Osoba blizka konci??

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
emix
Autoškolák

Re: Osoba blizka konci??

Příspěvek od emix »

ExFun píše:jenže pokud se dotyčný označený bude bránit a nebude uznán vinným z přestupku, tak to spadne zpět na provozovatele, protože tou obranou jen naplní §125f/4 ...
Sice nejsem právník, ale myslím si, že v tomto případě by to spadnutí zpět mělo být zákonem explicitně určeno. Ale hádat se nechci.
beaumont
Letec

Příspěvek od beaumont »

mmira píše:mam obavu, ze zahranicni registrace bude, v pripade, ze to projde pres senat i klause (o cemz bohuzel nepochybuju), jedinym vychodiskem na tuhl <>vinu
Proč registrace auta? Proč by nemohl prostě jen řídit pan Stojan Jakotyč nebo Attatürk Hassan? Ideálně občan takové země, která není v EU, ale zároveň z ní je možno cestovat do EU bez víza.
Jestli jsem to nepřehlédl, tak v tom textu není nic, co by šlo proti tomu, nebo se pletu?
Italská auta jsou nespolehlivá, KSČM je demokratická strana, člověk způsobuje globální oteplování a stroje těžší vzduchu nikdy nemohou létat! ;-)
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

když se zamyslíš nad systémem a kdo je za co trestán, tak ti to z toho vyjde...

a jak jsem psal - jsou 2 různé režimy - 125f a 125g, F jako základní a G jako speciální. Z G ale není překážka bránící, aby to spadlo do F
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

beau: ani ta víza nejsou důležitá, jelikož já nemám nejmenší důvod, jak se ten člověk dostal do ČR... Třeba přes jinou zemi EU, se kteoru ta jeho víza nemá :-)
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

beaumont píše:
mmira píše:mam obavu, ze zahranicni registrace bude, v pripade, ze to projde pres senat i klause (o cemz bohuzel nepochybuju), jedinym vychodiskem na tuhl <>vinu
Proč registrace auta? Proč by nemohl prostě jen řídit pan Stojan Jakotyč nebo Attatürk Hassan? Ideálně občan takové země, která není v EU, ale zároveň z ní je možno cestovat do EU bez víza.
Jestli jsem to nepřehlédl, tak v tom textu není nic, co by šlo proti tomu, nebo se pletu?
Obávám se, že prostým sdělením, že řídil dotyčný není přestupek prokázán, takže by mohli jít na §125f/4 b) ...
zároveň by to šlo jen v G režimu... To sdělení je jen vysvětlením §125h/6

je však šance promlčení přestupku. Otázkou je, kdy se bude promlčovat správní delikt provozovatele ... :-?

ale v případě, že se přestupek promlčí, tak do F už asi nebudou moci jít..
Naposledy upravil(a) ExFun dne stř 15 čer 15:19, celkem upraveno 1 x.
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

v předchozích příspěvcích mělo místo G být H, omlouvám se..
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: ale prokazovat přestupek musí orgán. Já sdělím řidiče a jejich metody a schopnosti mne nezajímají. Pokud sdělím osobu, která reálně existuje, je vedená v OR v ČR, tak je to zcela na nich, jak se s tím vypořádají.
V každém případě raději zapojím svého advokáta než bych něco platil to městské zmrdokasy! \m/ \m/ \m/
No pain, no gain.
Vespa time \m/
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řB: provozovatel ale podle toho návrhu nedostává pokutu za přestupek... naopak NEvyřešení přestupku je podmínkou správního deliktu a pokuty pro provozovatele!

A sankce provozovatele ,nespadá pod přestupkový z.

Tudíž se úřady nebudou srát s přestupkem, když mají jasný výběr u provozovatele..
Back to basics.
Příčina -> následek
ExFun
Letec

Příspěvek od ExFun »

řidičBOB píše:Ex: ale prokazovat přestupek musí orgán. Já sdělím řidiče a jejich metody a schopnosti mne nezajímají. Pokud sdělím osobu, která reálně existuje, je vedená v OR v ČR, tak je to zcela na nich, jak se s tím vypořádají.
V každém případě raději zapojím svého advokáta než bych něco platil to městské zmrdokasy! \m/ \m/ \m/
už jsem to tu psal - oni se s tím vypořádají tak, že přestupek tzv. "odloží" - pachatel nezjištěn/neprokázán, čímž si naopak otevřou dveře proti provozovateli...
Back to basics.
Příčina -> následek
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Ex: uvidíme, jak to bude v praxi...nebo spíš, jak to projde senátem... Myslím, že senátor Kubera k tomu své ještě také řekne.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Odpovědět