Ted jsem to video konecne dokoukal do konce - vzdyt on ani neobjel cele kolo. 8:22 uz vitezoslavne kouka na casomiru za vyjezdem z te uvodni sekvence zatacek a v 0:14 je nekde v polovine nasledujici zatacky. Ne ze by toneco zasadniho zmenilo, ale standardni kolo od startu do cile to rozhodne neni. Hned se mi zdalo divne, ze najizdi na trat az za obvyklym startem/cilem, tak jsem predpokladal, ze si ho udelali kousek dal. Ale ne, on skoncil tam, kde vsichni, ale zacal jinde
Ale to je spise jen takovy zneverohodnujici detail. Neni to cele nejaka legrace? Ve Francii jsem nejaky cas pobyl, ale nepamatuji si, ze by kolem 17. cervna byl nejaky galsky april...
pjanda píše:Ted jsem to video konecne dokoukal do konce - vzdyt on ani neobjel cele kolo. 8:22 uz vitezoslavne kouka na casomiru za vyjezdem z te uvodni sekvence zatacek a v 0:14 je nekde v polovine nasledujici zatacky. Ne ze by toneco zasadniho zmenilo, ale standardni kolo od startu do cile to rozhodne neni. Hned se mi zdalo divne, ze najizdi na trat az za obvyklym startem/cilem, tak jsem predpokladal, ze si ho udelali kousek dal. Ale ne, on skoncil tam, kde vsichni, ale zacal jinde
Ale to je spise jen takovy zneverohodnujici detail. Neni to cele nejaka legrace? Ve Francii jsem nejaky cas pobyl, ale nepamatuji si, ze by kolem 17. cervna byl nejaky galsky april...
Meri se od konce svodidel napravu (v tomto pripade nalevo) az po to konecne misto, je to zcela standardni
Naposledy upravil(a) Vrooom dne sob 18 čer 19:19, celkem upraveno 1 x.
ExFun píše:
Mně to přišlo dost jako BL jízda - vzpomněl jsem si na Bonda ve své době
Bond se dostaval za hranu jinych veci Toto je podle me dost hloupy styl, je to takove upracovane, tak mi jeho jezdeni nikdy neprislo... BL beru za v podstate pozitivni hodnoceni , tato jizde se mi nelibi.
Nevím jak je to na NS, ale na jiných okruzích se místo startu a cíle shodují. Pokud by to měl být i tento případ, tak je čas 8:08 pro celý okruh úplně mimo. Z videa mi přijde reálný čas pro celý okruh někde kolem 8:14 (s letmým startem), což je čas odpovídající meganu R26.R na semislickách (8:17). Takže já bych to neviděl až tak dramaticky. Z videa mě přijde, že největším limitem pro řidiče byly pneu, na semi popř. opravdových slickách by to třeba těch 8:08 mohlo udělat. A nepřijde mi to od řidiče až tak křečovité, prostě mu dali auto a "zajeď best time a klidně s tím i někde třískni, hlavně ať se toho chytnou média". Není to nic elegantního, ale s ohledem na čas je ta jízda povedená.
Já bych si ještě tipnul na nějaký odlehčení (zadní lavice, rádio na videu taky nevidím (včetně repro), benzínu tak akorát, rezerva? a buhví co ještě). Takhle se nechá lehce schodit kolem 60-80kg, což už na takhle dlouhým okruhu může být hodně znát. To v kombinaci s lehce navýšeným výkonem (280-300) popř. lepší průběh momentu (jedna z mála výhod foukaných motorů), může k tomu času (8:14) stačit.
"Auto s pohonem předních kol je jako řízená havárie." - Walter Röhrl (Speed, 04-2017).
ExFun píše:
Mně to přišlo dost jako BL jízda - vzpomněl jsem si na Bonda ve své době
Bond se dostaval za hranu jinych veci Toto je podle me dost hloupy styl, je to takove upracovane, tak mi jeho jezdeni nikdy neprislo... BL beru za v podstate pozitivni hodnoceni , tato jizde se mi nelibi.
v tomto směru Ti jako neŘidič nedokážu být partnerem pro diskuzi. Jen ze svého sportu vím, že elegance není vždy dobrým vodítkem. Současný zřejmě nejlepší hráč squashe má vizuálně techniku začátečníka, přesto ho když není zraněný dokážou porazit asi 4 lidi a naprosto ten sport změnil.