Hon na piráty

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
Smrťák
Letec

Re: Hon na piráty

Příspěvek od Smrťák »

Potom ano. Potom předjet můžeš. :D Akorát mám dojem,že jsem jediný kdo uhýbá. Asi vyhynulý druh
Sbohem. Už tady nejsem. Mám dost všech for.
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

beaumont píše:Tak kde se tam píše něco o plných čárách? Zákaz předjíždění může být dán různými způsoby, ale pouhou čárou nikoliv.
Nikde, píše se tam o případech, kdy je nějakým způsobem zakázáno předjíždění - třeba podle zvláštního právního předpisu ;-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

řBOB: No právě. A to právě plná čára NENÍ a být nemůže, ta zakazuje jen a pouze přejíždění čáry, ne přeDjíždění jiných vozidel - viz debata výše.
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

Ano je to tak. Pouze se nesmí přejet. Předjet kolo ,případně auto(pokud je to možné) můžeš. Ale na většině cest to fakticky znamená zákaz předjíždění. Cyklista jede prostředkem/krajnice je děs/ auto neuhne,nebo je cesta úzká
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Beau: tohle je důležitá věta v celém rozsudku:
Pokud řidič v provozu na pozemních komunikacích předjíždí vozidlo v rozporu se zákonem o silničním provozu, bude, bez ohledu na to, zda zákaz předjíždění vyplývá přímo ze zákona (§ 17 odst. 5 ProvPoz) nebo z dopravní značky, jeho jednání postižitelné podle §22 odst. 1 písm. f) bodu 7 PřesZ.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Smrťák
Letec

Příspěvek od Smrťák »

V rozporu se zákonem je pouze přejetí plné čáry
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

řBOB: Ale tam pořád není nic o plné čáře. Zákaz přeDjíždení vyplývá buď ze svislé značky, nebo ze zákona § 17 odst. 5:

(5) Řidič nesmí předjíždět
a) nemá-li před sebe rozhled na takovou vzdálenost, která je nutná k bezpečnému předjetí,
b) jestliže by se nemohl bezpečně zařadit před vozidlo nebo vozidla, která hodlá předjet,
c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích,
d) na přechodu pro chodce a bezprostředně před ním,
e) dává-li řidič vpředu jedoucího vozidla znamení o změně směru jízdy vlevo a není-li možné předjetí vpravo podle odstavce 1 nebo předjetí v dalším volném jízdním pruhu vyznačeném na vozovce v tomtéž směru jízdy,
f) na křižovatce a v těsné blízkosti před ní; tento zákaz neplatí
1. jde-li o předjíždění vpravo podle odstavce 1,
2. jde-li o předjíždění jízdních kol, mopedů a motocyklů bez postranního vozíku,
3. na hlavní pozemní komunikaci,
4. na křižovatce s řízeným provozem.
g) na železničním přejezdu a v těsné blízkosti před ním.

Kde tu vidíš něco o čárách?
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

beau: mě nemusíš kopírovat 361čku - znám jí skoro zpaměti ;-) Na druhou stranu je vidět, že bereš věci podle toho, jak jsou napsány...a to je chyba ;-)
Pokud přestupkový zákon v § 22 odst. 1 písm. f) bod 7 stanoví, že při řízení vozidla se řidič dopustí přestupku, pokud se dopustí předjíždění v případech, ve kterých je to podle zvláštního právního předpisu zakázáno, je tím odkazováno na celý právní předpis a nikoli pouze § 17 odst. 5 tohoto zákona.
Tímto moje osvěta končí...
Naposledy upravil(a) řidičBOB dne úte 12 črc 22:37, celkem upraveno 2 x.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

OK, asi musíme počkat na nějaké další rozhodnutí přímo v té věci...
Bond007
Economy Run Master

Příspěvek od Bond007 »

no co ja se zase bavil s prislusniky DP tak zakaz prejizdeni stanoveny znackou berou jako poruseni zakazove prikazove znacky 2500/1 bod-.. a ne za predjizdeni tam, kde je to zakonem zakazano ;)
BMW ///M3 competition
Mini Cooper JCW
Odpovědět