Policejní kontroly a měření
Moderátor: řidičBOB
Re: Policejní kontroly a měření
Keby si si aspon priznal ze fajn, sanca ze pocas nehody zomriem je bez pasu dvojnasobna ale aj tak mi to nestoji za to znizenie komfortu... Bolo by to divne, ale davalo by to zmysel.
Ale tie kecy o tom ako ti nemusi pomoct, moze ta dorazit, prezite nehody bez pasu, problem s bagmi v novych autach... To je strasne zlo.
Ale tie kecy o tom ako ti nemusi pomoct, moze ta dorazit, prezite nehody bez pasu, problem s bagmi v novych autach... To je strasne zlo.
- Truck Daškam
- Letec
Bejvalej kolega skoro před 15lety měl bratra - vysekali se spolu v autě. Jeho bratr připoutaný, on nepřipoutaný. Bratr zemřel
Ano, můžem vést spekulace o tom, že to byla blbá rána, smůla, asi měl špatnou karmu.. Ale stalo se. Hádej - už se taky nepoutá.
Bratr bejvalky ožralej omotal auto o strom. Z místa řidiče odlít a krom otřesu mozku v pohodě. Na místě řidiče byl dub. Já vím, ožralý mívaj štěstí... Ale dub je asi dub
Video pěkný - a já v 50 boural (jel jsem 80, moc času na brždění nebyo). A hele, jsem tu
Ano, můžem vést spekulace o tom, že to byla blbá rána, smůla, asi měl špatnou karmu.. Ale stalo se. Hádej - už se taky nepoutá.
Bratr bejvalky ožralej omotal auto o strom. Z místa řidiče odlít a krom otřesu mozku v pohodě. Na místě řidiče byl dub. Já vím, ožralý mívaj štěstí... Ale dub je asi dub
Video pěkný - a já v 50 boural (jel jsem 80, moc času na brždění nebyo). A hele, jsem tu
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
Opak netvrdím, ale kdo mi dá záruku, že zrovna já nebudu smolař?Keby si si aspon priznal ze fajn, sanca ze pocas nehody zomriem je bez pasu dvojnasobna
Jezdit bez pásů v autě s pytlema je horší než bez pytlů.Ale tie kecy o tom ako ti nemusi pomoct, moze ta dorazit, prezite nehody bez pasu, problem s bagmi v novych autach... To je strasne zlo.
Bag ti spolehlivě zlomí vaz - proto je lepší deaktivonaj pytel, když není cvaklej pás
Chápeš to?
Pointa je ze tu argumentujes akoby ten pomer pas pomohol/uskodil bol 50:50, popritom realne to bude nieco na styl 1000:1
- Truck Daškam
- Letec
Ne, to netvrdím. Ale říkám, že ta možnost je a nikdo ti nezaručí co se stane.
Jediné co tvrdím je, že u většiny nehod pás netřeba, protože se dějou prostě v nízké rychlosti
Jasně, když půjdu přes střechu nebo v nv na bok, je lepší ten pás mít nejspíš vždy
Jediné co tvrdím je, že u většiny nehod pás netřeba, protože se dějou prostě v nízké rychlosti
Jasně, když půjdu přes střechu nebo v nv na bok, je lepší ten pás mít nejspíš vždy
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Statistika? Ale rozumím - to je pro tebe vyšší dívčí. To už není, jako točit volantem a vozit beton na stavbě.Opak netvrdím, ale kdo mi dá záruku, že zrovna já nebudu smolař?
Tohle jsi slyšel kde? Bratr tvé nevlastní švagrové měl před lety bouračku?Bag ti spolehlivě zlomí vaz - proto je lepší deaktivonaj pytel, když není cvaklej pás
Kecy neuvěřitelné, které hraničí s debilitou.
Deaktivovat si bag, když už ho v autě máš, je idiocie na druhou. Takový člověk by opravdu neměl mít OP.
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time
- Truck Daškam
- Letec
Nepsal jsem nic o tom, že by si řidič měl deaktivovat bag - ono když už, u některých aut se deaktivuje sám, protože právě airbag bez pásů je nebezpečnější. Stěžuj si teda do fabrik a napiš jim že jsou debilové. Dost možná to umí vozidla PČR, kde je předpoklad pro jízdu bez pásůTohle jsi slyšel kde? Bratr tvé nevlastní švagrové měl před lety bouračku?
„Úkolem airbagu je vytvořit ochranný prostor mezi hlavou cestujícího a deformující se karoserií automobilu. Bez zapnutého pásu se však může stát, že airbag napáchá více škody než užitku
nebo jiný zdroj
Pokud řidič není připoutaný, airbagy mohou být paradoxně nebezpečnější, než kdyby auto bylo bez nich. Zde je vysvětlení:
Airbagy a nepřipoutaný řidič
Riziko vážných zranění:
Airbagy jsou navrženy tak, aby spolupracovaly s bezpečnostními pásy. Pokud řidič není připoutaný, náraz při aktivaci airbagu může způsobit vážná zranění, například:
poranění hlavy, krku a hrudníku při kontaktu s prudce vystřeleným airbagem,
náraz obličeje na airbag při vyšší rychlosti, protože nepřipoutaný člověk není držen v optimální poloze.
Vystřelení airbagu:
Airbag se nafukuje extrémně rychle (během 20–30 milisekund) a uvolňuje značnou energii. Pokud je tělo nepřipoutané, může být v trajektorii nafukujícího se airbagu, což zvyšuje riziko zranění.
Auto bez airbagů
V autě bez airbagů může být nepřipoutaný řidič také vystaven vysokému riziku zranění (např. úder do volantu nebo čelního skla). Nicméně v tomto případě nehrozí zranění způsobené airbagem.
Závěr:
Optimální řešení: Nejlepší je vždy používat bezpečnostní pásy. Jsou základní ochranou před zraněním a umožňují airbagům správně fungovat.
Pokud si ale hypoteticky vybrat mezi airbagy a jejich absencí, auto bez airbagů je v tomto scénáři bezpečnější pro nepřipoutaného řidiče.
Bezpečnostní systémy moderních aut (včetně airbagů) jsou navržené tak, aby se spoléhaly na to, že řidič a pasažéři budou připoutáni. Nepoužívání pásů významně zvyšuje riziko vážných zranění nebo smrti.
Chápeš to?
- Truck Daškam
- Letec
U starších aut lítali pytle ven, i když tam vůbec nikdo nebyl nebo lítali ven snad všechny co tam byly. Dnešní auta to maj "chytrý" a vylítne pouze ten pytel, který je potřeba - takže při čelní ráně ti nevylítne pytel v B sloupku. Dneska se dokonce se časují i dle rychlosti a nárazu a pokud jsou vážně potřeba.
No a když na místě sedí někdo nepřipoutanej, nevylítne třeba vůbec nic
Patrona napínače bezpečnostních pásů (který tě stáhne zpět do sedačky při nárazu) taky nevystřelí vždycky
No a když na místě sedí někdo nepřipoutanej, nevylítne třeba vůbec nic
Patrona napínače bezpečnostních pásů (který tě stáhne zpět do sedačky při nárazu) taky nevystřelí vždycky
Chápeš to?
- řidičBOB
- Antiradar FAN
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je tvůj problém - pouštíš do éteru věty a soudy, o kterých tvrdíš, že jsou pravda a nic než pravda...přitom tohle je úplný nesmysl.No a když na místě sedí někdo nepřipoutanej, nevylítne třeba vůbec nic
No pain, no gain.
Vespa time
Vespa time