Osoba blizka konci??
Moderátor: řidičBOB
- ultima ratio
- Letec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Osoba blizka konci??
Zaprvé není důvod, zadruhé už mám 3 příspěvky a zatřetí mi je to celkem jedno.
A právě proto jsem v tomto vláknu volal po systémovém řešení - tedy nějakou autoritou (např. autoforum) vytvoření "subjektu", vyhlášení sbírky, vyhledání a najmutí advokáta a zvrácení této nebezpečné věci. Osobně bych přispěl.ExFun píše: ...
Osobně to, že správní delikt není zákonně definován - není dáno, zda jde o odpovědnost subjektivní nebo objektivní, subjektivita ke spáchání správního deliktu, nejsou dány okolnosti vylučující protiprávnost a další atributy odpovědnostního vztahu - považuji za významný podnět k otevření otázky souladu norem o správních deliktech s ústavním pořádkem.
...
A proto Huml, kupodivu, dal pozměňovací navrh:ExFun píše:Dovolím si zaspekulovat, že tím, jak je tato novela napsána, je šita na příjmy zdánlivě obcí, ale vzhledem k tomu, že obce nemají finance na pořízení radarů bude nevyjádřeným, ale zamýšleným příjemcem i CzechRadar a spol.
(10) Technické prostředky, uvedené v § 125f odst. 2 písm. a), kterými bylo porušení pravidel zadokumentováno, musí být pro účely tohoto řízení ve vlastnictví státu nebo obce.”.
Viz http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=300&ct1=2 dole.
A právě proto jsem v tomto vláknu volal po systémovém řešení - tedy nějakou autoritou (např. autoforum) vytvoření "subjektu", vyhlášení sbírky, vyhledání a najmutí advokáta a zvrácení této nebezpečné věci. Osobně bych přispěl.emix píše:ExFun píše: ...
Osobně to, že správní delikt není zákonně definován - není dáno, zda jde o odpovědnost subjektivní nebo objektivní, subjektivita ke spáchání správního deliktu, nejsou dány okolnosti vylučující protiprávnost a další atributy odpovědnostního vztahu - považuji za významný podnět k otevření otázky souladu norem o správních deliktech s ústavním pořádkem.
...
na to jsem už odpovídal, že občan ani skupina občanů nemůže iniciovat u ÚS zrušení zákona jen tak - to může president, skupina senátorů a poslanců, případně soud ve sporu... Návrh na zrušení části zákona můžeš podat až s ústavní stížností a tu můžeš podat až po vyčerpání opravných prostředků, takže pokud to nabude účinnosti k 1.1.2012, tak kolem 9/2012 začne mít cenu se tím zabývat.
Tím samozřejmě nevylučuji, že nelze nalézt advokáta, jako je jedna mediálně známá advokátka, která s oblibou dělá mediální humbuk, jako naposledy před sčítáním lidu, ale pak to jde do ztracena, protože to k ledu jít muselo...
Momentálně se dá dělat zejména to, že napíšeš svému poslanci, tedy ehm už senátorovi a v tuto chvíli hlavně senátorům ČSSD...
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek
S ÚS to vysvětlil ExFun,jinak co se jiného "nátlaku" týče,co to zkusit tady ? :emix píše: A právě proto jsem v tomto vláknu volal po systémovém řešení - tedy nějakou autoritou (např. autoforum) vytvoření "subjektu", vyhlášení sbírky, vyhledání a najmutí advokáta a zvrácení této nebezpečné věci. Osobně bych přispěl.
http://www.osbid.org/
Musel jsem ten zákon obracet zleva, zprava, aby mi začal dávat trochu smysl. Pracoval jsem s verzí, o které jsem si myslel, že jsem ji pochopil. Až při kombinaci různých odstavců jsem zjistil, že význam toho zákona je mezi řádkama a je hrůzný, protože je postavený na presumci viny a správním deliktu. Jak jsi na tom byl ze začátku ty? Hm? : )ExFun píše:Přístup - přání otec myšlenky není u výkladu pr. předpisů vhodný. Napřed správně vyložit a pak hledat díry.
Nicméně si stále myslím, že není definovaný přesně a může se stát, že se strhne bitva o slovíčka. Buď je to úmysl a nebo šlendrián. Každopádně komentáře dopravních expertů na iDnes a nebo LN, typu důkazní břemeno zůstane na obci, jen svědčí o tom, jak je ten zákon složitý a na první pohled bezzubý. A pokud bude schválen, tak je otázka, jak se bude postupovat v praxi.
Copak Klára : ) Jsem zvědavý na odůvodnění.ExFun píše: Tím samozřejmě nevylučuji, že nelze nalézt advokáta, jako je jedna mediálně známá advokátka, která s oblibou dělá mediální humbuk, jako naposledy před sčítáním lidu, ale pak to jde do ztracena, protože to k ledu jít muselo...
http://www.osbid.org/index.php?t=articl ... -pokus-213Jose85 píše:S ÚS to vysvětlil ExFun,jinak co se jiného "nátlaku" týče,co to zkusit tady ? :
http://www.osbid.org/
Vsak to muzeme postavit tak, ze se snazime primet skupinu zakonodarcu, aby to ucinili. Jen nevim, jak moc velka je sance treba u poslancu, kdyz proti byli dva (to je vazne narodni fronta).ExFun píše: na to jsem už odpovídal, že občan ani skupina občanů nemůže iniciovat u ÚS zrušení zákona jen tak - to může president, skupina senátorů a poslanců, ...
Milovník starých pořádků.
Skanz3n
Skanz3n
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
i s tím bych počkal nějakou dobu, protože to dosud nevstoupilo v platnost
Zatím se dá bojovat za to aby to vůbec nevstoupilo platnost, pak lze bojovat za zrušení před účinností a pak po nabytí účinnosti..
Zatím se dá bojovat za to aby to vůbec nevstoupilo platnost, pak lze bojovat za zrušení před účinností a pak po nabytí účinnosti..
Back to basics.
Příčina -> následek
Příčina -> následek