Řidiči, co to mají v ruce...

Zážitky, zkušenosti, srazy, upozornění na nebezpečná místa i dotěrnou policii.

Moderátor: řidičBOB

Odpovědět
spooon
Pan Řidič

Re: Řidiči, co to mají v ruce...

Příspěvek od spooon »

Samozřejmě, že v tom BMW je neskutečný dement. Ale říkám si, jestli ty policajti to mají na úzké silničce mezi stromy, při teplotách zjevně pod nulou, furt na 100% pod kontrolou. Zvláště když tam letí 140...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

nemají...ale nemohou to ignorovat a říct si, že na to serou a BMW vlastně nikdy neviděli. Resp. mohou, ale asi by se to zase čase nelíbilo moc lidem, kdyby na tohle začli srát.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Příspěvek od Truck Daškam »

Stát na dálnici je v pohodě, protože přece není kde parkovat...
Nikdo nikde neříká, že stát u dálnice je v pohodě. Analogicky to samé, že není v Praze kde parkovat a stojí se kde se dá (zejména na sídlištích). Oboje se musí řešit nějak systémově, ale na obojí se úspěšně sere a jen se ukazuje na jednotlivce, když se pak něco stane
je až neuvěřitelné, jak se přes ty svodidla trefil mezi stromy :D
Mě docela udivuje ten svérázný způsob výzvy k zastavení - v podstatě rovnou ho nakouřili. To se bude příslušník u GIBS asi zpovídat, ne? A tomu řidiči BMW můžou ještě dát ujetí od nehody :-D
Chápeš to?
abgx1
Letec

Příspěvek od abgx1 »

Tak zrejme nepochybovali o tom ze sa pokusi o utek...
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

TD: Ne, nebude... Pokud to vůbec někdo bude řešit, tak bude psát vyjádření, proč to tak udělal.
Osobně bych napsal, že vzhledem ke skutečnostem, které hlídka znala o podezřelém, rozhodla se mu zabránit v jízdě zátarasem vozidla, jelikož chtěla zabránit ujetí, které by hrozilo, kdyby užila klasický způsob zastavení z jedoucího vozidla, nápisem STOP.

Ve městech nedovolené stání také pokutují, odtahují, zabraňují další jízdě. Na kamiony praktikují stejný metr. Akorát, že kamioňáci kňučí, jak to mají hrozně těžké.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

No já úplně nevím. Pro použití donucovacího prostředku musí mít příslušník nějaký důvod (což rám je). To by rovnou mohl policajt střílet na ozbrojenou osobu, aniž by ji vyzvala k odložení zbraně

Tuhle se jeden policajt musel zpovídat GIBSu za použití rámu, kdy z jejich pohledu k tomu nebyly ideální podmínky (už nevím co a hledat to nechci a asi ani už nevím kde) tak moc nevím, jestli tohle bude jako ok. Navíc nevím co pak obhajoba, protože klidně se ted může hájit že se bál o svůj život, když "nějaký šílenec" mu málem nedal přednost a pak to do něj nakouřil

Srovnání s botičkou je úplně mimo, protože botička je "technický prostředek k zabránění odjezdu vozidla", kdežto rám je prostě donucovák, stejně taser nebo zbraň

A aby to zas nějakej "yntelygent" blbě nepochopil - nehájím ho a ani nehaním práci PČR, ale jen vím jak to u nás chodí
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Stačí mi první věta…. Ty úplně nevíš.
Jal bych to opravil: ty vůbec nevíš. Ty nemáš ani tušení!
Dál jsem to ani nečetl.
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Nevím, co se ti nezdá... Sama PČR se ohledně použití rámu odkazuje na zákon č. 273/2008 Sb na §52/f
§ 52
Donucovací prostředky
Donucovacími prostředky jsou

a) hmaty, chvaty, údery a kopy,

b) slzotvorný, elektrický nebo jiný obdobně dočasně zneschopňující prostředek,

c) obušek a jiný úderný prostředek,

d) vrhací prostředek mající povahu střelné zbraně podle jiného právního předpisu s dočasně zneschopňujícími účinky,

e) vrhací prostředek, který nemá povahu zbraně podle § 56 odst. 5,

f) zastavovací pás, zahrazení cesty vozidlem a jiný prostředek k násilnému zastavení vozidla nebo zabránění odjezdu vozidla,

g) vytlačování vozidlem,

h) vytlačování štítem,

i) vytlačování koněm,

j) služební pes,

k) vodní stříkač,

l) zásahová výbuška,

m) úder střelnou zbraní,

n) hrozba namířenou střelnou zbraní,

o) varovný výstřel,

p) pouta,

q) prostředek k zamezení prostorové orientace.
Chápeš to?
řidičBOB
Antiradar FAN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od řidičBOB »

Tak jsem si přečetl další větu - aniž by je vyzvala k odložení zbraně :))
No tvl! Internetový odborník na policii. Tušil jsem, že tvůj záběr je široký…
Ale zeptám se jinak - kolik zatčení jsi v životě provedl, kolik z nich bylo z vozidla, na kolik lidi si mířil služební zbraní, kolik vyjádření jsi psal?? Že tomu tak dobře rozumíš?
Nehodlám se opakovat - přečti si text k tomu videu a pak můj post, co bych napsal do vyjádření já. Expert jako ty, by s pochopením souvislosti služebního postupu, který máš jistě zažitý pod kůží, by to neměl být problém. Nebo?
No pain, no gain.
Vespa time \m/
Truck Daškam
Letec

Pokud si dobře pamatuju, před použitím donucováku musí přecházet nějaká výzva, vyjma pokud nesnese odkladu ohledně ohrožení života/zdraví...
Já teda z videa žádné ohrožení někoho nebo něčeho nevidím, vidím normálně jedoucí vozidlo na které PČR najede a při snaze o jeho objetí to do něj nakouří.
A on řidič BMW měl nějaký zákonný důvod vozidlo PČR neobjet, přesněji měl nějaký důvod zůstat stát?

Já jen, že neměli zaplé ani majáky, ty zapnuli až po tom nárazu - výzva rozhlasem (nebo jak se to jmenuje) asi padá, protože ten funguje jen s majáky (aspon teda všude jinde, nevím jak u aut PČR). A nevím jak stopka, ta možná bez majáků lze, ale když nestihli zapnout majáky, pochybuju že se obtěžovali s nějakou stopkou
Chápeš to?
Odpovědět