Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
M.Z.
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od M.Z. »

Truck Daškam píše: včera, 22:30

Upřímně si i myslím, že i neúspěšnej závodní jezdec si strčí policajta s celým výcvikem do kapsy
A v tom teda musím souhlasit, pokud policista nemá najeto, netrénuje okruhy apod. ( a tím nemyslím klouzání na polygonu) nedají se čekat žádné extra výkony.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

Jako ve většině nehod se potkali 2 pitomci...
Policajt letěl jak smyslů zbavený. Není za mě ospravedlnitelné, aby k nehodě takhle letěli. A pokud to byl ten samý, kterého jsem před vánocemi viděl jet přes Kolín odhadem 180, tak mu to snad i přeju.

Transporter typická lopata v dodávce, která má všechno u prdele a je rád, že se rozhlédl 50m na každou stranu.
2.9T RWD
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Truck Daškam píše: včera, 22:30 Nevěřím tomu, že všichni příslušníci PČR jsou schopní řidiči, co tréninkem předčí leta praxe. Navíc si nejsem jistej, jestli čtení ostatních se dá natrénovat jinak než pohybem právě v provozu
To že jezdí na letišti a trénuji pit nebo j-turn (což jsem dělal taky), je v týhle situaci úplně k hovnu

Upřímně si i myslím, že i neúspěšnej závodní jezdec si strčí policajta s celým výcvikem do kapsy
Ale já nikde nepsal nic o policajtech. Já reagoval na to, cos psal ty o sobě, jak bys reagoval.
Neúspěšný závodník je pořád jenom závodník - trénuje to, co v provozu běžného řidiče zpravidla nikdy nepotká.
U policajtů je to jak u kterého útvaru. Nelze úplně srovnávat třeba OHS a řidiče dálničních speciálů nebo ÚOÚČ.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

jak teď koukám na ten záběr z policejního vozu, tak tam nebyl v podstatě žádný prostor strhnout to vlevo, když už bylo zcela zřejmé, že dodávka nezastaví. V té rychlosti ani omylem. Není výjimkou totiž, že dotyčný si všimne VRZ na poslední chvíli a zadupne to a s tím možná trochu počítal i řidič pod majáky.
Tady, ani kdyby nedošlo ke střetu, tak nebyla šance to udržet na silnici. Za krajnicí hlína a tam by se stejně to auto rozhodilo.
Za mne to udělal nejlíp, jak v dané situaci mohl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
HondaMan
Letec

Příspěvek od HondaMan »

řidičBOB píše: dnes, 09:05Za mne to udělal nejlíp, jak v dané situaci mohl.
Ne. Měl tomu předcházet a jet pomaleji. Souhlasím ale s tím, že lépe zareagovat, na vzniklou situaci, nemohl...
2.9T RWD
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Neúspěšný závodník je pořád jenom závodník - trénuje to, co v provozu běžného řidiče zpravidla nikdy nepotká.
Určitě - zase narážíme na čtení provozu, kde bude závodník pokulhávat za kýmkoliv, kdo v tom jezdí denně
Nelze úplně srovnávat třeba OHS a řidiče dálničních speciálů nebo ÚOÚČ.
Tohle je pochopitelně bez diskuze. Stejně tak budou jiní ve střelbě, ve fyzické přípravě, zdravovědě...
Není výjimkou totiž, že dotyčný si všimne VRZ na poslední chvíli a zadupne to
Je pravda. V takové situaci to chce už prostě netroubit, at už jede (což u vrzu nejde)
Za mne to udělal nejlíp, jak v dané situaci mohl.
Asi ne, protože směřoval prostě vpravo - manévr doleva by byl ukázkovej sobí test, kterej by dopadl špatně. Jak píše HondaMan, měl zvolnit

Ehm, a jeli na vážnou nehodu? Já tak nějak doufal, že takhle letěli třeba na dítě v ohrožení...
Chápeš to?
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Transporter typická lopata v dodávce, která má všechno u prdele a je rád, že se rozhlédl 50m na každou stranu.
Já nevím, mě přijde blbý za tohle nějak řidiče odsuzovat - před projeté auto na hlavní nekouká nikdo, to bys na tu hlavní v životě nenajel, když tam jezdí i kamiony. A ten mžik kdy mohl auto PČR vidět zrovna koukal prostě doleva
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: jakože v té rychlosti losí test v těch úhlech? To fakt ne. Tam navíc hrozilo, že kdyby se to nepovedlo, tak smete ještě někoho dalšího nebo skončí pod tím náklaďákem v protivce.
HM: je rozdíl nehoda a nehoda. Jestli to byly plechy, je to zbytečné riskování. Jestli bylo ovšem hlášené zranění, tak to bylo v pořádku. Policie je často na místě první a včasná PP je rozdíl mezi životem a smrtí.
Nic nejí černo-bílé
No pain, no gain.
Vespa time \m/
M.Z.
Letec

Příspěvek od M.Z. »

Poprvé jsem viděl policejní video a teda vlevo by to v té rychlosti nevyšlo ani náhodou. Na frmol, který panoval v křižovatce a jízdu protisměrem, jel tak o kilo rychleji, než bylo bezpečné, vůbec nepočítal s možnými chybami ostatních. Teda jezdit bych s tímto řidičem nechtěl.
GTS 992
KTM X-BOW GT
F-150 5,0 ROUSH
M2 MT
hoonring.cz
Coupe JCW KW3
Vrooom
Letec

Příspěvek od Vrooom »

Moc se k temto vecem nevyjadruju, ale teda prislo mi to dost naivni co ten policajt predvadel. Kilo pade v protismeru do rusne krizovatky za doporvodu muziky v aute?!
Odpovědět