
Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is gift, that's why we call it the present
Myslím že to bude celkem jedno, koukal bych se na Audi / BMW / MB. Všechno to bude oproti současným automatům pomalé
Ve firmě máme 2004 ML 400 CDI a ve 140 000 km (tacho, dovoz z D) odešla převodovka, přesně jak psal ExFun... Jestli si to dobře pamatuju tak repas za 35t Kč bez práce, nová 60t Kč...
tak ten 400 CDI k té převodovce zrovna příjemný není - nic nic a pak zátah ... hmm... takže 5G mercedes taky ne ... tak po kom koukat?
Nechtěl jsem říct, že 5G-tronic je šmejd, jen že je tak opěvovaný, že si někteří mohou myslet, že je nesmrtelný a bez problémů.
Takže 5G tronic klidně, dokonce bude z top, ale i tak si musíš být vědom uvedeného. I HDM automaty se musí servisovat, jinak to bude kasička...
Takže 5G tronic klidně, dokonce bude z top, ale i tak si musíš být vědom uvedeného. I HDM automaty se musí servisovat, jinak to bude kasička...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
tak já samozřejmě v nesmrtelnost oleje v převodovce nevěřím. A výměny oleje + filtrů (jestli v převodovce jsou) beru jako samozřejmost ... s tím, že se bude servisovat se počítá
za 200tis to bude supr cigošská káraGoggy píše:Myslím že to bude celkem jedno, koukal bych se na Audi / BMW / MB. Všechno to bude oproti současným automatům pomalé
Za tyhle prachy bych se podíval po nečem od VW, ten jejich tiptronic neni sice nic rychlého apod., ale koupíš to i v malym autě a relativně nové, předpokládam, že nechceš kupova 12let staré S-klasse
EDIT Goggině: OK, pokud se má dívat třeba po A-klasse, tak za mě cajk Ale rozhodně bych nekoukal po větších autech...
"Každý tančíme podle vlastní melodie." Charles Emerson Winchester III
Fordem tam, vlakem zpátky!
Fordem tam, vlakem zpátky!