VW Golf GTI

Audi, BMW, Mercedes, Porsche, Volkswagen ad.
Odpovědět
swenak
Autoškolák

Re: VW Golf GTI

Příspěvek od swenak »

Neřekl bych, že končí, ono je to otázka preferencí. Já bych se nevrátil do 1xx ani omylem. Je to sice zábavnější díky zadnímu náhonu, neměl jsem s tím kupodivu problém vyjet slušný kolec ve sněhu a ledu bez řetězů, ale..... . Sralo mně tam prostě mnohem více, než v GTI V. Jenže je to otázka preferencí. Popravdě, asi bych si neuměl, v podobné ceně, vybrat nic jiné, než Golf V/VI. Prostě vzhled je pro mně bezkonkurenční. Teď mně moje GTI trošku nasralo (nemůže za to) a tak koukám, co bych mu provedl a opět jsem na tom stejném, koupil bych buď MKV R32, nebo MKVI GTI, jiné bych už neuplatil (samo ne nové). Možna ještě Scirocco. Ale nejvíce bych bral MKVI R20 :-)
Naposledy upravil(a) swenak dne čtv 28 črc 12:47, celkem upraveno 1 x.
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

d1.8t píše:130i má pohotovostní 1375kg, provozní + 75kg. GTI IV má pohotovostní 1318kg s manuálem, 1339kg s dsg.
Zajímavé, já žil v domnění, že 130i má kolem 1500 kg. Mea culpa.
swenak
Autoškolák

Příspěvek od swenak »

Goggy
Řidič začátečník

Příspěvek od Goggy »

Tak, blížím se k 10tkm a:
- ve sloupku u řidiče něco klepe
- praská rámeček okolo rádia
- při akceleraci na 1/4 - 1/3 plynu mezi 2500 a 3000ot něco zepředu celkem hlasitě chrastí

Dělá to někomu dalšímu? (jde mi o to, jestli to je systematický problém nebo individuální harašení)
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Goggy píše:Tak, blížím se k 10tkm a:
- ve sloupku u řidiče něco klepe
- praská rámeček okolo rádia
- při akceleraci na 1/4 - 1/3 plynu mezi 2500 a 3000ot něco zepředu celkem hlasitě chrastí

Dělá to někomu dalšímu? (jde mi o to, jestli to je systematický problém nebo individuální harašení)
Hehe, já asi před dvěma hodinama těch 10000 překonal.

První dvě závady nepotvrdím (jediné, co občas drnčí, jsou brýle v přihrádce na stropě, ale za to auto nemůže:-); s tou třetí nevím, je tam nějaký zvuk, ale tentýž mi dělala i Octavia RS, takže mu nevěnuju pozornost.
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

Kluci kolik vám to v golfíku VI GTI žere? Zajímalo by mě tempo 180 tempomat dalnice, pak třeba normální jízda předjíždění atd okolo 120- 160ti po okreskách (tam kde jezdim se to může) a pak třeba výhradně po městě bez přemejšlení? :D
SSS - vdechne tě do života
Goggy
Řidič začátečník

Příspěvek od Goggy »

Město 6 - 20 (obchvat / kolona), v průměru tak 11
Plynulá jízda v limitech 60/100/140 - 8
Rychlá dálnice (tempomat 180, při zbrždění plnej a znova tempomat) - 11-15 podle provozu
Plynulá dálnice (tempomat 160, občasný výlet k 180) - 10
Plynulá okreska (90 - 120) - 7-8
Rychlá okreska - 15

Posledních pár nádrží jezdim hlavně město / okresku / dálnici ve stejnym poměru a plynule (60 / 120 / 160), průměr 9.0
Moucha
Mistr volantu

Příspěvek od Moucha »

ď.. koukám stejný jako v yarisu :D
SSS - vdechne tě do života
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

V podstatě potvrzuju Goggyho slova. Dlouhodobý průměr mám 9,16. Navíc mám pocit, že kolem 10000 se motor "umoudřil" a spotřeba trošku klesla (nijak výrazně ale).
EL_XEL
Letec

Příspěvek od EL_XEL »

Tak mě napadá - nevíte, jestli mají automobilky (konkrétně) VW nějaký feedback? Jak pokládám Golf za ergonomicky velmi zdařilé auto, jsou dvě věci, které mě štvou na rádiu RCD 510 a rád bych jim to dal nějak vědět (a tajně doufal, že to v nějakém FW opraví).
Odpovědět