Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
GeneHawkins
Letec

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od GeneHawkins »

No jo, tak to holt je. Nezbývá, než dát pravý blinkr a čekat, kdo tě pustí.
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

No jo, tak to holt je. Nezbývá, než dát pravý blinkr a čekat, kdo tě pustí.
Tak si na to vzpomen, až pojedeš po Kbelský a budeš nadávat "co tam ty čůraci dělaj, že to tady stojí" - přesně tohle, čekají s pravým blinkrem na puštění

Tohle je úplně debilní u křížení D1 s Jižní spojkou - stojej tam kamiony na spojce a stojí tam osobáky na D1. Občas se tam srazej a stojej úplně všichni. Ale s dostavbou 511 bude od toho klid. Ovšem tohle křížení na Kbelský ještě dlouho zůstane...
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: včera, 17:25 Tak si na to vzpomen, až pojedeš po Kbelský a budeš nadávat "co tam ty čůraci dělaj, že to tady stojí" - přesně tohle, čekají s pravým blinkrem na puštění
Proč by tam stál? Může jet dál prostředním (levým odbočovacím), s pravým blinkrem. Pokud ho někdo pustí, přejede do pravého, pokud ne, dokončí odbočení levým a zařadí se později.

Nicméně tohle vyřešil jako typický řidič NA. Že máš přednost? Nezájem, jsem větší, nasrat. Že se zde zachoval jak hovado i kameraman, je věc druhá, primárně vše začíná u chování řidiče NA, pro kterého tohle je standard.
2024: Audi A5 Sportback S line 45 TFSI, 195kW
2019: VW Tiguan Highline R-Line 2.0 BiTDI, 176kW
2016: Audi A6 Avant 2.0 TDi, 140kW
Truck Daškam
Letec

Proč by tam stál? Může jet dál prostředním (levým odbočovacím), s pravým blinkrem. Pokud ho někdo pustí, přejede do pravého, pokud ne, dokončí odbočení levým a zařadí se později.
No měnit pruh doprava v levotočivý v zatáčce je fakt rozumný - to už může rovnou sestřelit osobák na tý rovince jako ve videu. Nehledě na to, že (přesně proto) tam je myslím i plná čára

Řešením je zůstat v levém jak píšeš, ale to zase platí "co tam ty čůraci dělaj, že to tady stojí" , protože jak jsem psal, všichni v levém pojedou 20km/h za kamionem, než vyjede na tu rovinku a než se tam natlačí pomalej mezi rychlejší auta do pravého (aby mě někdo nechytal za slovo - jasně že já s mixem prázdnej to zvládnu rychlejc, ale 40t souprava určitě ne)

Moc lepších řešení pomocí DZ se zde nenabízí. Leda tak určit vozidlům jedoucím od Proseka nějakej rozestup (do kterýho by se kamiony řadaili), ale to by stejně bylo úplně k ničemu
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: hele, tak jestli profík s CE a profesákem nezvládá změnu jízdního pruhu v zatáčce, tak ať jde fakt raději zametat do Lidlu.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: včera, 18:35 No měnit pruh doprava v levotočivý v zatáčce je fakt rozumný - to už může rovnou sestřelit osobák na tý rovince jako ve videu. Nehledě na to, že (přesně proto) tam je myslím i plná čára

Řešením je zůstat v levém jak píšeš, ale to zase platí "co tam ty čůraci dělaj, že to tady stojí" , protože jak jsem psal, všichni v levém pojedou 20km/h za kamionem, než vyjede na tu rovinku a než se tam natlačí pomalej mezi rychlejší auta do pravého
Proč by nemohl měnit pruh v zatáčce? Navíc jsem psal o odbočovacím pruhu, tedy ještě na rovince. Plná tam není, resp. je jenom v první zákrutě, ve druhé levotočivé už ne. Stačí se podívat na mapu.

Pokud pojede NA v levém, pořád nevidím, proč by to tam mělo stát. Navíc většina profíku v NA tam stejně neudrží svůj pruh, takže je jedno, jestli jede vlevo nebo vpravo, vedle něj je to i tak o život.
Truck Daškam
Letec

TD: hele, tak jestli profík s CE a profesákem nezvládá změnu jízdního pruhu v zatáčce, tak ať jde fakt raději zametat do Lidlu.
Zkus se zamyslet proč, proč asi
Pokud pojede NA v levém, pořád nevidím, proč by to tam mělo stát.
Ach ten psaný text, polopaticky:
Vytáčení se v esíčku. Výjezd ze zatáčky do stoupání, prostě to nejede.

Stačí se podívat na výjezd z Jižní spojky na D1, prostě to nejede.. Kopec + 40t = pomalu.
Kdežto ti v pravém pruhu maj daleko větší poloměr zatáčky, pěkně to tam vyšvihnou a doslova letí - ne, nikdo kvůli němu na brzdy nepůjde takže v tom levém pojede dokud nebude mít dostatečnou rychlost na zařazení a nikdo ho zrovna nebude předjíždět zprava - a všichni v levém pruhu celou dobu za ním
To tak prostě je

Až tam příště pojedu tak kvůli vám to vezmu levým - doufám že pojede v pravým vedle mě někdo srovnatelný aby bylo vidět, jak jedem vedle sebe v lepší případě
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

já se právě zamýšlím...ale jde to. Jenom je snazší hodit blinkr a začít se tlačit na osobák. Ono se jich 99 ze sta lekne.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

řidičBOB: V případě návěsu nevidíš kvůli zlomu auta vedle návěsu.
A než celý auto "přetočíš" do druhýho pruhu, tak 5x z poza auta ti někdo najede vedle auta a akorát ho sestřelíš - a ne, nejde celej manévr čumět do zrcátka jestli někdo nenajíždí vedle tebe, a projet celou zatáčku poslepu, musíš taky čumět dopředu a ve finále si vlastně i hlídat druhou stranu, abys nevzal svodidla
Však si uvědom, že když kozla srovná aby vjel do pravého pruhu, ty zezadu to nepoznáš a s klidným svědomím najedeš vedle něj - ejhle, on přejíždí. Prásk.

Ono všeobecně měnit pruh doprava kde se motaj osobní auta není nic moc - protože osobák se tam prostě snadno schová. Já tak nějak čekám kdy se mi stane to, co se mi málem stalo - čumím do té soustavy zrcátek, "hledám" jestli tam je fakt volno a ten přede mnou zastaví a já to do něj nakouřím.
Těch, co vpravo vedle sebe přehlídli auto a natlačili ho do svodidel bylo dost - at už to bylo právě na Kbelský nebo u té D1, prostě kdekoliv kde se kříží kamiony zleva a osobní auta zprava

Však taky nehoda typu kamion zleva vs. osobák zprava bude jedna z nejčastějších nehod mezi těmito typy vozidel
Chápeš to?
petr_riha
Letec

Příspěvek od petr_riha »

Truck Daškam píše: včera, 23:42 Těch, co vpravo vedle sebe přehlídli auto a natlačili ho do svodidel bylo dost - at už to bylo právě na Kbelský nebo u té D1
Jasne, a ten na tom videu taky “přehlídnul”, ze? Kdyby nebyli zmrdi, těch “přehlídnuti” by výrazně ubylo.
Odpovědět